Irska mi traži poreske informacije u adsense nalogu(računu)

Ima li gdje zvanicne informacije kad ce se ovo impletirati, kad i kako…ili su sve samo pretpopstavke za sada.

Koliko znam kada primas uplatu od Google onda oni placaju porez u drzavi Irskoj, a ni mi u HR.

Ovdje se radi o pruzanju usluge davanja oglasnog prostora s nase strane prema Google pa time mi ne placamo porez.

Radi li se ovdje o necemu drugomu?

Ide VAT reverse charge, tj. oni ga placaju u Irskoj kako si i rekao. Upravo zato i traze taj dokument, kako bi oni mogli preuzeti taj porez na sebe jer u suprotnom ce ga odbijati od nase zarade.

potpuno tačno!

verovatno da će tako nekako biti

Jednostavno sad za sad nema nikavih zvaničnih obavest od googla jedino je bilo neko šturo obaveštenje njihovog višeg menadžera u fazonu da je to “potrebno googleu” Neko od kolega sa foruma je to linkovao u ovoj temu.

Sad ostaje da se vidi šta je u pitanju a stićiće i taj 21.2 pa će se valjda napokon razjasniti situacija oko poreza .

Pa ostat ce vjerovatno i ovaj mjesec sve isto, jer evo na obracunu nista nije skinuto. To ce se skidati vjerovatno na obracunu prvog…

Kod mene nije isto.
Stoji da mi je isplata cekom zamrznuta,a nista ne dobijam od njih.
Nikakva obavestenja sta treba da uradim.
To je zarada za Decembar 2023 koja je trebalo da bude isplacena do 26 januara,ali nije.

Da ali i sam znaš da to uvek nije konačna cifra uvek ima (barem kod mene) kolebanja oko završne cifre odnosno zarade .Znaju oni i po 7 dana i više da rade korigovanje adsense zarade

Pa ja verujem da će prilikom transfera sledećeg (isplate) nam možda nešto i od poreza naplatiti ili NE naplatiti. Mislim da to najbolje (znaju oni koji imaju YT kanale) kada im amer uzima deo za porez o klikova i pregleda iz USA, kad im obračunavaju.

Pa zar ti cekovi jos postoje… promjeni na swift placanje

Do sada su uredno slali do 25 u mesecu i stigne za nekoliko dana.
Sada nesto mute …

I mene sad ti čekovi iznenadiše zar još je to u upotrebi :hushed: Ako si do sad dobijao redovno “čekove” a ovaj put nisi do 26 možda ti je adsense nalog (račun) na pregledanju

Hmm,nikakvo obavestenje niti upozorenje nisam dobio.
Jednostavno pise da je na cekanju i nista vise.

Mislim da ce poslati objavatenje od kad to stupa na snagu, kao kad je krenulo to americko odbijanje.

1 Like

Na drugom kanalu koji ide preko mreze mislim na isplatu,normalno funkcionise.
Zarada je legla tacno u dan.

Od njih ne moraš dobiti nikakvo obaveštenje (nisu dužni slati za takve stvari).Ako si do sad dobijao uredno a prošli nisi mesec nisi dobio isplatu to je znak da su zbog nečeg (ako nisu čekovi u pitanju) ti zadržali isplatu. A 99 posto je šansa da je nešto oko tvog naloga (ne bih da te strašim ali uglavnom tako mnogi kažu)

Kojeg naloga?
Youtube ili adsense.
I sta sada cekam da se skrase i umilostive ili preduzimam nesto>

oba jer kad je nalog sumljiv odnosno storninara isplata (nebitno od YT ili adsensea ) velika je verovatnoća da nešto tu njima oko tvog naloga (nebitno klikova, pregleda, saobraćaja, itd) ne štima
Nemaš šta preuzimati nego moli boga da ti ne ugase nalog

p.s. ne bih da pravimo sad ovde offtopic temu

Ovog puta sam poslao samo licnu i prihvatili su.

1 Like

@samopozitiva da se javi da objasni situaciju

Evo da javim, danas mi je adsense poslao zaradu, koliko vidim po podacima ništa nije oduzimano (tax info) to jest, nikakav porez od zarade. Koliko je bio iznos završni u onom " zadnjem plavom kvadratiću" toliko je adsense prosledio na bankovni račun.

2 Likeova

Isto ja vam kazem to kad uvedu najavit ce prije, a i vjerovatno ce prvog oduzimati na presjeku.

1 Like