Da li neko ima iskustva sa Monese MasterCard karticama u BiH?
Koristim PayPal vec duze vrijeme i sve je bilo odlicno. Nedavno mi je istekla kartica, preuzela sam novu, Mastercard PP ne prihvaca, pa mi je g-dja iz PP servisa objasnila da kartica mora biti VISA . Na zahtjev u banci, izdali su mi VISA electron karticu. U medjuvremenu sam na PP stavila VISA kreditnu karticu koju sada nikako ne mogu da promijenim, cak ni sa sluzbom PP, a novu karticu PP ne prihvata. Danas sam trebala dobiti odgovor PP o cemu se radi, ali nisu nazvali. Sto se VISA kreditbe kartice tice, ona se moze koristiti ali novac na njoj je raspoloziv tek 20. narednog mjeseca. Ako postoji neko opterecenje, prvo se ono namiruje.
Ne znam sta je u pitanju sa ovom novom karticom i PP. Da li neko od vas zna?
Znam da je AirBnB prestao saradnju sa PP za BiH.
Ovo sve me natjeralo da uzmem Payoneer Prepaid Mastercard . Izgleda kao dobra alternativa, mozda bolja od PP.
koju si VISA karticu u međuvremenu stavila?
VISA classic, a VISA electron nece da prihvati. Trebala sam na PayPalu uraditi samo produzetak kartice, ali nije moguce.
baš čudno što visa electron neće da prihvati … baš te kartice prolaze na paypalu … kako podrška to ne može da riješi?
Pokusavali smo u prosli petak ali nije nikako moglo, pa su mi rekli da ostavimo do ponedjeljka sa vidimo sta ce se desiti. Danas ista stvar. Novac mi je na PayPalu i rado bih ga koristila.
koja banka i koja država? što ne withdrawaš na ovu karticu što si povezala?
BiH, Sparkasse. Ako posaljem novac na karticu koju je PP prihvatio, VISA classic (kreditna), sredstva su raspoloziva tek 20.10. . Dugo mi je cekati. Sutra cu opet zvati PayPal. Ako nije moguce, prelazim na Payoneer
ja imam povezanu sparkasse visa electron karticu … zamoli support prvo da ubacite visa electron, da auto-withdrawal prebace na nju i onda da uklone visa classic … sve detaljno opiši u tiketu, ja sam im tako sve fino napisao šta želim da ubacim a šta da sklonim kada sam mijenjao kartice i sve su odradili … paypal support je poznat po tome da rješavaju sve, ne znam nikoga da je s njihovim supportom imao problema … mene su čak zvali iz amerike kada sam neki tiket poslao u vezi neke refundacije … dakle klijenti su im bitni
payoneer je zeznut zbog toga što je godišnja članarina 20-30$ i računaj jedno 5$ troškova kada budeš dizala pare … plus što su meni u maju poslali 2 kartice još nisu stigle … dok paypal svakog prvog u mjesecu bez naknade prebaci sa balancea na karticu a možeš i odmah prebaciti za 5$
Da, tako je. Probali smo zajedno oko 15 minuta, cak su me oni pozvali nazad. Pokusat cu sutra opet. Hvala! 
Pozz, da li netko ima problem sa auto transferom s paypala na karticu ? Dobio mail da se dogodio automatski transfer, a kad uđem na pp pare i dalje na balansu ? Ovo mi se jos nije desilo.
Edit: ocito po klix forumu da nisam jedini, ima ih jos s istim problemom. Kontaktirao sam paypal preko twittera pa cu vidit sta ce odgovorit.
meni stiglo sve uredno
otvori support tiket, odgovoriće, meni su svaki problem riješili
Ma odgovorit ce ali sporo kao i obično. Rekli mi da sačekam jos 24h na twitteru. Ma nesto im sustav preskače jer vidim da ima jos koji se zale na isti problem. Nisam probao rucno povuc ali mislim da bi proslo. Ali hocu ja automatsko. Necu im dat 5$ 

a kako bi inače primio pare da njih nema? ![]()
Kad vec nude automatski transfer svakog prvog bez fee-a zasto to ne iskoristiti ?
Znaju oni za sebe ne sikiraj se. 
kada bi se svi vodili tom logikom ne bi bilo paypala
u svakom slučaju, banka ti svaki mjesec uzme 3-5€ a paypal neki sitan fee … i posluju bolje od bilo koje banke
Zašto bi im dao tih 5$ kad u njihovim pravilima pise da se pare automatski prebacuju svakog prvog bez naknade ? Da nema paypala bio bi netko drugi. Cijenimo svoj novac. Svabo svaki cent gleda i cijeni.
Reci da se nije povuklo automatski, da trebas povuci pare a da ne zelis da ides u minus zbog fee-a (kog ne bi trebalo biti da sve radi kako treba). Ako imas makar malo srece, dobices 10$ od paypala da pokrije withdraw fee 
Zna li neko više informacija šta se dešava u BiH vezano za PayPal. Poznajem mnogo osoba kojima novac nije legao na karticu automatski, neki ne mogu ni manualno da prebace novac, niti da primaju i šalju uplate drugima. Da li se sprema neko veće sranje, pošto bi me čudilo da nešto ide u pozitivnom smjeru???
Meni samo nije radio auto transfer. Sve ostalo je ok. Ja sam manualno povukao. Do njih je. Neka greška. Kažu da rade na tom.