Raste broj iz sata u sat. Malopre mi je istekla reklama, sada sam je obnovio.
Istrazuj, sustina je naci dve strane, posle ih “posvadjas” i profitiras Onako na grubo objasnjenje
A ono sto je dobro kod mene je tajming, zaplet nikad veci i dramaticniji, plus igraju Zvezda i Partizan finale kupa Znaci ima materijala da se vozi i vozi!
A da, ono sto je dobro, poceli su da reaguju i na druge objave, tako da idemo polako na gore
Za jucerasnju kampanju mi je skor 9, a za danasnju kojaje mnogo bolja nego jucerasnja cu tek moci sutra da vidim. Generalno ja sam zadovoljan, za dan ipo post je lajkovalo preko 1k ljudi, 70 komentara, 115 lajkova stranice i sve to za malo vise od 1$. Definitivno cu da ostanem na domacim stranicama neko vreme dok ne doktoriram ovaj Fb ads
Ono sto je dobro ima solidan broj reakcija i na postove sa stranice, sto je super. nasao sam od prilike sta vole pa cu to da forsiram.
Sad gledam, ja sam juce potrsio 0.56$ za predjasnji rezultat, plus danas do sada 0.44$ sto znaci da je sve ovo za 1$ napravljeno.
Evo od danas.
Za nekih sat vremena se zavrsava ova kampanja, potroseno je nekih 1.5 $ za taj novac sam dobio ovo
Mislim da je ovo proslo i vise nego uspesno. Razmisljam sta da radim dalje, da li da nastavljam i dalje kampanju ili da pustam neku drugu. generalno ova dosta dobro ide pa bih mozda mogao da nastavim sa istim.
Kakvo je stanje kod vas @AMG , @dadaas ? Dajte neki update nemoj samo ja da piskaram
Hey, neznam sta da kazem, ja sam svoje pogasio, nisam zadovoljan, nekako mi se cini da ovaj moj niche neide po facebooku.
A neke ovakve slicne tematike gdje je zabava u pitanju mi nikako ne pasu u moj niche. Jedini test koji mi je jos ostao je sto imam 2 grupe, naprimjer crvene i plave, ovih crvenih nema bas puno i prema njima je moj ad pozitivno usmjeren i reagirjau prilicno slabo. Sad jedino jos mogu probati dodati ove plave prema kojima je moj ad strasno negativan, tu bi moglo biti svasta, mogli bi na moj page engativno reagirat, pa sad neznam dali da to uopce probam?
Što se tiče pozivanja, sve je super dok objava ima manje od 10 000 lajkova. Sve iznad toga kada dolaziš do onih koji su među prvima lajkali browser često zablokira i gotovo je nemoguće pozvati te koji su među prvima lajkali objavu. A na 60 000 lajkova je pogotovo nemoguće, zato je najbolje postepeno reklamirati i odmah pozivati pogotovo ako objava ode viralno, imam masu objava sa puno lajkova a jednostavno ne mogu doći do tih ljudi koji su među prvih par tisuća lajkali da bi ih pozvao…
Ja bih te zamolio ako moze da nam pokazes konkretan primjer slike koja ima ovakav viralni uspjeh na FB, TO bi nam sve OBJASNILO bolje nego 1000 rijeci.
Znam da je to mozda tvoja tajna a ako ne mozes pokazati barem nam opisi sliku o cemu se konkretno radi na njoj, koja tematika (entertainment ili drugo nesto), sta na njoj izaziva reakciju,
…znaci uputi nas detaljnije na neki praktican primjer… (ova gore maca i cuko nije bas toliko “viralna”)
Hvala unaprijed
Pa poslali su ljudi slike ovdje. Uglavnom fora je da stavis sliku do slike:
Evo jedan primjer iz politike:
HDZ = Like
SDP = Love
A slika Plenkovic VS Bernardic
S tim da Plenkovicu stavis Auroru na glavu plavo zute boje, a Bernardicu stavis Crvene rogove.
I akzes glasajte.
Odaberes politicki nastrojenu populaciju i da vidis kako ce se klat.
EDIT:
Jel pametno oznaciti cijeli svijet i kako je to najbolje napraviti?
Imam naprimjer sliku o globalno popularnoj osobi, i sad ako samo oznacim nju i neku drzavu reach bi mogao biti malen, a za nju su culi i u africi i na antartiku, tak da jel mislite da je pametno oznacit cijeli svijet i kako se to napravi?
Nekada sam se bavio smesnim slikama preuzimao sam ih sa drugih stranica skidajuci albume cijele sa fb na starom kompu sam mogao max 1.000fotografija ucitati i google chrome pada, medjutim sa novom masinom ucitam 10k i ništa
Moguce da je do kompa ko ce ti ga znat
@ivan19992 I ja mislimda ce vec biti problem pozvati toliko ljudi ali koliko se pozove pozove, ostali ce nadoci kad tad, bitno je da su tu pa se valjda u medjuvremenu sta i skonta
@mago A vidi stvarno ne mogu pokazati sliku ili opisati sta je na njoj jer cu na taj nacin i otkriti nisu a ne zelim da je otkrivam (nadam se da ovo svi razumijete). Pokusao sam objasniti na primjeru macke i psa, ti kazes da slika ne moze biti viralna a ja ti kazem da moze samo ako dobro targetiras ljude iz te nise.
PS
Zna li neko provjeren servis sa telefonskim brojevima gdje bih mogao verifikovati par FB profila jer je vrijeme da pocnem pozivati ljude na stranicu?