Kad Anđeli slože puzzle :)

To moze biti druga vrsta.

Ali ako ti je pola slike plavo nebo, tesko da ces lako skuziti. Ili suma sa rijekom. U tom slucaju broj komada mora biti puno veci.

Hehe, prvo mi se učinila tvoja ideja da nema nikakve veze sa ovim što ja radim … ko što reče simon, slika odaje trick.

Ali sada kada si ovo napisao, dao si mi ideju da se može ubaciti slika da se sa slikom trik još digne na novu razinu, pošto bi i slika mogla imati po duplo uklopive djelove, da napravi još veću iluziju slagaču. Forica. :slight_smile:

2 Likeova

Mene je privukla ona slika gdje pincetom neko drzi plavu slagalicu da pozelim da je imam.

Fotografija sigurno prodaje.

1 Like

Preporuka. veće dimenzije, da se ljudi duže zabavljaju.

Da, ali ipak treba gledati i kontekst. Nije fotografija uvijek bitna. Recimo …zamisli da su moje puzzle izložene na trgu, gdje ih prolaznici mogu vidjeti, opipati…čuti priču o njima. I sada se tako neki prolaznik odluči kupiti puzzle, ali izložač na trgu kaže da se ne prodaju tu na trgu nego na našem web shopu. I sada taj isti prolaznik dolazi na webshop i koliko je njemu onda fotografija na webshopu bitna? Kad je on već na trgu odlučio kupiti puzzle i vidio ih je uživo…tako da je fotka za njega tu tek da se uvjeri da zaista kupuje onu istu stvar koju je imao u rukama na trgu i to je to. On ne crpi više informacija iz te fotke sem toga.

Ja smatram da je Chrisov video praktički ekvivalent trgu iz spomenute priče i zato mi do sada fotografija nije bila od presudne važnosti.

Tako mi se izrada pro fotografija nalazi na triggered todo listi koju sam objasnio par postova iznad, te će taj task biti trigiran kada se uvedu novi marektinški kanali prodaje.
Jer kada počmem raditi na drugim tipovima marketinga, fotografija će od jednom postati od presudne važnosti.

E sad, to ne znači da ja već sada ne radim na fotografijama. Zapravo radim i toliko sam izbirljiv da sam već nekoliko profesionalnih fotografa otpilio s obzirom na slike koje sam dobio.
No upravo ta činjenica da sam uklopio taj task na vremensku os gdje smatram da on pripada, to me niti ne tjera da moram sada prihvatiti prve fotke od prvog fotografa, kao da je 5min do 12 i da sutra ginem ako ne promjenim slike na shopu.

Jer ne ginem…slike trebaju samo doći pravovremeno kada se ubace novi kanali prodaje koji će zahtjevati i dobre slike.

Tvoje iskustvo sa fotografijom je drugačije, jer si ti upravo došao drugim kanalom do puzzli, nego što dolazi većina. I tebe je trebala i slika osvojiti, jer bez nje nisi ništa ni vidio.
No takvih kupaca je trenutno izuzetno malo, pa s obzirom na to je isto toliko malo do sada uloženo truda u fotografije.

Jer ušteda vremena je u uspješnom balansiranju…pošto je lanac slab koliko najslabija karika. Nema smisla onda neku kariku predimenzionirati (previše joj vremena posvetiti) …a da druge karike ostanu slabe i tako oslabe cijeli lanac. :wink:
Zato treba paralelno sve pomalo štrikati.

Možda se opet neka dobra tajna skriva u tvom postu. xd

Veće dimenzije? Ili više puzzli, da je veći grid?

Što se tiče dimenzija, volio bi da su puzzle mrvicu veće…ali su probijale u teži poštanski rang (čitaj puno skuplji) …pa je dimenzija normalizirana na veličinu gdje jesu sada.

A veći grid … to sve ovisi o puzzlama i caku koju bi imale. Običnu kombinatoriku nafrljiti sa većim gridom, to ne vidim baš smisleno…jer mogu tako puzzle biti “beskonačno” teške ako treba, ali tko bi to volio? Sem ove mazohistice:

Meni je upravo cilje postaviti što veću iluziju, sa što manje puzzli. Što je taj omjer izraženiji da su puzzle čim teže, a sa što manje djelova…to osobno smatram većim uspjehom.

1 Like

Broj puzzli, npr. 20x20.

Ili 10x10 makar.

Nije uvijek ali nekad jeste. Ja vidio neku mehanicku tastaturu na nekom YouTube klipu, otisao na sajt da kupim i slike bile žnj. Kupio sam na kraju drugu.

1 Like

Dvije stvari.

1. Niti jedan balans ne može biti savršen. Ne postoji idealna simetrija, niti jednakost u ovom svemiru…pa tako ni balans.
    Kada sam rekao da je malo publike kojoj će trenutno slika presuditi, i da je s obzirom na to malo uloženo truda u slike… ja time ne mogu znati jesam li to dvoje “malo” dobro doveo u balans. Idealni balans je nedostiživ …ali glavno je da mu se teži.
    Ja tako sada ne mogu znati jel zapravo previše ili premalo truda/vremena ostavljeno na slike u ovoj fazi. Imam što imam, svjesno stojim iza toga.

2. Ti si za tipkovnicu imao ipak i mogućnost odabira. Ako pogledaš review na youtubeu za neki artikal, zatim te neki drugi iz iste kategorije privuče boljim pakovanjem, slikama, webshopom generalno… ti ćeš naravno ići na ono vizualno najprivlačnije.

Ovdje baš nemam ni taj problem, jer ovdje kupac točno želi ove puzzle zbog ugrađene ideje u njih, i nema tu vaganja da će on sada neke druge puzzle ići tražiti, jer je tamo slika možda bolja…
Niti ti nebi tražio drugu tipkovnicu, da si u tom momentu bio svjestan da je to jedina mehanička tipkovnica na svijetu u koju upravo gledaš …i da ju želiš baš zato jer je mehanička. Onda te nebi odvukla bolja slika neke druge i gumene tipkovnice.

Iskreno, ne vidim smisla dizati broj puzzli bez opravdanog razloga…samo da se povećava broj.
Nije neki target. Velim, u ovoj domeni je veći broj puzzli minus zagonetki.
Ali ako bi postojala ideja koja je upotpunjena i većim brojem puzzli, zašto ne.

Da nebi bilo da samo pametujem, želja uslišena. :slight_smile:

1 Like

hvala, ne sviđa mi se kako izgleda :slight_smile: oću čovječuljka u onoj lijepoj plavoj boji sa transparentnom pozadinom. dobro ovo stvarno može pričekat

pohvala za t što si promijenio početnu sliku, ova izgleda jedno 300 puta bolje

edit:op, op brz si, svaka čast, ljepše ovako komad

Jep, to mi je malo i promaklo da se ona slika ugnjezdila na pocetnu poziciju.

Da, ovo moze biti i tricky… ta grafika 32x32px. Ispalo je zasad što je ispalo … nisam više ni siguran što si gledao s obzirom da kazes ovo:

Trstirao sam na kratko neki drugi favicon (u krugu da je covjeculjak) …bit ce da si na prvu naletio bas na toga? :slight_smile:

da ja sam naletio u krugu kad je bilo, ovako mi je ljepše

na mene bi kod kupovine moguće uticala ona početna slika, a moguće da ima još ovakvih. eno helas slično zbori. ne predstavljaju puzle svakome isti gušt i ima tu u grupama različitih nivoa interesovanja za puzle a u toj grupi sigurno ima dosta njih koji vole da vizulno dobro izgleda, tako da je lako moguće da ta početna slika u nekoj mjeri utiče na konverziju, pa što je ne promjenit

Tražim onaj kod za popust za forumaše, ali brate što je dugačak thread, ne mogu naći…koliko koštaju puzzle s popustom? O Ugly 4 pričam…

Popust za forumaše “WMFORUMCODE50” … digao sam ga sada malo na 60%. :wink:

Tema je duga što ja mogu mljeti koliko malo tko može čitati. :smiley: :smiley:
Teže će me barem utjerati ovi japanci, pošto je ova tema također prosljeđena odvjetničkom društvu kao dokaz protiv mene. xd xd Pa neka se i oni malo načitaju, možda nauče štogod hrvatskog jezika. :slight_smile:

Ma lako za početnu…mada ja ne mislim da je nešto od glavu presudna bila i više mi je bilo da objasnim svoje stavove. A lako ju je promjeniti…nije do toga.
(Ionako pratim cijelo vrijeme konverziju, nije da se išto promjenilo sa datumom kada sam povezao slike i izbornik boja, a tada je uletila ta slika nehotice kao početna slika)

Nego je meni zapravo iznimno bitna ta galerija kako će izgledati, samo velim…ta bitnost će doći sa svojim tajmingom.

Sada kada krenem plaćeni marketing raditi, vizualni identitet mora biti mljac mljac. :slight_smile:

Što se tiče ovog videa, prilično dobro rastura. Ostvario je zapravo osjetno veći broj pregleda nego što su Ugly4 na istom kanalu. Također jako dobri komentari.
I dotični youtuber mi se javio da ovaj video premašuje dobrano njegov prosjek gledanosti.

Hmm… biti će čini se vesel Božić, kada Chris to objavi xd.

1 Like

Nego malo birokratskih muka & veselja.

Mislim da sam poprilično strelovito praktički sa nule preletio u obavezni rang za ulazak u sustav PDV-a.
E sada, fino veselje je ostvariti takav uspjeh u nešto malo manje od dva mjeseca …ali zapravo sa druge strane je debakl, haha.

Debakl, zato jer s obzirom da imam male troškove proizvodnje, meni se i neće nešto puno tog PDV-a vraćati. Ali zato će mi dobit biti umanjena za jednu četvrtinu. Ne baš malo… da mi na svakih 100 000kn lape 25 000kn. :confused:

Da sam ušao u iduću godinu izvan PDV sustava, mogao bi barem još jednu rundu 300k kn uzeti bez tog ogromnog poreza…mada niti to nije trajno rješenje. Samo odgoda problema.

Nego, malo mi se čini da je ova PDV kategorija ka malo nepoštena za tipove poslovanja ko moje. Jer skoro da mi ništa ne daje, samo uzima. Dok za neke tipove poslovanja čak i više daje nego uzima.

E sad, nešto si gruntam da bi se to dalo zaobići…mislim na legalne opcije.

1. način: Imati više firmi. Sa svakom poslovati do 300k kn prometa godišnje.
  2. otvoriti drugu firmu u nekoj drugoj zemlji, ovdje imati proizvodnju …prebijat PDV na proizvodnji, a prodavati svoje proizvode samo toj drugoj firmi. A onda ta druga firma dila dalje po cijelom svijetu. To mi se čini isto legit, a onda bi ubrao prednosti iz tog sustava PDV-a, a uklonio mane koje me trenutno debelo kače. Kako bi se reklo imati i ovce i novce. Hmm. Možda netko stručniji po ovom pitanju ima kritiku na razmišljanje ?
  1. To se isplatilo dok ti je trebalo godinu dana da udes u sustav pdva. Sad po novome, ne isplati se.
  2. Ovo nisam bas dobro shvatio. Ako ces kod nas prebijati pdv u proizvodnji, kaj ce ti jos jedna firma vani? Imat ces i u toj firmi troskove kao i pdv. Ako si mislio prebijati pdv iz firme iz Hr i firme npr. iz Slo, to nije moguce jer po zakonu zemlje unutar EU ne smiju si naplatiti pdv tj. ne smiju ga prikazat na racunu.

Pomiri se sa pedevejom, kupi gospodarsko vozilo pa si neko vrijeme osloboden. Vidim da radis sa paypalom i tu ima prostora za slalom, neces valjda sve isplatit na poslovni…