Irska mi traži poreske informacije u adsense nalogu(računu)

Mislim da je ovaj tax info (“irski porez”) namenjen da se primenjuje verovatno od 2024.godine.

Al doće i ona 2024. pa ćemo videti da li će nam nešto skidati ili ne. Ili će ti podaci koje damo biti namenjeni googleu za irski porez.

1 Like

Pušteno je i meni, nisam ni ja ispunio tax info.

evo jos sta kazu

tbf, I think the best policy might be to sit and wait and then do something once they take action like tax deductions. Just like the GDPR message, I’m not doing anything on that until the day before it’s actually necessary to do it because knowing Google:

a) they’ll shift the deadline (haven’t they already done this?)
b) it’ll be buggy as hell (already stories of wrong warnings and poor implementation)

1 Like

Meni su poslali ali nije mi jos legla iz nekog razloga…

Leći će, pomalo. Meni je prije sat vremena sjelo.

1 Like

Meni jos jutros oko pola 10 leglo. ProCredit banka.

1 Like

Meni isto sve redovno isplaceno.

Meni nije danas leglo prvi put nakon 2-3-4 godine kad je u rf bio problem.

bez panike, pustaju od 21. u mjesecu do 30./31. …jos ako se 30./31. potrefi vikend onda pustaju u ponedjeljak … ako prodje 31. u mjesecu a ne puste onda je problem … svima obicno puste 21./22. ali tolerancija je do 31. haha

1 Like

Je li ti danas stigla uplata?

Nije. A nije nikad subotom lijegalo, a u pon je praznin tako da vidjecu sta ce biti

Ah, da, u pravu si. Skroz sam zaboravio da je danas subota. Onda tek u utorak.

Ne steka google, nego nasi ovdje. Google je uredno poslao 21-og

Nekad zna biti do googlea, nekad do posredničke banke nekad do domaće banke gde vam novac stiže.Biće pre ovo treće.A i banke nekada treba da obrnu novac da bi zaradile :smile: ne samo da keširaju vam lovu.

Znači poslao sam im službeni dokument od porezne uprave koji se zove upravo tako kako ga i oni zovu “Potvrda o rezidentnosti/nerezidentnosti” i služi upravo za ovakve svrhe, i evo na kraju su ga odbili.

Što dalje nemam pojma… Ima netko iz Hrvatske da je ovo napravio?

Negde na internetu sam čitao (mislim da je bilo na adsense support) da mnogim grcima i čini mi se koliko se sećam ako ne grešim i špancima nisu priznavali to jest, google nije priznavao validna dokumenta o poreznoj rezidentnosti.
P.s. ako nađem link o tome dodaću ga ovde.

Verovatno je kod tebe u pitanju firma, (biznis nalog (račun) adsense. Možda da pokušaš da ubaciš uslikanu ličnu (osobnu) kartu ?
Ne znam kakve su u HR lične karte al ako imaju adresu stanovanja na sebi možda pokušaš da uslikaš čitko sa obe strane i pošalješ uz neki poreski dokument (naprviš kolaž od 3 fotke) gde se vidi barem neki (porezni) podatak o tebi neki lični broj (ko nekada matični broj) i to dodaš
Pa mžožda ti prođe :thinking:

Sunce ti sta je poruka ja preskakao temu i sad vidim i kod mene to na Adsensu ima. Moram i onaj W8-BEN i sutra ici u poresku da pribavim taj sertifikat o rezidentnosti.

Ja opet ne znam koliko će ti to vredeti evo steelmaiden su odbili .
Ne znam kakav adsense nalog (račun) imaš al ako imaš lični (individual) pokušaj da uslikaš čitko ličnu (osobnu) kartu s obe strane.

Eventualno možda da (napraviš kolaž od 3 slike) spojiš uz ličnu kartu (sliku) i neki poreski dokument gde se vidi barem neki tvoj lični podatak …Šta ja znam na primer ime prezime adresa stanovanja (matični lični broj onaj ko nekada JMBG) bilo šta što te poveziva sa plaćanjem poreza.

Meni je prošlo sa ličnom nekome je prošlo što je dodao i uz ličnu i (spojeno u jednu fotku) i neki poreski dokument
EDIT: Zaboravih napisati ako je u pitanju popunjavanje tax form za porez za irsku onda pokušaj ovo što napisah.

Moj BIH dokument je jako vizuelno slican Guglovom Sertificate of Tax Residence koji svake godine skidam online, tako da ja kontam da ce prihvatiti.

1 Like

meni isto nije proslo sluzbeni tax dokument residency , HR obrt, sad sam poslao osobnu scan,
kao objasnjenje stavili da dokument je prestar…