Ko ti je ovu glupost rekao, Visa ce uvijek poslovati u BiH kao sto je i prije i nema razloga da to bude samo Mc. Normalno da banka ne kontrolise PP nije to njihova firma, ali zato ti bajo moras svake godine izvjestaje sa svog PP poslati banci jer ti to traze pa oni proslijede poreskoj koja dalje obracuna da bi ti naplatili porez. Alternative su ti debitne kartice i virtualni racuni kao sto nudi payoneer, kupovina nekog stealth paypala sa debitnom karticom ( mada se ja licno ne bi sa ovim igrao ) registracija offshore firme i bank accounta, preseljenje u drugu drzavu ( vjerovatno najbolja opcija )
Pripremi sa na duga cekanja sa payoneer ako mislis naplacivati direktno od klijenata, payoneer nije nikad bio bolji servis od paypal i nece ni biti, ali ako radis na upwork i slicno to je vec drugo jer su partnerske firme sa payoneer i brze ide.
Imaju tehnicke probleme ne desava se nista specijalno dzaba ljudi dizu paniku, neki accounti u albaniji i BiH imaju problema sa primanjem novca i isplatom. Kod mene sve radi…
nije baš tako, banka traži izvještaje sa paypala na osnovu Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma … banka želi da zna odakle su pare stigle na paypal … banka treba da ima te izvještaje u slučaju da im dođe neka sigurnosna agencija …
poreska uprava može službenim putem zatražiti od banke da im dostavi bankovne izvode i banka je to dužna da uradi, dakle poresku samo interesuje koliko je novca došlo sa paypala, ne interesuej ih odakle ni zašto
ne šalju banke po defaultu paypal izvještaje poreskoj, mislim da ih ne šalju nikako … šalju bankovne izvode gdje se samo vidi koliko je stiglo sa paypala, to poresku jedino i zanima
sta mislis koliko u RS se moze primit novca na devizni dok porezna ne primjeti?
ako misliš na bh. entitet rs mislim da je cifra 15k e
ja sam prije podizao po oko 4k sa paypala… nisam nikad imao problema… sad ce leci 3000$… drzim fige da sve bude ok 
Primjetiti ce kad-tad, tako se u federaciji desilo, pa onda sve retroaktivno.
Isto bile price ako je uplata ispod 10k ne treba da brines i slicno 
meni teta u PU RS kaže ako primite 10 km iz inostranstva dužni ste 10% platiti poreskoj hahahaha
Sad mi ide uplata na devizni, znaci lagano bi trebao jednu radnicku platu da odvojim da im platim porez hehe
jbg takva je situacija sad, nema subvencija za otvaranje obrta i tih zajebancija, tako da sad sledecih 6 mjeseci nastavljam po starom a posle toga sve legalno (i 2% poreza umjesto 10%
)
jel ima kod vas autorski ugovor i sl.?
@simeon na koji nacin 2% poreza umjesto 10%?
Pa onaj samostalni obrt il kako se to vec zove… Otvoris, zavisno od vremena jos dobijes subvencije (nekih 4-5k km, al obavezes se da ces radit godinu dana) i do prvih 50k km prometa (za godinu), porez placas 2%, a posle toga 10%
To vazi ako si u Republici Srpskoj u BiH. Do 25k evra porez 2% preko 25k 10%.
To 50000 km ogranicenje za promet, to je pojedinacno za svkau godinu, jel tako? Znaci ako neko u godinu dana ne probije 50000 km onda stalno placa po 2%? (npr prva godine 10k prometa, druga godina 30k, treca 20k itd)
Da. Svake godine se resetuje. Takodje ako zaposlis vise od 3 zaposlena prelazis u 10% jer vise nisi mali biznis.
Da ne otvaram novu temu…
Devizni racun u nlb banci mi je u evrima (!?) i trebao sam primiti xxxx $. Hoce li banka onda to po onom svom kursu prebacit u evre, ili ce ostaviti u dolarima (i samo dodati dolare kao dodatnu valutu na racunu) ili uopste necu moc primiti pare?
Ja sam preko 30K €
Podigao preko PayPal u novoj banci vjeruj mi da nikad nisam imao problema s bankom extra su.
I sad sam prešao u Sberbank ad bl
Jer stari pp račun mi banovan 
Jel ima tko iskustva s Sberbank ad Banjaluka???
sve što ima veze s rusima može praviti problem … pogotovo kada pare šalju firme iz USA ili njihove podružnice u Irskoj … pored raiffeisena, sparkasse, intese i unicredit ti izabrao sberbank ![]()
30k odjednom, il 30k preko paypala u par godina? jer velika je razlika, a vjerujem da su moje brojke slicne, samo drugacije je kad primas svaki mejsec 2-3k, i kad pocnes primat 7-8k odjednom