Hetzner Cloud veoma povoljno

Ovo je neverovatno kako je jeftino i prvi takve vrste sa NVMe diskovima.

https://www.hetzner.com/cloud

2 Likeova

Hetzner je gazda kao i OVH u ovom poslu.

Vidis isplativije i sigurnije je kupiti kod njih, znas na cemu si i ko ti daje garanciju.

Dok neki nasi prodaju VPS servere sa 50mb/s anschluss za 340€ u nekom plasteniku (datacentar).

1 Like

Na ovaj CX51 se moze hostati i sajt sa 100k poseta dnevno

@dadaas nadam se da sad ne mozes nista reci lose za Hetzner Online koji je ako neko ne znam bio broj 1 host 2017

Zbog ove cijene će poderati sada OVH Cloud SSD VPS.

Ok, lijepe cijene, samo treba pratiti forume sada… cjene su jedno, a iskustva su drugo… ja bi radje da netko drugi proba te cheap hostinge…

Moze neko da mi objasni sta to znaci : floating IPs jel dobijem ja ip ili ne.

NVMe SSD disk to znam ali sta je Ceph

Znajuci njihov kvalitet do sada mislim da ce to biti dobro.

OVH je izmislio svijet u hosting industriji u usporedbi s Hetznerom.
Bio sam kod njih u Strasbourgu (SBG2 DC) prije nekih 8 mjeseci. I njihova delegacija je bila kod nas u Zagrebu.
Isto tako sam posjetio Nuremberg DC od Hetznera.
Tko se ne kuži kako sve skupa funkcionira i tko nikad nije vidio kako standardizacija DC izgleda ovdje može tlapiti koliko hoće.
Problemi se dešavaju i najboljim - sjetite se rasprave o OVH downtimeu prije par mjeseci.

Ali ono što sam vidio kod Hetznera vjerujte mi nigdje na svijetu se ne viđa. Kućne kante, ali bukvalno.
Cabineti s dovedenim 1Gbps linkom (non-redundant) iz kojih prema van izlazi 40 servera. Pa ako vam se posreći imat ćete 1 Gbps. Ako imate VPN ili CDN providera kao susjeda u istom clusteru, tešeko da ćete uopće izaći na net.

1 Like

Poznati su po tim kucnim hardwerima zato ih i izbjegavam. Ja sam jos uvijek na digitaloceanu, sredio onaj droplet jos davno i radi ko urica dan danas.

A ova ponuda clouda mi izgleda kao udarac digitaloceanu i njihovom poslovanju jer je potpuno identicna samo Hetzner nudi skoro pa i duplo ako i ne i vise za manje para.

1 Like

@ControlEng kako to da je onda bas Hetzner 2017 broj 1 host? A jao jeste oni ne znaju, nisu tebe pitali.

Kod tebe vps 80€ a takav kod Hetzner 16€

Zamislite da takva kompanija to sebi dozvoli, ovo je dokaz koliko ti znas a vidim i admini te “vole” sto dalje unazad gledam tvoje postove samo vidim kako te omalovazavaju

Crohost ima plastenik servera sa 50mbit konekcijom. Tehnologija brate.

Brzi net u moje babe na selu.

Realno, hetzner je odlicna firma ako planiras hostati game servere za nase podrucje (komentar na dedicated ponudu). OVH je za njih kvalitet samo iz tog razloga sto imaju ponudu za svakoga, od low budgeta do enterprise servera (za svaki budget) dok su ovi limitirani na par konfiguracija.

A sto se tice kvalieta, daleko su i jedan i drugi po mreznom kvalitetu na istom nivou, govorim iz iskot iskustva kao i ControlEng (bio sam u Kanadskom DC i Hetznerovom).

Sto se tice klaud ponude, ne mogu komentarisati jer nisma probao ni jedan mada vjerujem da ce hetzner vise klijenata privuci upravo zbog cijene

1 Like

Ja hostam na Hetzner dedi serverima zadnjih 5 godina i nikad nisam imao nikakvih problema. Niti s downtimeom, niti hardware failureom, a niti sa supportom kojeg sam, istina, jako rijetko imao potrebe kontaktirati.

Odmah sam sad narucio i njihov cloud server gdje ću migrirati neke manje bitne sajtove dok se ne uvjerim da funkcionira bez problema pa vjerojatno sve prebacim s dedi servera na cloud jer cloud je buducnost.

I bez obzira na to sto je Hetzner mozda jeftiniji od konkurencije, siguran sam da on ne pravi neku veliku konkurenciju domacim hosting kompanijama. Prvo iz razloga sto je za administraciju unamanaged servera i VPS-ova (kakvi se uglavnom i uzimaju kod Hetznera i OVH-a) potrebno barem neko bazicno znanje iz administracije servera, a drugo sto vecina nasih ljudi zeli imati support na domacem jeziku, odnosno osobu koju moze nazvati i objasniti mu jednostavno sto treba.

Ja recimo vecinu web stranica koje administriram za domace klijente drzim kod domacih hosting kompanija bez obzira na to sto bi mozda ustedio koju kunu da ih prebacim na Hetzner.

4 Likeova

Baci neki provereni link za ucenje tog “bazicnog znanja iz administracije servera” ako nije problem.
Znam da treba i vremena i iskustva prakticnog, ne ocekujem nista na brzaka, samo da je up to date sa danasnjim tim tehnologijama i konkretan, pa lagano da se uci, knjiga neka, set tutoriala,…
Jer sa ovako niskim cenama, verovatno cu uzeti i ja nesto da se vezbam malo i brljavim na prazno, pa kasnije ce koristiti za nesto konkretno to znanje.
Mada cu pogledati i njihovu bazu tutova sta nudi.
tnx

1 Like

Bilo je nekoliko rasprava o tome ovdje na forumu pa mozes potraziti, a evo jednog kvalitetnog tutoriala:

Nginx i virtualmin su odlicna konfiguracija, narocito za Wordpress sajtove.

2 Likeova

Prvi testovi sa jednog foruma :slight_smile:


https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6623375
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6624324
KVM
The CPU is shared.

CX51 - NVME https://pastebin.com/wHA9hyzJ CX51 - CEPH https://pastebin.com/JZ1N0cSK / Just CPU/DIsk and Geekbench scores for the 32GB model

CX11
https://serverscope.io/trials/36Ga & https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6633598

CX21
https://serverscope.io/trials/dXYr & https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6635614

CX41
https://serverscope.io/trials/96ZY & https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6637564

CX51
https://serverscope.io/trials/jl1n & https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6637881

@Alen_Klica slobodno nastavi pratiti moje postove. Ne podcjenjujem bilo koga ako to stvarno nije zaslužio. Svi imamo pravo na svoj stav. Točno? Ako daješ svoje mišljenje, ja ga uvažavam. Govorim činjenično stanje koje uvijek mogu dokazati. Hetzner je sigurno prvak po kvantiteti, što se uglavnom na Balkanu i traži. Koliko ozbiljnih korporativnih korisnika imaju? Znaš li zašto nemaju? Možda je većina korisnika forumaša imala dobra iskustva s njima i to cijenim. Ali mogu navesti nekoliko korisnika koje smo na jedvite jade migrirali upravo s njihovih servera. Govorim o poslovnim korisnicima koji trebaju 100% sigurnost i 24/7 podršku kad negdje zapne.

@user_x ako si pod “Crohost” mislio na firmu koju predstavljam, činjenično stanje je da imamo više upstream providera s 10 Gbps linkovima izravno dovedenih u naš vlastiti, Tier 3 certificirani DC (ako znaš što je Tier 3, jel’).
Osim toga, crni Amare koji si q***c slao zamolbe i to tri puta u toku 2017 godine (otvorio tvoj dosje) da te primim na posao? Gdje? U plasteniku s 50 Mbps :slight_smile:
Pa gdje su silne zamolbe za sponzorstvom tih istih VPS-ova koje javno pljuješ?
Ako objavim samo jednu našu prepisku (ne tjeraj me, nisam hater) a vezana je za ovaj Forum (na koji se regaš s xy accounta i uvijek se vraćaš), pljuješ vlasnika i administratore, popio si ban k’o kuća.
Clear?

Dečki, no hard feeling. Svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje.
Pozdrav svima!

2 Likeova

za malo jednostavniji pregled, za početnike mogu preporučiti nginx + php-fpm + vestacp

meni 5 wordpress sajtova dnevno 20-40k unikata bez ikakvog caching plugina osim cloudflarea povezanog ide bez problema

EasyEngine je isto super brz i jednostavan:

Cekam v4 da izadje…

Nisam stručan da poredim hostinge, već bih da komentarišem to ko je ‘Number 1 host 2017’ iz drugog ugla.

Ko je dao tu ocenu? I na osnovu čega? Treba kritički gledati na te stvari.

Npr. kod shared hostinga se najčešće hvali BlueHost. Ne zato što je najbolji (čak naprotiv, ima mnogo kritika), već zato što svojim affiliates daje najveću zaradu.

Za administraciju ja isto preporucam Nginx + php-fpm ali bez ikakvog CP-a, sta ce ti to ako je na njemu samo tvoj site, odnosno ako nema nekih komercijalnih siteva…

3 Likeova