fora je sto to pregledaju bangladezani, singapurCani i pakistanci, google i fb ih angazuju za kojekakve provjere … oni pregledaju i reklame koje treba pustiti, zato se cesto desi da je reklama na fbu/adwordsu 100% ispravna ali nece da je odobre
oni tamo u dashboardu imaju tri dugmica: odobri, odbij, preskoci … i odobravaju na eci-peci-pec-ti-si-mali-zec nacin
Odoborili su mi za obrt na osnovu osobne (jedna slika s obje strane).
Jučer navečer poslao i isti tren su mi potvrdili za Irsko izbjegavanje poreza, a danas potvrdili za rezidentnost i odmah napravili isplatu.
Odabrao sam individual zato što mi isplata ide na osobni žiro račun. U opisu obrta je ionako imeni prezime vlasnika.
Obrt se u Hrvatskoj gleda kao fizička osoba i za to je u redu osobna karta vlasnika, dok je tvrtka pravna osoba pa takav dokument nebi imao smisla. No zašto odbijaju dokumente koje sam im poslao još mi nije jasno. Poslao sam opet pa ćemo viditi. Payment za prosinac je stigao jutros.
Kao i meni takođe. Najzanimljivi će izgleda biti 2 mesec kad dolazi prva isplata adsesne za 2024 pa ćemo svi videti šta će kome oduzimati ili ne oduzimati u obračunu
Meni za BIH (obrt) prihvatili dokument od poreske Sertifikat o poreskoj rezidenciji. Pola na engleskom pola na ćirilici plus rješenje o obrtu na ćirilici.
Ko kod nas u Srbiji,što izdaju poresku rezidentnost, pola na čirlici pola na engleskom.
Ma ja mislim ko što je rekao @musliamar za ove pakistance i ostale … da su oni glavni zaduženi
Tebe je pri pregledu zapao neki pakistanac .
Šalu na stranu…čudi me ako ti je nalog individual a ne biznis trebalo bi da ti odobre… Ja bih se napravio lud pa opet isto poslao,malo izmenio kolaž slike i ponovo …pa šta ja znam…možda i prođe…
Da naknadno javim da mi za obrt ipak nisu isti dan odobrili Tax residency i Irski tax info.
Mislio sam da je oboje odobreno kada su napravili isplatu za 12 mjesec.
Irski su odobrili odmah na temelju osobne, a tax residency isto na temelju osobne ali 7-8 dana nakon slanja.
Samo da javim da i meni taj Vies dokument ne prolazi. Nije mi jasno da li treba poslat iz sudskog registra rjesenje ili nesto drugo sto je na engleskom.
Napravi se blesav pošalji im ličnu kartu i prikači (uslikan) neki porezni dokument koji glasi na tebe ako to ne prođe .Ja stvarno ne znam šta ljudi da šalju. Nekima prođe lična karta, nekome poreski dokument kao indvidual, nekome od firme poreski dokument.
Stvarno je totalno neodgovorno neprofesionalno i amaterski, da nisu precizno naveli šta je potrebno za porez za Irsku. Za svaku kategoriju da preciziraju
Vjerojatno neće ni to proći. Ako imaš e-gradjanji onda na eporezna možeš za firmu izvaditi baš dokument koji se zove potvrda o rezidentnosti/nerezidentnosti i to bi trebalo biti upravo ono što oni traže. No meni su i to odbili iz nekog razloga, možda jer je datum bio par dana stariji od kad su oni prekontrolirali.
Možda eventualno na taj dokument još udariti pečat i potpis… Probat ću opet.
Ako nije obrt u pitanju onda osobnu iskaznicu bolje nemoj slati jer je OIB vlasnika drukčiji nego od firme pa bi samo još veću konfuziju napravio.
Da, al nisam nista rucno popunjavao nego sam u dva klika na eporezna podnio zahtjev i za par sati su mi ga poslali u pretinac na egradjani. Vec su me jednom neki Poljaci trazili taj dokument tako da nije prvi put da sam ga trebao.
Koliko sam shvatio Google ce i dalje slati payments ali ce od zarade oduzimati VAT (20% ili koliki je vec u Irskoj), dok ne prihvate dokument kojeg traze.
Sad mi bas i nije jasno, ako google ne plati porez u Irskoj, onda moramo mi u Hr? Jer se ne moze staviti na racun prijenos porezne obveze s nas na google