Ja sam svoju web developersku karijeru započeo kao susjedov mali - klinac od 12 godina koji je prije 5 mjeseci dobio računalo. To je bilo moje prvo računalo u životu tako da me zanimalo apsolutno sve. Morao sam instalirati sve što mi je došlo pod ruku i poklikati sve što se dalo kliknuti. OS je bio na engleskom, a sve što sam ja znao na engleskom je - OK! Otprilike jednom tjedno dolazio mi je kum koji je tada studirao informatiku popravljati stvari koje sam ja zeznuo. U to vrijeme on je programirao neku aplikaciju za vođenje videoteke kao diplomski rad. Malo mi je pokazao source i ja sam jednostavno ostao oduševljen.
Prvih par mjeseci izvodio sam svakojake gluposti, uglavnom su to bile metode pokušaja i promašaja. Više promašaja nego pokušaja, ali prevladao sam to. 
Aplikaciju koju mi je dao kum da se igram uspio sam pretvoriti u aplikaciju za vođenje računa obrta. Tu sam zaradio prvu lovu od “programiranja”. Bio je to jako smiješan iznos, ali mislim da sam ja tada bio najsretniji čovjek na svijetu. Zaradio sam svoj prvi novac, a vidio sam kako je klijent (susjed) bio sretan jer sam mu olakšao izdavanje računa i uštedio jako puno vremena.
Još uvijek sam bio u onoj fazi gdje moram instalirati sve na što naiđem. To su tada bili bug-ovi cd-i pošto tada nisam znao što je internet. Tako je na red došao frontpage, mislim da je bila verzija 2001. E tu sam nekako slučajno generirao prvu statičku stranicu. Nisam znao što ću s njom jer sam tek naknadno saznao da se to može uploadati na itnernet i da joj mogu pristupiti svi koji imaju pristup internetu.
Igrao sam se tako dosta dugo dok nisam dobio pristup internetu, dial-up, naravno! Nakon što sam došao na internet stvari su se počele puno brže razvijati. Otkrio sam ftp, otkrio sam ovaj forum. Počeo sam žicati sve hosting firme koje sam mogao naći da mi daju neki sponzorski jer mi je tada bilo nezamislivo dati par sto kuna godišnje za to.
Već krajem osnovne škole imao sam osobne web stranice koje su čak ličile na nešto. Krajem osnovne i početkom srednje škole počeo sam raditi neke osnovne web stranice i zarađivati neku lovu. Opet to nije bila neka lova, ali meni je to bilo pravo bogatstvo. Nisam odustajao, gnjavio sam ljude po ovom forumu, na msn-u, icq-u i kako god sam mogao. Svaki dan sam išao spavati pun novih informacija.
Kroz srednju školu razvio sam svoje vještine toliko da sam mogao početi povremeno raditi za jednu firmu koja se bavila izradom web stranica. U principu to se svodilo na to da ja napravim projekt po jednoj cijeni, a kasnije se on proda za 10x više. Nije mi žao, izvukao sam ono najbolje iz toga: iskustvo i znanje, a bio sam jedini u razredu, a vjerujem i šire koji si je mogao sam bez ikakvih problema platiti vozački ispit.
Nakon srednje upisao sam fakultet koji mi je ostavljao puno vremena koje sam mogao posvetiti poslu. Uz to, dobio sam i studentska prava pa sam konačno mogao raditi potpuno legalno. Prije toga nisam niti znao sve o porezima i sl.
Povremeno sam zarađivao više od primjerice jedne profesorice matematike i fizike sa 25+ godina radnog staža, a kada nisam bilo je to u pravilu zato jer sam bio lijen i nije mi trebalo.
Trenutno sam zaposlen full time i imam najbolje namjere pokrenuti vlastiti business. Trenutno me sprečava samo birokracija, ali nadam se da sam na dobrom putu da se i to riješi. Tko zna, možda kroz neko vrijeme budem u mogućnosti zaposliti upravo nekog sa ovog foruma.
Ono što sam htio reći: ne smetaju mi susjedovi mali, ne smatram ih konkurencijom. I ja sam počeo tako. Da nisam, ne znam kako bih došao do ovoga gdje sam sad. Siguran sam da me nikakva škola/faks/tečaj ne bi zainteresirao u tolikoj mjeri. Sigurno bih naučio prije da sam počeo sa 19-20 godina, ali nije mi žao 
Mora vam biti jasno da će većina susjedovih malih ostati susjedov mali, bez obzira što će ostariti. Vjerojatno je mali postotak onih koji će se razviti u nešto spomena vrijedno. Stvar nimalo ne olakšavaju ovi današnji cmsovi, frameworki i ostala samogenerirajuća smeća.
Klijent koji se điberi za par sto kuna i uspoređuje moje usluge sa uslugama 14-godišnjaka i bolje da ne postane moj klijent. Imam iskustva u par slučajeva gdje se upravo takav klijent vratio meni frustriran što mu klinac nije napravio posao, a on je uložio vremena i novca. U pravilu sam im se zahvalio, ili sam digao cijenu do cifre za koju sam bio siguran da će odbiti.
Ja želim klijente koji znaju što plaćaju i što žele dobiti. Takvi znaju za susjedove male, ali znaju i da postoji razlika u kvaliteti i žele to platiti.