Kad Anđeli slože puzzle :)

Da…ali samo na toj tablici. No ta tablica ima najviše brojeva u toj koloni, pa je to možda prevarilo logiku programa.

Što god… treba biti oprezniji za dalje.
A baš taj dio mi je u planu složiti vlastiti program za printanje…jer bi nam to puno mogućnosti otvorilo…al jbga, nikako na red da dodje.

Označiš red, ili kolonu, desni klik “format cells” i tu joj daj da bude šta želiš

Ti si programer, pa me čudi da ti je promaklo. U bazi, u tablici vrijednost NULL nije 0, i tako još mnogo drugih stvari. Moraš biti precizan

…kad dobiješ nekakav excel, nije da prvo ideš sva polja formatirati u string? … nego oni defaultno jesu string ili ti tekstualni unosi.

Taj stupac u ovoj tablici po ničemu nije odskakao od ostalih stupaca…ta kolona se naziva “shipping address 2” i preko 95% unosa u tom stupcu su normalno nazivi nečega kao i u ostalim stupcima. Tek se brojčani iznos u tom stupcu pojavio na svega 10 redaka od 308 …i valjda je excel taj stupac zbog tih par redaka odlučio cijelog tretirati kao da su unutra samo brojčane vrijednosti…što je notorna glupost, a ja ne znam po čemu sam trebao pogoditi da će se to desiti…

Možda i nije to razlog greške, jer i u drugim tablicama se pojavljuje po nekoliko brojčanih iznosa u tom stupcu, pa druge tablice nisu radile grešku… budem još istražio što je zapravo uzrok grešci.

Nego, ako je netko iskusniji sa adresama i što one znače, možda mi može pomoći detektirati koje od adresa su sigurno pogrešno napisane.

Znači sljedeća tablica prikazuje polja address1 i address2 (floor) i sve ovo što piše pod address2 se izgubilo na konačnoj isprintanoj adresi.

Ono što ja vidim, da je npr. sigurno kriva adresa: 110 Queens Road …jer se tu izgubio glavni dio koji je: “Queens Road”

Dok se nadam da većina ovih adresa koje pod floor imaju navedeno tipa: Apt 7, ili Apt 9 …itd. …za njih se nadam da se nije izgubila nužno potrebna informacija.

E sad …koje od sljedećih će sigurno fejlati, koje možda neće:

…ako netko ima ideju da mi malo pojasni što će se točno izdešavati i koje su kritične.

Skužio sam da malo izgleda arogantno što sam napisao. Nisam imao tu namjeru.

Ne znam ni ja kojom logikom se Excel vodi , ali sam imao takvih situacija. Ručno formatiraj polja da budeš siguran u buduće.

Ne znam što točno radiš sa tim Excel to Word kombinacijama, ali ako treba, imam ja svoj program koji sam uradio u VB da uzima iz Excel sprema u bazu i dalje šalje u txt . Ako ti može pomoći javi, da ti bacim source pa ti dalje uredi što već trebaš

Jesi malo da…ali sve je ok. :wink:
Zbog buga u excelu/wordu postavio si pitanje mog poznavanja što je NULL a što 0. :slight_smile:
A ovdje se niti ne radi o bazama…niti je greška u načinu korištenja programa…nego je poprilično evidentno da je greška u samom programu kada je pukla samo jedna tablica od njih 6-7.

Ma ja mislim da je ovdje nešto drugo uzrokovalo grešku…moguće ovaj jedan unos sa japanskim slovima. (Koji se pojavljuju u excelu kao hijeroglifi)

Također, moguće da niti nije greška u excelu, nego u kombinaciji worda i excela … a radim automatizaciju na sljedeći način: Printanje na grid (naljepnice)

Znači word automatski vuče podatke iz excela i postavlja ih u grid spreman za printanje na naljepnice.

Što se tiče programa…hvala na ponudi, ali radit ću svoj program za ovu svrhu.

Nego meni je zanimljivo kako neki programski jezici imaju i NULL i undefined.

Što je zapravo logično, jer NULL nam označava da nešto nema vrijednost (ali svjesno definiramo da nešto nema vrijednost) …dok undefined pak znači da nešto nema vrijednost, ali da nismo svjesno definirali da nešto nema vrijednost.

Prava zbunjola onda nastaje kada nečemu svjesno zadamo da je “undefined” :smiley:

Nisam do sada znao, pa sam pogledao malo. Meni bi bila recimo dobra primjena za neku tabelu sa atributima i sada ako želim staviti kolonu “opaska” koja mi je većinom nebitna, ali može se nekada popuniti, staviti je undefined ? Možda nije dobar primjer, samo na glas razmišljam.

Ja sam jednom iskreno imao osjećaj da mi treba još jedan “undefined”… kao ono hijerarhijski da bude level izna ovog undefined-a.

I tek tada sam shvatio da je undefined vjerovatno tako i nastao upravo iz razloga da nadopuni null.
I tada mi se činilo da kada bi nastao i taj undefined na levelu iznad, da bi mogla postojati potreba i za sljedećim levelom…i tako onda u beskonačnost.

Tj. da undefined može postojati u beskonačnom nizu N-tog reda.
To je pretpostavljam zato jer čim se svjesno počmemo koristiti undefined-om nekog N-reda, tj. čim definiramo da je neka varijabla undefined (za neki N-ti red tog undefinda) …tim činom smo automatski stvorili potrebu da postoji undefined za N+1 red od onog kojeg koristimo.

Jer kako ćemo drugačije programski reći da je nešto više nedefinirano (undefined) od onoga što smo upravo definirali kao nedefinirano. Jer čim smo nešto definirali da je nedefinirano, postoji nešto što je još manje definirano od toga. (A to je taj undefined u sljedećem N levelu) :slight_smile:

No za sada smo na null i na undefined. Ako sam u pravu, očekujem u nekoj tamo budućnosti da će se pojaviti još tipova undefined varijabli, haha. :smiley:

Možda je čak i nula dio toga niza, pa bi prema tome za sada bili na: nula, null, undefined. :slight_smile:

Ovo je bilo tupavo pitanje. :smiley:

…najbolje će kupci znati jel valja adresa ili ne…poslao sam svima kao updejt o njihovoj narudžbi. Par korisnih informacija o trajanju shippinga koje me ionako većina ispituje…i usput sam im priložio sliku njihove pošiljke i zamolio da bace pogled jesu li svi podaci ispravno uneseni.

Pa ćemo vidjeti koliko će ih se javiti da adresa ne valja.

Za sada su dvojica potvrdili da je sve ok. :slight_smile:

Inače slikanje pošiljki koje sam uveo kao zadnju kontrolnu točku na pošti je veoma veoma korisna stvar.
Ne radi kontrole čovjeka koji ide na poštu…nego baš radi interne kontrole da se može naknadno provjeriti jel neka pošiljka stvarno bila na pošti i što je točno pisalo na kuverti.

Bez toga, sada bi bio slijep ko crkveni miš. Niti bi znao da je samo jedna tablica pukla i bacila grešku… ma ništa nebi znao…

A korisno je i kad kupac pita za status pošiljke…jer kako nemamo trackingID, ovo puno izvlači stvar. Jer čim kupci vide sliku svog paketa, gotovo su svi sretni kao da su dobili i trackingID. Jer znaju onda i oni da je poslano…i da je pitanje samo vremena kada će stići…

I za sada su poruke ovakvog tipa:

I received the jigsaw earlier this week, thank you so much for the brilliant service!

Dosada baš ništa negativnog još nismo dobili. :slight_smile:
Vidjet ćemo što će sad biti kada vide neki da im je adresa krivo napisna. xd …treba smislit strategiju da se i to okrene u korist xd. Nekakav extra popust za takve, hehe.

Možeš čekati hoće li biti isporučeno. Za one koje neće biti isporučene riskiraš negativnu reklamu što ti u ovoj fazi ne razvoja ne treba i teško ćeš vratiti pozitivnu reputaciju.

Druga opcija je da svima s pogrešnom adresom pošalješ ponovno. OK, možeš birati da šalješ odmah samo izvan EU gdje slanje očekivano traje dulje.

Svi ovi koji dobiju dvije će biti sretni i valjda će te netko nahvaliti. :slight_smile:

EDIT:
Sada vidim da imaš tracking… Onda ništa. Čekaj. Kod iduće narudžbe im pošalji poklon, neku puzlu koja slabije ide ili neku điđu. BTW, razmisli o điđama za slaganje u tramvaju, autobusu, podzemnoj,… Ne vole si blejati u mob.

1 Like

Javio sam se svima njima, dao im kao par korisnih informacija o trajanju shippinga i tražio da provjere adresu/podatke na paketu. (Imam sliku svakog paketa)

  • oni koji mi kažu da je sve Ok, njima niti ne spominjem grešku. (Nekima je već i stiglo)
  • oni koji kažu da nedostaje floor inormacija, njima se duboko ispričam za propust i pitam ih jel to krucijalna informacija
  • ako kažu da je bitna, kažem im da ću im poslat ASAP novi paket. (I budem)
  • ako kažu da je možda bitna, a da će ih možda paket i pronaći - njih pitam da li im je problem onda pričekati još 15-20 dana da vide hoće li stići paket, pa da ću im zatim poslati ponovno. (Obećam iduće slanje prioritetno koje će doći u roku 20 dana)

Ako pristanu na to … meni super. Oni time nisu nikako pokradeni, jer su sve svjesno za sebe odabrali.
Ja odigrao transparentno i za sada su svi zadovoljni. Jer nakon svega mi još budu zahvalni što sam se poduzeo. :slight_smile: I dalje nula prigovora…i mogu reći da su svi jako ljubazni i vidi se da se trude izaći meni u susret.

Ako ne pristanu na čekanje, slat ću im odmah. Zasad još nemam ovaj slučaj. :slight_smile:

Ja bih u takvoj situaciji poslao novi proizvod iz svog dzepa zajedno sa kuponom za sledecu kupovinu… mislim da bi nezadovoljan kupac tim postao dugutrajna musterija… pogotovo ako kupon bude napisan na papiru zajedno sa posiljkom gdje se izvine i napise kupon. Vole ljudi kad kupuju da dobiju ovako “licni” customer service a ne nesto generalno i uopsteno

ja bih dao i popust ako budu morali ici u post office il tako nesto (makar stiglo na vrijeme) cisto da ih napravim long term musterijom, pa se taj popust od 5-10$ pretvori u 100-200$ u sledecih 2-3 god

Poslat ću i ja svima za koje se ustvrdi da je velik propust nastao na adresi. No velik dio adresa nije unakažen…pa mi je malo glupo baš sada redom svima poslati isponova… …mada bi vremenski to bilo najlakše za odradit na taj način.

Razmišljam i ja kako da ubacim u cijelu priču i popust još. :slight_smile:

Zanemari moj prethodni post, odradio si ovo najbolje što se moglo uz najmanje troškova.
Respect

1 Like

Hvala. :wink:

Koliko može biti teško naći space za ovaj zalutali square. :slight_smile:

2 Likeova

Da nije u sred sredine? Postoe oblik puzle vjerovatno srce (logicno valentino puzle), ova puzla iz gornjeg desnog ugla vjerovatno ide gore na sredinu, pa mi nekako logicno da kvadratic ide u sredinu, mada ovoe napamet rjesenje. Ako je tacno onda nije tesko, s tim da sam imo info da su valentino puzle u pitanju, pa olaksano je. Ne znam kolko ce bit tesko bez te informacije. Sad akoe tacno i smeta ovo sto ispisah, mogu izbrisat.

Nisu to valentinovo puzzle. :slight_smile:

Ove su nesto malo jednostavnije…ali isto meni skroz štosne. :slight_smile:

ovo su fora puzzle za poklona

1 Like