Google Adsense zarada naglo opala

Možda reklame nisu na dobrom mjestu?

Ovo je bas nerealno i malo da nisi imo dvoklik dobijen pa je rpm 0.07

Zadnji mesec sam oglase u članku stavio preko google ad managera. A ovaj prvi grafikon u decembru je bio auto ads + ručno postavljeni oglasi u clanku bez ad managera, samo je u tom razlika, sto se tice optimizacije samih oglasa oglasa,

Nema neke razlike u odnosu na prijašnji dizajn. Inače, stranica je www.livno-online.com

Sinoć sam malo gledao “Ad network” u izvještajima za 2.mjesec.

Criteo Europe mreža velik broj plasiranih oglasa (238,418 ili 20% ukupnih oglasa), a Impression RPM 0,03 €. Ukupna zarada niti dvoznamenkasta.

Blokirao sam ih pa ćemo vidjeti ne bi li se situacija malo popravila

1 Like

To sam i ja video da se preporučuju blokiranje, tih niskoplaćenih oglasa. Da li u ad manageru si pricing rules stavio na floor price, target cpm ili optimized?

Za ad manager najbolje je da se stavi za opciju “Rotate creatives” Evenly

CPC da bude za naše okuženje oko 0.50€ do eventualno 1€ (ako imate dijasporu na sajtovima kao posetioce) , da bi imali veći broj oglasa koji bi se “takmičili” za prikazivanje na sajtu.

CPM otprilike oko 1€ s tim da povremeno pojačavate ili smanjujete postavljenu cifru
što se tiče oglasnih mreža blokirati one koji na primer u nekom rangu od 3 meseca su imali mnogo prikaza a zaradu nula, isto tako činiti i sa oglasima kojih ima po 20- i više takve smanjiti na 2-3 oglasa nekog advestera

Da li u opciji pricing rules, postaviš floor price, target cpm ili
let Google optimize floor prices? Da li ti ručno (floor price) postavljen CPM i na osnovu kojih parametara (statističkih parametara određuješ) vidio sam na yt da neki određuju prema bid average CPM + 30% tog iznos da stavljaju FLOOR PRICE CPM.

Ja sam nedavno počeo sa implementacijom google adsense kroz program ad managera i stavio sam ovu treću opciju google optimize floor prices i trenutno je 0,17e što je nisko.

Dodatno pitanje gde blokirate oglasne mreže?

postavljanje “ručno” za CPC I CPM se obično obavlja u delu" Line item type: Price priority"

To znači da ti google - ad manager sistem određuje po njegovom" mišljenju to jest mašinskom učenju (za tvoj sajt) CPC I CPM po meni je bolje da se stavi ručno kroz “Line item type: Price priority”

oglasne mreže blokiraš u adense nalogu u delu:Sigurnost brenda —blokiranje kontrola (blocking control)

Kod mene je isto zarada baš mala…

To je normalno za ovaj period jer nema mnogo reklama.

Ja sam jučer (utorak) malo podešavao oglase i danas vidim značajno poboljšanje. Napokon dvocifrena dnevna zarada nakon dugo vremena. I da istaknem nije bilo nekih “breaking news” članaka ili slično.

Što sam napravio:

1. Ad networks - blokirao publishere kojima je Impression RPM vrlo nizak. U mom slučaju to su bili Criteo, RTB House, Marketgid, …

2. Ručno sam postavio oglase unutar članka. Svi su tipa “Responsive”. Ukupno po članku to su četiri oglasa. Ostale pozicije, gdje imam direktne klijente, su postavljene da popunjavaju ostatak inventara Google oglasima.

3. Postavio sam i da Adsense automatski postavlja oglase, ali bez opcije da na mobilnim uređajima prilagođava sam veličinu oglasa.

4. Pošto se radi o news portalu imam malo veći broj članaka dnevno. Prije sam članke objavljivao na facebook stranicu svakih sat vremena. Danas sam smanjio učestalost kao i broj članaka koje objavim na facebook stranici. Gledam da na facebook idu što zanimljiviji. Čitao sam da Adsense i ne voli baš previše prometa s društvenih mreža (facebook, instagram, …)

Nakon svega gore navedenog danas (srijeda) vidim sljedeće:

1. Pageviews ostao manje, više isti kao i prošlih dana - 32 000
  2. Broj impresija (oglasa) se značajno povećao - cca. 20%
  3. Broj klikova je manji
  4. Page RPM se povećao na 0,30€, Impression RPM bez značajnijih promjena
  5. Vidljivost opala malo ispod 50%
  6. Zarada porasla za nekih 40%

Po meni najviše sam dobio blokiranjem publishera koji su imali velik broj prikaza s niskom cijenom i mislim da je zarada najviše zbog toga porasla. Ako ostane ovako bit ću i više nego zadovoljan.

2 Likeova

Svaki dan imaš 32k posjete?

Otvorenih stranica. Bar prema Adsense statistici.

to je tačno! isto tako ako primeti veliki traffic sa takvih društvenih mreža zna da smanji prikazivanje oglasa

Misliš publisher mreža :smile: .To svakako s vremena na vreme raditi to jest pogledati kakvo je stanje sa tim mrežama koje šalju oglase na sajtove…Pa otkačiti pojedine koje imaju jako mnogo prikaza a malo zarade (CPC)

Vidljivosti reklama držati iznad 50% jer samim tim se povećava i konkuretnost oglasa jer onda dolaze bolji oglasi CPC postaje bolji

Nisam znao to za vidljivost i kvalitetu oglasa. Trenutno mi prosjek vidljivosti za ožujak iznosi 49.30%. Za veljaču je bilo 50.13%. To je tu negdje oko 50%.

Ali po svemu sudeći s par ovih podešavanja zarada je dobro skočila.

Eventualno još isprobati uključivanje opcije “Let Google optimize the size of your mobile ads”

1 Like

Slicno sam i ja uradio i mogu ti reci da su rezultati, veoma dobri sto se tice zarade, ono sto je zanimljivo kad pogledas u opciji adsense “placement method” automatski postavljeni oglasi od strane google adsense i ručno preko google ad managera razlika je ogromna u korist automatskih postavljenih oglasa i po broju impresija i zaradi kao i RPM.

Da li si isključio ove ad network?
Google AdWords rpm 0.18e
DoubleClick Bid Manager (Europe) rpm 0.15e

Taj ne isključuj to je glavni network za adsense oglase!

Da li ti je to jedina zarada sa tog sajta? Ljudi brzo naviknu na te banere i slabo klikaju na njih, možda bi trebao probati neku drugu mrežu?