Google algoritam apdejtovi

E moj Mate nemaš ti pojma, ne da mi se sad tu objašnjavati. Ako te zanima zašto nemaš pojma javi se u inbox

Dosta cudan odgovor, meni svejedno sto ces ti sa svojim sajtom.

No ono sto je sigurno je da je G kaznio gomilu affiliate sajtova koji imaju vise affiliate clanaka nego info clanaka.
Ako se ravnati prema Matt Diggityu koji zna nesto o tome, omjer bi ovisno o niši trebao biti otprilike 2:1 u korist info clanaka…

Malo si proggoglaj o slučaju HouseFresh.

Stranica ima vrhunski sadržaj, sve slike i videa su njihovi vlastiti, radili su ozbiljne znanstvene studije o kvaliteti zraka itd.

Kada sam na SEO summitu u Zagrebu pitao Lily Ray da komentira HouseFresh slučaj rekla je da su oni, kao i mnogi drugi review sajtovi, kolateralne žrtve Google algoritma i da će to biti ispravljeno na slijedećem updateu.

Tako da te priče o nekakvom omjeru nečega su obično sranje jer nije stvar u tome.

Ne moram ja proguglati nista jer mi je slucaj HouseFresha, RetroDodoa i slicnih odavno poznat, te to nema nikakve veze s ovim sto sam ja napisao.

No ono sto je sigurno je da je G kaznio gomilu affiliate sajtova koji imaju vise affiliate clanaka nego info clanaka.

@Mate_Peric
Ja se mogu kladit, da si ti jedan primjer osobe koja u zivotu nije napravila svoj sajt, al je zanima kako da zaradjuje online, a da se ne radi nista. Pa tako skupljas gluposti koje procitas i zapitkujes ljude, ne bi li ispao pametan.

Radim SEO vec skoro 10 godina, i radio sam na stranicama koje imaju aff linkove na svakom pageu, pa nisu nikad dobile takozvanu Google algo kaznu.

Ne moram ja proguglati nista jer mi je slucaj HouseFresha, RetroDodoa i slicnih odavno poznat, te to nema nikakve veze s ovim sto sam ja napisao.

Da ti je poznat ovaj slucaj, znao bi sta @drmrgood hoce da kaze, i koliko je tvoje pitanje glupo i besmisleno.

Strasno me nervira kad vidim kako na vaznim temama se ukljuce ljudi kao Mate Peric, ne bi li ispali pametni, i onda ljudi, koji bi voljeli pomoc i napisat iskustvo, gube zivce i trose energiju na glupe stvari.

1 Like

@Mali_Edii nisam mu htio ništa pisat namjerno, ali evo hvala što si to napravio umjesto mene.

Ja se mogu kladiti da si ti jedan primjer besposlenog laprdala

Rece strucnjak koji je otvorio profil prije tjedan dana

Ne sjecam se da sam ti se obratio, a kamoli pitao za CV

Da i? po kojoj formuli to znaci da G nije kaznio gomilu aff sajtova bas zato jer su bili cisti aff sajtovi, strucnjace?

Da rezimiramo, nakon sto sam ti postavio sasvim normalno pitanje “Ne bojis se Google algo kazne?” dozivio si napad histerije kao da cu ti ja derangirati sajt, a ne Google

Sto bi ameri rekli, seek help …

Jel ta Lilly radi u googlu?

Doticna je Twitter SEO influencerica

Hahahaha eto dokaza da pojma nemaš o ničemu. Ako misliš da je Lily Ray Twitter SEO influencerica ti si taj koji treba potražiti pomoć.

1 Like

Ja sam u ovom svijetu od 2008 i nemam pojma ko je ova Lilly Ray.

Nisam nikad cuo za nju niti cim se bavi.

Pretragom vidim da ima par clanaka na Search Engine Landu i da je novinar za Sistrix sto joj daje neki autoritet ali ipak gledajuci sta je promovisala (EEAT) i koliko je pila ovaj Guglov cool-aid prije leaka ja bih sve sto je ikad igdje rekla uzeo sa rezervom.

Inace SEO nije bas egzaktan i postoji ko zna koliko randoma sta G voli, sta ne.

1 Like

Kad bi to tako jednostavno bilo sa SEO pravilima, svi bi imali super uspjesne sajtove. Ali nije. Vise je ispipavanje u mracnoj spilji.

Da se kladim na samo jednu stvar koja ima pozitivan uticaj, ja bih uzela dobre beklinkove. O ostalom rado diskutujem :grin:

PS. I priznajem samo SEO strucnjake koji su napravili nekad sopstvene uspjesne sajtove

6 Likeova

@drmrgood kao što ti nick kaže, ti voliš malo s visoka pisati. Ne znam koliko ti je velik business. A s obzirom da se slažem s Kosanom da SEO nije baš egzaktan u ovom području treba biti imati skromnosti. Kada se samo sjetim starih vremena black seo tehnika i kako su se nekada novci mogli lako dizati. Da mi je tada bilo ove pameti. Ali nije loše ni danas ako čovjek zna što radi i malo ga i sreća pomazi.

1 Like

Možda se čini da ja pišem s visoka jer sam u SEO već 15 godina. I onda kad mi uleti tu neki Mate, koji je za SEO čuo prekjučer i prepisuje što je netko negdje rekao a nema vlastito mišljenje o ničemu, naravno da se to tako čini.

ne radis li ti to isto kad citiras sta ti je ta Lilly Ray rekla?

1 Like

Za razliku od mnogih ovdje bio sam prisutan na Zagreb SEO summitu i slušao njeno predavanje.
Postavio sam joj konkretno pitanje za HouseFresh jer sam jako dobro upoznat sa tim slučajem i pretpostavio sam da je to nešto što se Googleu “omaklo”, jer je nemoguće da tako kvalitetan web odjednom bude demoted u Googleu.
Ona je samo potvrdila moju pretpostavku.

Ja sam u SEO 14 godina. Nisam stručnjak već poznavatelj i komentirao sam iz tog kuta.

SEO summit nikome ne daje kredibiltet.

Nisam ovdje za prepucavanje već smanjivanje tenzija. Današnji SEO u odnosu na onaj od prije 10-15 godina je teška ezoterija.

My 2 cents

1 Like

Sa izjavom “bio sam prisutan na Zagreb SEO summitu” sam samo htio reći (nije mi bila namjera da se time hvalim) da sam slušao izlaganje Lily Ray iz kojega se nakon par rečenica može zaključiti da je ona vrhunski SEO stručnjak i da zna o čemu govori.
Definitivno nije “twitter SEO influencer” kako ju je posprdno nazvao naš ultimate uber hyper mega SEO expert Mate.
Nisam ni ja za prepucavanje, ali kad mi netko tko se jučer pojavo na forumu ide soliti pamet - malo počinjem gristi.

Al malo je to nelogicno… eto ona je isto piskarala dosta o EEAT. Ti kazes da je EEAT smece i da G ne radi tako (sto se naknadno i potvrdilo). Ali eto, kad ona ima misljenje isto kao ti, onda je ok i onda je strucnjak i potvrda je onog sto ti pises. Malo je to, sto bi Englezi rekli “intellectually dishonest” kad se misljenje “strucnjaka” uzima samo kad se poklapa s tvojim licnim stavom.

2 Likeova