Mi u srbiji koji regularno prijavimo porez dobijamo kada uplatimo PDF doukment (uverenje) da sam izmiro poreske obaveze pa sam to i priložio.
ugovor o adsense ti je ovo: https://www.google.com/adsense/new/localized-terms?hl=hr
u padajućem meniju potraži bosnu vidi dal nekako to možeš odštampati (nađi načina)
i to ti je jedni dokument pravni, koji ti google daje kada otvaraš adsense nalog/račun
tako da možeš upotrebiti njega
I još mi žena u poreznoj reče pa ako oni u Irskoj uzimaju porez ne trebate vi ovdje plaćat. Molim rekoh? Ubaci se druga, kaže mislim da moraju. A sad čitam da Irska i Bih imaju sporazum o dvojnom oporezivanju. A i od instant articles sam primala zaradu iz Irske, znaci da nisam trebala ni to placat. Bas cu vidjet sta ce mi rec u ponedjeljak
Ne znam… traži im iz tvoje poreske neku regularnu pravnu potvrdu da plaćaš to jest da si platila porez (šta ja znam… )
ništa drugo mi ne pada na pamet pitaj poreznika koji bi bio validan dokument.
i Srbija ima isto potpisan sporazum ali mislim da se svaki sporazum razlikuje i detaljima .Vidi sa poreznicima šta će ti reći.Verovatno možda si morala neku manju sumu plaćati bosni ili možda gotovo ništa.
Pa meni je u redu prvo slanje, al mi je odmah nakon toga dosla posebna poruka za račun da azuriram porezne podatke. Nemam ja sta zakomplicirat. Meni naknadno traze potvrdu o nerezidentnosti a vama na srecu nisu.
Za fizicko lice Adsense nalog u BIH meni prihvatili licnu sa obe strane. Ja bih sacekao i ponovo poslao to.
Za obrt biznis Adsense nalog u BIH prihvatili mi rjesenje cirilicno od preduzetnistva i sertifikat o rezidentnosti koji je na srpskom i engleskom dobijen od lokalne poreske uprave.
Da, tako sam i ja za fizičko lice poslala ličnu, i to je odmah prošlo, ali mi naknadno baš treba potvrda o nerezidentnosti, a nemam obrt, obrćem se sama oko sebe.
Moguće da je to! Podaci se moraju podudarati! Pokušaj da popraviš u adsense nalogu svoje prezime,pa probaj ponovo.
Za datum stavi datum isteka lične karte (ja sam stavio datum isteka lične i tu sam se zeznuo istiće mi u 8 mesecu )
Sad sam sve provjerila, u profilu za placanje piše uredno, s kvakicom, jedino je bilo bez kvakice u mojim osobnim podacima gdje se i mail navodi. Ali u adresi stanovanja, u profilu za placanje, je naziv ulice bez kvakice, Zeljeznicka umjesto Željeznička
I kod mene ulica ima slovo ć u nazivu a u adsens nalogu/računu stoji slovo “c” .Svi moji podaci na ličnoj su upisani ćirilicom, a oznake na l.k.su pisane na ćirilici i engleskom.
Stvarno ne znam šta bi mogla jedino da promeniš ime ulice , al opet ne vidim svrhu menjanja…Čudno je baš!