Irska mi traži poreske informacije u adsense nalogu(računu)

Mi u srbiji koji regularno prijavimo porez dobijamo kada uplatimo PDF doukment (uverenje) da sam izmiro poreske obaveze pa sam to i priložio.

ugovor o adsense ti je ovo:
https://www.google.com/adsense/new/localized-terms?hl=hr
u padajućem meniju potraži bosnu vidi dal nekako to možeš odštampati (nađi načina)
i to ti je jedni dokument pravni, koji ti google daje kada otvaraš adsense nalog/račun
tako da možeš upotrebiti njega

1 Like

Ja sam probala poslat rješenje za povrat poreza, tu isto piše da sam svoje obaveze podmirila, al ne paše im to

1 Like

I još mi žena u poreznoj reče pa ako oni u Irskoj uzimaju porez ne trebate vi ovdje plaćat. Molim rekoh? Ubaci se druga, kaže mislim da moraju. A sad čitam da Irska i Bih imaju sporazum o dvojnom oporezivanju. A i od instant articles sam primala zaradu iz Irske, znaci da nisam trebala ni to placat. Bas cu vidjet sta ce mi rec u ponedjeljak

Ne znam… traži im iz tvoje poreske neku regularnu pravnu potvrdu da plaćaš to jest da si platila porez (šta ja znam… :thinking:)
ništa drugo mi ne pada na pamet pitaj poreznika koji bi bio validan dokument.

Tako je danas i bilo, rekoh dajte mi nesto i dadoše mi zcor 101 :rofl:

i Srbija ima isto potpisan sporazum ali mislim da se svaki sporazum razlikuje i detaljima .Vidi sa poreznicima šta će ti reći.Verovatno možda si morala neku manju sumu plaćati bosni ili možda gotovo ništa.

1 Like

obrnuto je … ti ovdje placas i njima ce za toliko biti umanjen procenat koji oni placaju irskoj

zbog toga oni od tebe traze dokument na osnovu kojeg ce oni biti oslobodjeni

teoretski, ako hoces da tebe oslobode placanja ovdje onda ti od googlea trazis dokaz da google u tvoje ime placa irskoj

posalji mejl centrali poreske, oni ce najbolje objasniti

1 Like

Mislite da oni znaju sta rade?

Ne znam sta si ti zakomplikovala,ja sam iz BiH,i prije par mjeseci sam slikao samo licnu sa obadvije strane i to je proslo.

1 Like

Slično nešto kao što sam i ja uradio @Dali pokušaj i tako.Ako prođe prođe , ako ne traži neko drugo rešenje

Pa meni je u redu prvo slanje, al mi je odmah nakon toga dosla posebna poruka za račun da azuriram porezne podatke. Nemam ja sta zakomplicirat. Meni naknadno traze potvrdu o nerezidentnosti a vama na srecu nisu.

Za fizicko lice Adsense nalog u BIH meni prihvatili licnu sa obe strane. Ja bih sacekao i ponovo poslao to.

Za obrt biznis Adsense nalog u BIH prihvatili mi rjesenje cirilicno od preduzetnistva i sertifikat o rezidentnosti koji je na srpskom i engleskom dobijen od lokalne poreske uprave.

1 Like

Da, tako sam i ja za fizičko lice poslala ličnu, i to je odmah prošlo, ali mi naknadno baš treba potvrda o nerezidentnosti, a nemam obrt, obrćem se sama oko sebe.

Koliko se sjecam bilo je potrebno ukucati datum do kog vazi dokument,da tu nisi sta pogrijesila…

Nije bilo za datum nista, samo jedinstveni maticni broj

Da l je moguće da je zbog kvakice na slovu prezimena, meni u google računu piše S, a na dokumentima Š?

Moguće da je to! Podaci se moraju podudarati! Pokušaj da popraviš u adsense nalogu svoje prezime,pa probaj ponovo.
Za datum stavi datum isteka lične karte (ja sam stavio datum isteka lične i tu sam se zeznuo istiće mi u 8 mesecu :joy:)

Sad sam sve provjerila, u profilu za placanje piše uredno, s kvakicom, jedino je bilo bez kvakice u mojim osobnim podacima gdje se i mail navodi. Ali u adresi stanovanja, u profilu za placanje, je naziv ulice bez kvakice, Zeljeznicka umjesto Željeznička :upside_down_face:

1 Like

Al ne vidim da bi to trebao biti problem jer na licnoj ne pise ulica

1 Like

I kod mene ulica ima slovo ć u nazivu a u adsens nalogu/računu stoji slovo “c” .Svi moji podaci na ličnoj su upisani ćirilicom, a oznake na l.k.su pisane na ćirilici i engleskom.

Stvarno ne znam šta bi mogla :thinking: jedino da promeniš ime ulice , al opet ne vidim svrhu menjanja…Čudno je baš!