Meni je zanimljivo da npr imam 2 sajta, u istoj nichi, isti content, isto nemaju linkova… jedan polako u padu, drugi skocio tokom updejta… znaci nigdje veze
Pretpostavio sam da je bio neki update, poprilican pad na jednom domacem sajtu za kojeg sam verovao da moze da prebrodi sve krize, a naravno i pad ads. zarade. Nadam se povratku na staro, a mozda me iznenadi pa sve skoci, da ovaj znaci trenutno uzimanje zaleta
KOd mene katastrofa, sajt o autima ca. 20-tak posto pad, sajt sa niche challenge 40-tak posto. Sajt od bivšeg klijenta koji je informativni isto pao jedno 40 posto, dok mu je webshop (shopify), narasto organic promet… Izgleda da google opet gura trgovine.
Doduše, prerano je još jer je tek počeo apdejt ali znači stresiram se katastrofa, baš da oba sajta padaju, i to ovaj sa niche challenge baš pazim i radim ga kako spada.
Jucer izadje spam update, a sad na twitteru vidim da je jos jedan core update danas izasao. Nesto jako ne valja s Googleom. Ne sjecam se da su izlazila 2 core updatea u manje od 2 mjeseca.
Znaci desi mi se ovo koristim google oduvijek, i nikako da dodem do svjezih podataka za informacije koje trazim , upalim bing i nevjerovatno dobivam tocno informacije koje želim a ne brdo spam stranica…
jedino me bing živcira ono forsanje ai pretraga, previše mi je to napadno no što se tice indexa cini mi se da je puno kvalitetniji postao od googlea…
nije mi jasno kako google nemoze izbacit brdo popup stranica kojih im je pun index i to vec traje sigurno godinu dana, pogotovo za nove stvare i informacije…
Jel ovo GA4 kasni debelo sa analitikom od juce ili je opet neki apdejt? zna li se sta?
PS.
I am hearing reports that the Google October 2023 spam update that touched down on October 4, 2023, at around 12:50 p.m. ET is starting to do its job. This means people see fewer spam sites on Google Search results this morning.
…
Most of the hacked pages, redirect spam page, discussion and community group spam pages, and PDF spam, etc have been eradicated from the search results.
Ovaj s autima updateam sve članke i pokušavam ih napraviti bolje, ovaj o maslinama za sada ne diram ništa da vidim hoće li se što mijenjati. Tako da imam onda nekakav test odmah. E sad možemo pričati o onome da nemam custom slike, da nemam ovo da nemam ono, ali velika većina sajtova isto to nema ali imaju veći autoritet (čitaj bolje linkove).
Vidjet ćemo, ali baš me čudi toliki apdejti nešto se slabo komentira po forumu haha. @Mentolinho kako ti stojiš?
Ovaj s maslinama je bas pokosen apdejtom . Sad bacih oko na njega, ostavicu ti na tvom topiku comment
Nije. Ovaj sto je pao je tipican affiliate. Ali nit je jedan rastao zbog algoritma niti drugi padao, jer nema naglih skokova i padova, prosto jednom vrijeme dolazi drugom prolazi. To je problem niche sajtova mislim i vlasnika koji zapocnu pa ne zavrse posao
Vjerujem da su okrenuli update i da se vraća na staro jer sam počeo dobivati stari broj klikova i impresija na stranici koja je bila dosta pala.
Vidim da se vraća isti obrazac posjetitelja i klikova kao cca 2 mjeseca.
Za sada je to na stranici s engleskim jezikom, ljudski sadržaj tj. bez AI, nije affiliate.