Hostgator sad i nikad više!

Kako na ovom tako i na drugim forumima jedno o češćih pitanja je onaj koji hosting uzeti i tu su mišljenja i iskustva podijeljena. Ja sam se na moju žalost odlučio na hostgator i poveo se jako glupo onom činjenicom mora da je dobro s obzirom na cijenu i jako sam se prevario. Uzeo sam paket koji podržava multisajtove i unlimited je i sve je bilo divno krasno dok nisam odlučio dodati još jedan sajt na taj hosting da iskoristim tu mogućnost što sam platio više.
Nakon muke s instalacijom i nejasne njihove logike a u prilog tome ide i šarenilo njihovog cpanela sa stotinama drugih one click gluposti koje su oni natrpali i koji se nepotrebni…
Instalirao sam drugi sajt, stavio temu koja je poprilično velika, počeo "puniti i uređivati lagano sajt dodao par plugina kad ono pad…

  • Fatal error: Out of memory (allocated 6291456) (tried to allocate 147456 bytes)… pokušao sve sa youtube-a i blogovova njihova rješenja i 0 bodova, pošaljem njima poruku i kažu da mi obrišem sve sa sajta plugine i teme koje se nekoriste i da će raditi da sam dosegnuo limit… I ja to napravio i stvarno radi…
    Platio sam hosting duplo više od konkurencije a što sam dobio da mogu imati jedan i pol sajt… Stvarno sad i nikad više… Kad sam čitao tu po forumu za HAWK hosting i još jedan nemogu se sad sjetiti onda mi oni nisu bili dovoljno "cool"
    Eto isprobao sam sad i HostGator i bolji mi je hrvatski hosting gdje sam godišnje platio 130kn i usluga i pomoć su bili brzi i efikasni.

Dragi forumaši drugi puta ću pametnije pa poslušati vas iskusnije, a hostgator ostaviti za one koji vole popularne i misle da će za više novaca dobiti i bolju uslugu (kao ja nažalost :slight_smile: )

Offtopic
Godinama koristim a2 hosting i hawkhost i nikada nikakvih problema, brzina odlicna, imam vise sajtova na njima (pogotovo na a2 hostingu, dva jako zahtjevna i dosta popularna) i nikada nikakvih problema. Tako da toplo preporucujem svima koji dodju ovdje te su se opekli na hostgatoru naprimjer :stuck_out_tongue:

1 Like

Pa kad vec pises, napisi koje pakete koristis. To je kao da si napisao imam super bmw-a, sjajan auto.

Hostgator su najveci smecari sa kojim sam imao posla.

Ja ću čekati da istekne pa onda bježim… Mislim da ću na taj hawkost ako nepoludim prije vremena…

Ovaj Baby plan… Ja sam evo prvi puta, sad i nikad više…

pokusaj refund gtzu 20znkva

1 Like

Odličan savjet to bi mogao pokušati :slight_smile:

Davno smo svi na forumu zaključili da nema unlimited i da je Hostgator smeće prenapuhano. No, ne znam kakvi su to sajtovi koje si stavio gore da nisu stala niti dva na unlimited?! Svašta.

Moju preporuku od tih stranih takoeđr ima Hawkhost. Kod njih sam već dvije godine, a tako će i ostati dok god sve radi normalno i dok god im je support susretljiv.

1 Like

Pisao sam vise puta o ovome i razlike izmedje hostgatora i hawkhosta.

Evo i teme koja je meni bila interesantna a to je bandwith. Da li je ovo preveliki bandwith?

Stavljao sam i vise puta link ka sajtu gdje sam detaljno opisao osnovne razlike izmedju hostgator i hawkhost web shared hostinga.

Nemoj reci da ti nismo lijepo govorili…

Kod kupnje hostinga je obavezna provjera je li ta firma u vlasništvu EIG grupe, i bježi glavom bez obzira ako jest.

Ja sam sve svoje projekte prebacio na stablehost.com i liteserver.nl. I jedan i drugi nezavisne firme s odličnom reputacijom, a nisu toliki giganti da je support sjajan i brz. Uostalom, webhostingtalk forum je najbolja destinacija kod biranja hostinga, tamo možeš pročitati bezbroj recenzija, i to običnih korisnika, a ne plaćene recenzije kao na većini specijaliziranih stranica.

To ti se desi samo prilikom uploada.

Ja evo vec dve godine koristim Namecheap i ne mrdam od njih. Live chat support, resavanje problema za max pola sata. Imam sajtove na koje dovlacim posetu sa FBa, znaci vece trosenje resursa i sve ide bez problema, takodje imam i Amazon sajtove kod njih i svi ti sajtovi se ucitavaju u proseku za 0.7sec, tako da su i brzi. 10$ paket do 3 sajta, 20$ paket do 10 sajtova i unlimited poseta… Gde ces jeftinije a pritom kvalitetno…

2 Likeova

Nije hostgator smece. To je jednostavno tako. Unlimited ti daju, ali je to zapravo jako limited.

Nemozes na takvom nekom shared hostingu hostat neke fancy webstranice sa masu opcija. Ili koristiti pluginove koji vole onako pocecati CPU i memoriju.

Razlika hostgatora i drugih je u tome sto hostgator nema slozenu zabranu plugina. Kako je vecina webstranica na wordpressu onda recimo znam da neki godaddyevi paketi imaju crnu listu plugina. Ne zato jer ti plugini nisu dobri, nego zato jer njihovi serveri (paketi) to nemogu runat.

Znam da i neki specijalizirani WP hosteri koji hostaju samo wordpress imaju blacklistu.

P.S. cak i ja koji imam svoj custom VPS gdje hostams voje stranice i par stranica ovako sa strane imam listu koje plugine ne, a koje da. Odnosno kod mene je lista koje plugine site mora imat da ga mogu hostat, odnosno ja kao hoster imam acess i pravo instalirati sve potrebne plugine… Dobro ovo moje je custom rjesenje, za mene i prijatelje, znam da firme tako nemogu funkcionirat i moraju nekako zastiti druge korisnike.

P.S.S. I nije problem sto je tebi bacio error, problem bi bio da tebi nije bacio error. zamisli onda da imas site i svaki put kada netko drugi na serveru odluci malo nagaziti na server tebi puca site, pa site bude offline 24 sata, a ono crni petak je a ljudi kupuju ko ludi…

Pa čim si zakupio “Baby” plan, sam naziv ti treba nešto reći…

1 Like

Moje iskustvo sa HostGatorom je bilo odlicno! Zaista! Jedini minus su ogromne cijene! Zato sam i presao na hawkhost!

Neznam za cjene, ali meni je smjesno kada su sitevi koji zaradjuju recimo 100$ mjesecno, im je previse 50$ godisnje za hosting.

Razumijem ako imate siteve koji nista ne zaraduju, to mi je jasno, ali site koji zaradjuje da je hostan na shared hostingu koji svaki cast moze bacit ovaj ili onaj error je IMO pogreska u poslovanju.

1 Like

Ja sam prešao sa HawkHosta na NameCheap i za sada sam zadovoljan. Imaju i NameCheap ovaj isti limit kao što je spomenut u ovoj temi za HostGator što HawkHost nema, ali im je support daleko jači od HawkHosta, kao i RAM.

Ceka malo, Hawkhost ima shared hosting bez memory limit?

Po meni je onda hawkhost gori od hostgatora. hostgator ti lijepo kaze nemoze i to je to.
A hawkhost ce vuc, gurat gnjavit, izbacivat random posjetitelje sto je IMO katastrofa. Nedaj boze da google crawler dodje indexirat site pa onda Hawkhost ima cep.

Sve ima limit.

Kod npr. hawkhosta to je za bandwith 1TB prometa dnevno dok kod hostgatora nikada nisam dobio upozorenje

Da rekao mi je da je unlimited što je za nekog tko nema nekog prevelikog znanja i iskustva s hostinzima bilo dovoljno…