reci nam nesto vise o tim botovima
Jel se kome desilo da dobije pad radi promjene teme?
Meni se to dogodilo dvaput, koliko se sjećam, oba puta je pad bio oko 30%. Webovi su bili cca sa oko 1000 uniqea dnevno.
Ja neki dan promjeni i tacno od tad crta ide na dole ne staje…jos ubacio i sadrzaja novog. Pa pretpostavljam da je do teme.
Jesi se vratio nakon toga ili?
Nisam vraćao temu na staro, bile su mi odvratne, a nadao sam se da će na kraju google prihvatit nove.
Sjećam se da sam se tada raspitivao oko toga, pa su mi rekli da šta mislim zašto recimo Craiglist i dalje ima tako zastarjeli izgled… kao odgovor je i zbog korisnika, ali i zbog gugla.
Uglavnom, po tome nitko nikad ne bi mijenjao izgled, a skoro svi mijenjaju, valjda treba nešto posebno odradit, mora bit riješenje.
Jesu ti se smanjile posjete, ili page views?
Ne pratim analytics vec search console i tu je pad odkad promjeni temu.
Jesi provjeravao postavke teme da ti nije gdje slučajno zapelo dva H1 taga, itd… jesu li ti iste postavke kao i prije. Znam da ljudi inače s takvim sitnicama imaju problema kad mijenjaju temu.
Nisam gledao nista,. promjenio temu i paff. Hvala pogledat cu
Vjerojatno slucajnost da se poklopilo s nekim apdejtom, al ako se bounce rate nije mijenjao onda moze biti ovo sto @petarvu kaze da se HTML struktura koja je Guglu bitna promijenila. Provjeri i meta tagove (title, description), kao i permalinkove jesu ostali isti.
Ako je do toga, onda bi vracanje prethodne teme vrlo brzo vratilo stvari na staro.
Post je podijeljen u novu temu: Koristite li Reddit za traffic?
Realno je ovo što ti je rekao Petarvu, ali najčešći problemi koji obavezno dovedu do pada posete prilikom promene teme su cache problemi i cache podešavanja. Da li tvoj cache plugin ima mogućnost da eksportuješ sva cache podešavanja i da ih ponovo postaviš na sajt i ako ima da li si to odradio prilikom promene teme, to je jedan od bitnijih koraka prilikom menjanja teme. Ako ne možeš da rešiš najbolje je da na kratko vratiš staru temu, eksportuješ cache podešavanja i posle ih uvezi na novoj temi.
Ne koristim cache plugin samo u htaccess postavke. Mozda me i update pogodio nekako se potrefilo isti dan da sam ti mjenjo a i update bio…
“Update” je skuhan danima prije nego što je apliciran. Promjena na isti dan nema efekta, barem ja tako smatram.
meni se cini da ovaj updejt idalje pegla. Evo zadnja 2-3 dana velike promjene pozicija na nekim sajtovima… neki sajtovi popadali, nego skocili opet neocekivano. Ljulja se ovaj brod, sto bi rekli
Pratim neke keyworde na SERP app doduše ■■■■■■■■ je sto ručno moraš dodavati i ovaj google fakat nije normalan
Iz dosade ga pokrenem 23, doduse dugo sam htio u tu niche ali mrsko mi bilo… nabacan 20 tak ai clanaka i odmah sve indeksiro i pocela pojavljivanja…
Dugo mi se nije nesto ovako desilo
Ista priča… Mjesec i po staro doduše kupio sam 2 backlinka prije 10ak dana dok su na popustu kod steelmaiden-a.
Čekam samo jutro kad će nule biti al hajde’ igram se hahahah
Samo da ne nastavi taj zadnji niz dobro ti je skako. ma ova nema ni linkova DA 2 …
Ma i ja sam vise iz znatizelje sto kazes igra, bas me zanima kroz neki mjesec kud ce odvesti.
Ovaj isto ne izgleda lose gadjam prejaku niche na engleskom
dok ovaj sa expired ubaceno 200 clanaka ni da takne
Ja nemam sreće sa tim expired domenama Usere me nađem dobru al ne može meda… Bolje mi prolaze tek registrovane domene iskreno
Što se tiče niza dan je u pitanju, 30 impresija više 15 klikova manje čini mi se. Ma da i ovaj search console baguje sutra će treće brojke biti, dok se preračunaju.
Nisam ja puno cackao sa expired da ih pokrecem, obicno sam redirektovo na stare sajtove. A ovo bas reko da probam i uzas. Za mjesec uhvatio dva keyworda i ove katastrofa rezultate
Necu na njemu vise ni radit