Google algoritam apdejtovi

@simeon kako ti idu ovi ai sajtovi ima li napretka

Evo kad me vec reklamiras da kazem da je i @Mentolinho uzeo par linkova od mene na novom sajtu, dobro mu ide :slight_smile:

3 Likeova

Ne mogu slikat sad, al u avgustu mi je updejt zeznuo nekoliko sajtova, neke skreso, a neki od tada stagniraju. Doduse, ima i onih koji su dobili, al je skreso ove starije, pa je suma sumarum da je minus tu.

Znaci za otprilike malo vise od mjesec dana, meni su sajtovi skocili za nekih 20%. Doduse, nisam nove clanke dodavao uglavnom. Sad cekam neke pare da mi legnu, pa cu onda nabaciti nove clanke, odraditi jos 50-60 ovakvih sajtova, i kad se vratim s puta da vidim sta ce biti od njih- imace dosta vremena da rastu.

Imam 8-9 sto imaju po 300 ili vise klikova dnevno. Vidjecu da uskoro ubacim adsens ako moze, makar na ove sto imaju po 400-500-700.

2 Likeova

Potpisujem :slight_smile: Malo sam se bacia na domace trziste da vidim kako “diše”

2 Likeova

Uuuu mentolinho je na domaćem tržištu… Najebali smo :stuck_out_tongue:

Odlične brojke svaka mu čast !

1 Like

Evo jedan screenshot od klijenta sto mu radim SEO. Radi se o webshopu na Hrvatskom području. Počeli smo negdi cca 6-7. misec. Prvo što sam napravia je da sam izbrisa preko 70 članaka jer nisu imali nikakve posjete, a realno su isto tako i bili očajno napisani.

Nakon toga sam uzea seriju backlinkova, objavia nekih 100 članaka (otprilike) i evo polako se sada sve diže.

Slične, skoro pa iste stvari radim i na stranim blogovima, ali bez značajnog uspjeha, iz tog razloga sam se i bacia na “domaće” tržište jer me nervira kad vidim što se rangira prije mene na stranom tržištu.

Edit: zaboravia sam napomenuti da su članci za HR klijenta svi AI, ali jako optimizirani, editani i fact-checkani.

7 Likeova

Jedno amatersko pitanje, koliko na našem tržištu košta backlink

Od €20 do €2000, ovisno o portalu. No €100 - €200 je neki prosjek. Iz mog iskustva u BiH su najnize cijene, Hrvatska u sredini, a Srbija je najskuplja.

4 Likeova

Hvala puno na info (karakteri)

Sta bi s onih sajtova s AI clancima, jel su propali totalno?

Ja iskreno mislim da je sada već teško razlikovati šta je ai a šta čovjek pisao. Iz oblasti u kojoj sam stručan, AI piše članke jednako dobro, kao da ih sam pišem.

Eh… :roll_eyes:da sam pre par dana znao za ovo što si napisao, mogo sam barem malo skuplje prodati .Al nema veze prošo voz! Sad barem znam koje su cene jel…barem otprilike .

Bilo bi zanimljivo barem meni ,da neko da nam iskopa od koliko do koliko se kreću cene backlinkova po …(kako da se odrazim :joy: ) po veličinama portala

1 Like

Izgleda dobro po impresijama ali klikova nista…

Idemo idemoooo :smiley:

2 Likeova

Samo i dobar ti je ctr skroz

Na kojim su ti pozicijama impresije?

Na kom jeziku je sajt?

Od 1 do 50. Prosjecna 17.1

I dalje 40-50 impresija po danu ali nigdje klika :joy:

Hrvatski jezik.

Ovaj algoritam nije normalan. Pratim preko app SERPMojo neke keyworde i kada mi neki članak baci na prvo mjesto i ako se zadrži dan dva na prvom mjestu ostale članke gurne dole na 5-6.

Imam trip da ti daju dnevno tipa 80 posjeta i to je to zavrnu slavinu džabe ti je što pišeš nove tekstove i rangiraš za druge keyworde kada te baci na dno i kada te podigne za taj novi post onda ti stare članke potisne na dno :smiley:

Lud zbunjen normalan :smiley:

Vrijeme je pred nama pa vidjet ćemo što će biti.

Imam pitanje vezano za Backlinkove. Koliko ih je “normalno” kupiti ? Kojom brzinom :smiley: Prije 2 sedmice sam kupio 2 imam još 1 kupljen ali ne znam da li je rano da ga pustim :smiley:

1 Like

mlado to sve, google testira koliko je dobar sajt