■■■■ lud zbunjena.
During the trial, it was revealed that Google paid companies, including Apple, more than $26bn in 2021 alone to remain the default option for search in Safari. Those deals allowed Google to build a monopoly over search and unfairly suppress competition, the judge found.
Pa i mi plaćamo da budemo u pretragama prvi…
Malo im je zakon ■■■■■■ sto se toga tiče bukvalno ne daju ti nista raditi
ima li ikakvih pomjeranja sto se updejta tice? kod mene pad za jedno 40%
Ovo mi je totalno nejasno:
Ogroman skok u impresijama, prosječna pozicija isto (jbg nisam stavio na sliku - ali je 8.5 za jučer), međutim CTR je ekstremno loš klikova manje nego ikada…
Više mi izgleda kao neka greška u GSC nego da su toliko skočile impresije i pozicije a klikova minimalno. CTR za 15.8. je 0.1% haha
napravio sam gomilu AI sajtova… evo gledam konzolu za juce- relativno, sve ok il tu negdje (obicno petak bude slabiji pa je tesko ocjenit). Jedan sajt potonuo za pola, vjerovatnoc e se tako nastavit i danas (nemam adesense, pa gledam samo konzolu, pa nemam podatke za danas). Sve u svemu- moglo bi biti cupavo.
U jednu ruku, ovaj updejt bi trebao dati vecu sansu sajtovima bez linkova, al pitanje sta ce biti s Ai sajtova.
Evo kako se GSC ažurira, prvi puta da mogu potvrditi da se nešto pomjera i da je došlo do određenog recoverya.
Sajt nije moj ali sam im prije pomagao oko kreiranja sadržaja pa još uvijek imam uvid u GSC.
Discovery traffic je također skočio te su jučer imali 45 klikova sa discoverya.
Nije to još ni blizu kako je bilo prije, ali je svakako dobar znak:
Što se tiče sajta, osim što su dodali max 10 članaka u zadnjih pola godine, nisu ništa dirali niti optimizirali stare tekstove da bi potakli recovery.
Također, po mom skromnom mišljenju, većina članaka i nije nekakve ekstremne kvalitete niti pokazuje experience (imaju ih par komada gdje su baš stavljali slike kako koriste proizvod, ali većina je samo tekst).
Što se tiče UX-a, osim loših rezultata na CWV, odlomci su im ogromni za čitat (pogotovo u ovim zadnjim člancima), ali je dobro što nemaju oglase pa imaš nekako “čisto” iskustvo čitanja.
p.s. sajt je napravljen kako bi gurao njihov proizvod, ali više nešto tipa anonymous, znači stranica nema veze sa njihovim biznisom već indirektno šalju promet tamo kroz “best x for y” gdje uvijek svoj proizvod preporuče kao najbolji.
Aman sto svi nesto pisete kriptovanim jezikom?!
Napisite brate jasno - novi update!
Ne vidim da se ista mrda kod mene na sajtovima. Dobra stvar sto nemam sta izgubiti, znaci kako god da bude, dobro je jer gore biti ne moze.
pomenuh updejt u prvom postu
Da li gresim, ili je danas tesko imati i odrzati sajt koji ce danas da donosi jednu mesecnu platu? Cini se da svakim mesecom, godinom dolaze losiji periodi, kako po pitanju adsensa, tako i po pitanju ocuvanja pozicija sajta.
Neko ko je do sada kreirao jak sajt, napravio brend sajt, na kojem ljudi dobrim delom dolaze direktno, za njega nema zime, ali ko zavisi od Googla i FB, izgleda ce biti sve losije i losije.
Mislis ovo? Ja mislila odnosi se na stari apdejt. Na odmoru sam poluiskljucena ionako doduse, malo je i do mene
Ps. Jesi ti opet na proputovanju trenutno?
Idem na neka kraca putovanja, vjerovatno triput do kraja godine (vjerovantos ledece sedmice vec)… Pa onda u decembru bih trebao otici na istok i ne vracati se do juna sledece godine
Svaka cast. Posalji neku sliku i izvjstaj na onom tvom topiku
Hocu obavezno, ovog puta malo ozbiljnije nego prethodno… mozda posebno i blog napravim, imam raznorazne “cudne” lokacije (od bangladesha do Mongolije) planirane za narednih par god
Niko ne kuka, izgleda da vas nije update pogodio nesto jako. Kod mene djeluje da bi mogla biti katastrofa… nisu ugaseni sajtovi, ali fini padovi na gomili sajtova (a realno svi ovi sajtovi sto imam su na istu foru).
upratio sam da su ti sajtovi AI … kojom alatkom si generisao tekstove? jesi li tekstove provlacio kroz neke AI undetect alatke? jesi li zadavao neke jednostavne promptove ili si ih malo ukrasavao rijecima npr.:
add semantic keywords in the right places,
check the keyword density to avoid keyword stuffing,
Fix grammar and orthography error like grammarly.com,
Act As A Content Writer Very Proficient SEO Writer Writes Fluently in English,
Write In A Conversational Style As Written By A Human (Confident, Knowledgeable, Neutral, Clear, Use An Informal Tone, Utilize Personal Pronouns, Keep It Simple, Engage The Reader, Use The Active Voice, Keep It Brief, Use Rhetorical Questions, and Incorporate Analogies And Metaphors),
Finish the article with an Conclusion,
The headings h1 h2 h3 h4 details
?
napravio skriptu, da ide automatski, plsu naprijed sredjene slike odakle ce povlacit
struktura za svaki clanak unaprijed odradjena
promptovi malo slozeniji… podnaslovi su svi h2, posebno uvod npr ovo je dio:
Don’t be repetitive
Don’t start a sentence with a question.
Do not add any kind of conclusion at the end of the text.
Subtitles should be under
Write in the second person.
Use an the formal tone if talking to the reader
Try to use contractions, idioms, transitional phrases, interjections, dangling modifiers, and colloquialisms.
Avoid using repetitive phrases and unnatural sentence structures.
i opet pokoseni sajtovi steta … ali s obzirom kojim tempom azuriraju algoritam moglo bi se to ubrzo popraviti
A ne moze gore nego sto je sad, pozitivno nema nista osim onog sajta sto sam podijelio a to nije moj.
Da mi nema duckduckgo i binga bili bi sajtovi na nuli