Google algoritam apdejtovi

E to moram da pogledam, odlazem, ali mislim da ima veze sa redirekcijama u mom slucaju

Botovi, moze i to ali:

In Google Analytics 4 properties, traffic from known bots and spiders is automatically excluded. This ensures that your Analytics data, to the extent possible, does not include events from known bots

Ima veze i sa samim mjerenjem i GA4, jer se povecao od ukidanja Universal Analytics-a.

Sajt sa $18 cpm propada polako.

Srecom imam youtube kanal sa istim sadrzajem sajta,koji me spasava,inace bi bilo “motanje kablova”…:grinning:

1 Like

@milenko1 ajme kakav uzas :face_with_peeking_eye:

Meni isto to sto navodnici ne fiunkcionisu bas smeta. I ne mora biti deindeksovan clanak- cak i za indeksovane ne funkcionise

Da, eto bas to.

Pitanjue je zasto je to tako?! Sigurno nije zbohg greske, nego je namjerno tako, ne kontam zasto…

Rezultati pretrage su trenutno jako losi. Nema to veze s tim da li gugla neko spretno kao SEO majstor, ili banalno.
Koristenjem ChatGPT znamo da mozes i nogom u bunilu da kucas pitanja, potpuno nejasno, i AI je u vecini slucajecva u stanju da ispegla neijasnoce u upitu i da zna koja je intencija korisnika. To moze i Gugl. Isto moze iz banke podataka da izbaci najbolji odgovor, ali iz nekog razliga to trenutno ne radi. Ne razumijem zasto i ne vjerujem da rezultati pretrage mogu ostati ovakvi.

Slutim uskoro novi update.

Moglo bi biti tako jer se određenim stranicama zabrani da rangiraju sa izuzetkom ako se ne gugla baš taj sajt, a to se prepozna dodavanjem imena/title sajta ili domene pa se dodavanjem toga imena sajta pokazuje da te baš odatle rezultat interesuje. Ali ta stvar nije od ovog posljednjeg apdejta, no cirka godinu dana bar.

Bio je neko na forumu prije 5-7-9 godina i reko je taj da će 70% stvari gugl deindeksovat i čak je rekao i tačan datum tipa 21. Novembar 2018te. I onda se narod sprdo s njim, a realno čoek je znao samo je požurio

Da, ovo su trebali napraviti sa Redditom a ne da su za svaki upit u vrhu.
Ja bi ovaj zadnji update nazvao UGC Boost update jer on to u suštini i jest.

Cak rekao i datum?! :upside_down_face: Pa sta ces drugo nego se sprdati s tim.

Elem ovaj sajt gore i dalje pada, a indeksuje clanak bukvalno 20 minuta nakon objave clanka (i onda ga pohrani na 10. stranu SERP-a. Ne kontam logiku. ne znam ni da li nesto mijenjati ili cekati novi apdejt…

S druge strane sajt na kojem ne radim nista dvije godine, lagano raste.

Ovaj Site Reputation Abuse nece vjerovatno dokaciti nikog od nas, target je navodno na authority sajtovima. Teoretski. Ajd prakticno da vidimo sta to znaci. Planiraju prvo manuelno da ciste, znaci zrno pijeska u moru u prevodu.

Ako imate skreenshotove nekih sajtova koji su popili penal, molim da naljepite ovdje.

Vidio sam na Twitteru da su neki sajtovi već pali, ali je problem što ih manualno uklanjaju, pa ih na SERP-u zamijeni isto Parasite sajt… tako da nema ništa od toga dok stvarno ne poboljšaju algoritam ili će ove manualne akcije potrajati nekoliko mjeseci.

Nema nista od tog. Citam sad natenane uz kaficu (srrrk :coffee:) njihovu policy direktno kod njih :

Sve sto su oni tu iznabrajali- slazem se. No iscitavam da oni ustvari nemaju pojma sta je quality content a sta ne, i jos jednom se potvrdjuje da su beklinkovi sve.

Da mogu razluciti, pustili bi algoritam na velike, kao i na osrednje i male, a ne bi isli prebirati manuelno.

Konačno sam i ja nadošao do toga da su sve priče oko helpful contenta, EEAT i ostalog jedno obično sranje.
Bitni su samo backlinkovi i jakost stranice.

1 Like

S velikima su ipak oprezniji. Vjerujem da ce pokositi puno malih nakon sto upale algoritam.

Eto @drmrgood još koju godinu na forumu i postati ćeš SEO stručnjak.

Backlinkovi su bitni ali jos je bitnije da su na pravi nacin napravljeni. U vecini guest postova koje mi salju linkovi su tako lose ubaceni, da bi najprimitivniji algoritam mogao prepoznati da su placeni.

1 Like

Taman vidim na Twitteru da se za neke sajtove što su izgubili promet poboljšavaju pozicije u SERP-u.
I reko idem otvoriti SERP volatility index, kad imaš šta i vidjet:

Amerika je država gdje glavnu riječ vode korporacije, naravno da neće dirati korporacije, jedino njih i ne diraju, no ih uzdižu.

Evo primjer ovog retro dodo sa klipa što ga petar postavi, to je jedan u moru od tih sitnijih kontent kreatora što su pukli. I sad šta mislite čiji gnijev je gugl strašniji stotinu ovakvih likova ili gnjev korporacije iza npr Forbesa. Boli ih tuki za ovakve likove i što im sjebu biznise, još je ovaj biznis za naše pojmove veliki. Desetine hiljada sajtova ko drmrgoodov je popadalo i gugl uopšte nema zašto da se sikira. Šta će iko od tih vlasnika sajtova napravit, eventualno snimit jutjub video ako i to. Neće ih zabolit ni zere.

Eno oni ih tužiše oko kriptovanog mejla tuta ili tako nešto se zovu. Tužiše ih nekom evropskom sudu jer više uopšte ne rangiraju za relevantne keywordse. To eventualno može i proći u EU (ako prođe) u Usa nikad neće proći. Čak i ako prođe ta tužba jedini spas za male kontent kreatore je zajednička tužba koja je prilično nemoguća za izvesti. Tako da se gugl neće puno sikirat oko padova malih sajtova. I sudbina malih je da padaju i da se rotiraju ćešće, da se hvataju mrvice kojih je sve manje jer je velikim stvaranje sadržaja postalo izuzetno jeftino.

1 Like

Ono što ja kao vlasnik malog sajta mogu napraviti je da dalje u životu koristim Bing a ne Google a nadam se da će isto napraviti i drugi kojima se desilo ovo sranje. Daleko od toga da će se samim tim nešto promijeniti ali čisto iz principa - zašto bi koristio alat od nekoga tko je odveo moj sajt u propast.

Definitivno se nešto događa: