Google algoritam apdejtovi

Pa znaš da je u zadnjem updateu bio i expired domains abuse.

Koliko sam shvatio bio je ali jer ljudi uzmu expired domenu pa rade totalno drugu nišu suprotno onoj koja je bila prije.

Jedan moj kompetitor je uzeo bio domenu od nekog gradskog autobusa, i normalno da je domena imala bolesne linkove, i tip radio sadržaj o car detailingu. Jako brzo su rangirali za tisuće keyworda. Sad vidim da su skroz maknuti iz indeksa.

Baš sam sad gledao stranicu, izgleda da i ne plaćaju ni hosting, neke indijske gluposti otvara.

Rade expired domene i dalje samo da nisu parkirane baš predugo i treba se strogo držati niše.

2 Likeova

da, javio mi je Sundar

Jučer sam bio na Zagreb SEO Summit. Mišljenje eminentnih SEO stručnjaka je da ova Reddit (i Quora) dominacija u Google-u mora doći svome kraju jer nema smisla da se Reddit threadovi pojavljuju za medicinske upite kao i za još tisuće drugih upita za koje nisu relevantni.
Reddit je imao u zadnjih par mjeseci 1600% boost na visibility u Google-u što je najveći rast visibilitya ikad otkad postoji Internet.
Moguće da će to ovaj spam update riješiti a moguće da će to riješiti tek slijedeći veliki core update.
Eto toliko od mene zasad.

2 Likeova

Jel bio ko iz gugla? ako ne to su sve samo ljepe zelje…

1 Like

Nije bio, ali kaže da je u kontaktu sa Google zaposlenicima. To je nama običnim smrtnicima naravno nedostupno.

1 Like

Intervju sa likom iz Google-a gdje odgovara na neka pitanja koja su se i ovdje spominjala pa pretpostavljam da će nekome biti zanimljiv:

Kako se vama drži Google Search Consola, kod mene se prvo nije ažurirala 96 sati, a SAD kada jeste, neke bezveze rezultate pokazuje. Raspad sistema.

Last updated: 33 hours ago

polako napreduju

1 Like

racunaj da je do nedelje ok, kasnije ne valja

1 Like

Poslije duze pauze odem na Google da vidim ima li kakvih promijena na bolje…Instagram i Reddit i forume je smijenio TikTok. Preplavio SERP.

Za KW na kom sam bila na 1. mjestu ide sad lista ovako:

1. TikTok
  2. Pinterest
  3. Pinterest
  4. Amazon
  5. TikTok
  6. TikTok
  7. Neka (jaca) stranica
  8. YouTube
  9. Reddit
  10. Neka (no name) stranica
  11. TikTok
  12. TikTok
  13. medium .com
  14. Neka (spam) stranica
  15. TikTok
  16. TikTok
  17. Moja stranica
  18. TikTok (jbt)
  19. medium .com

Dok god je stanje ovakvo na toj stranici se ne isplati raditi uopste.
Jos sam primijetila da ima samo 7 do 9 rezultata na prvoj stranici (a ne 10 kao do sad) i da Google za mnoge KW izlistava samo par stranica

1 Like

Vidio sam video od Adama Enfroya di je dosta uspio povećati promet na stranici, ali ne optimiziranjem starih postova već pisanjem velikog broja novih. Ono što mi je čak bilo čudno je da je pisao članke koji nisu toliko ekstremno vezani uz njegovu nišu. -->> https://www.youtube.com/watch?v=uMTnwXk4PzA

Ja sam isto prestao s objavljivanjem novih članaka a čak i s optimizacijom u zadnjih mjesec dana. Jednostavno od svog posla što sam napraivo nisam vidio 1% napretka što se tiče prometa s Google-a i jednostavno sam izgubio volju trenutno za to…

Evo meni malo u poslednje vreme ide malo bolje što se tiče posete, malo je i zarada od adsensa skočila (nekih 15%).
Traffic je dobrim delom domaći (60% SRB I CG) ostatak je ugl mađarska i austrija.

1 Like

Jesi li što posebno mijenjao na stranici ili je došlo samo od sebe?

Pa malo sam analizirao konkurenciju i video neke besplatne linkove da izvučem ili da kupim neke jeftinije domaće - Tu sam primetio da neki sajtovi iz moje niše imaju dosta linkova sa wikipedije pa sam napravio nalog tamo i dodao nekoliko linkova u spoljašnjim vezama za koje sam smatrao da su relevante (otprilike 60% je ostalo ostalu su administratori izbrisali koliko sam gledao).

Bila isplata od adsensa nekih 140 evra pa sam produžio domen i deo sam investirao u 3 backlinka sa nekih relevatnih domaćih stranica a nekih 20 evra sam dao da napravim kampanju na microworkers.com u sekciji HG jobs da ljudi koji imaju iole relevantne reddit naloge (broj karmi i to da ne izglaju baš skroz kao spam) da daju odgovore u kojima će se sadržati link ka nekom mom članku.

Takođe sam primetio sam dobio 2 linka sa portala msm da je srpski telegraf i još jedne solidne stranice pa je i to malo uticalo. Ovako što se tiče sajta sam samo češće dodavao tekstove u kontinuetu recimo nekih 20ak dana i rešio sam neke probleme na stranici što se tiče mobilne verzije i tako to otprilike.

Mada primetio sam i neke negativne stvari, a to je da kada odem u onaj semrush backlick analytics i pogledam onaj Network Graph tamo mi piše crvenkastim slovima suspicious, mada sam izgubio 2 neka linka pošto je pre bilo žućkasto pa ako neko zna kako to da popravim tj kako se grade linkovi tj kako vi gradite kada kupujete to bi cenio da čujem.
image

Nemoj upoređivati domaće i sajtove na engleskom. On ima domaće sajtove ti na engleskom, neuporedivo je to i to totalno neuporedivo.

2 Likeova

tehnički sajt je višejezičan tj. srpski mađarski i nemački ali tako je ne može se porediti.
@anja1 jel i dalje imaš ovaj sajt:

pošto vidim da je procveto.