Koja je kartica i banka najbolja za PayPal BiH?

Ja nisam imao problema sa Sberbank. Nisu tražili ništa vezano za prilive na devizni račun. Do sad je sve bilo OK. U suštini sve je to više-manje isto kad su banke u pitanju, mislim da je jedina bitna razlika u kursu kad mjenjaš dolare-eure za marke itd. Ja npr kad dižem sa Payoneer-a odem na bankomat Raifajzen banke jer mi je tamo poboljniji kurs, odnosno manja nakada za dizanje…

1 Like

E jbg bio sam u Raiffeisenbank davnooo pa reko da probam ovu Sberbank a nisam se informisao moja greška valjda mi neće pravit probleme? :unamused:

Kamol sreće za dan :heart_eyes:
ZA nepunih možda 2,5 godine a porez nisam plaćao u novoj banci :shushing_face:

Ma Paypal sad dere, provizije uzima na 10 centi isto 10 centi I na kraju dobiješ 0 :expressionless:
Prije je bilo kao gift ti pošalje ili friends and family bez provizije sad sve naplaćuju, cak i kad menjas valutu iz eura u dolare ili obrnuto pa i kad primaš novac samo pretvoriš ga iz eure u dolare prihvatiš da bog sačuva.
prokleti Tesla kad 1999 godine napravio PayPal kad se još tad zvao “x.com”
Jbg čovjek pametan bio :man_shrugging:t2: dok sam ja skidao žene tuđe gole na kamere :rofl: lik razmišljao na budućnost :sweat_smile: niko nije meni kriv bio tad…

evo upravo je korisnik iznad na jednoj temi napisao ovo

a u ovoj temi piše da nije imao problema :smiley:

Pa i nisam kad je u pitanju pravdanje priliva i potpisivanja izjava kao u nekim bankama što se dešavalo :smiley:

S obzirom da Gugl uplaćuje redovno ovo sa Adnow je sitnica :wink:

Jeli ima netko da mu automatski transfer za novembar nije odrađen ? Obično bi kod mene najkasnije do 1 sat iza podne prebacili pare na karticu, ali ne i danas.

nije ni meni stiglo, stigao mail od paypala da su automatski prebačene ali nisu, tu su na balanceu … možeš ti withdrawat, plati 5$ pa im napiši da ti nije stiglo automatski i da si morao to withdrawat pa će vratiti tih 5$ … kažu ljudi da su tako radili

Meni nije dosao nikakav email samo su pare na balansu. Meni govore da rade na odrzavanju sustava i kad se to zavrsi da bi trebalo ocepit.

Ista situacija kao kod @korisnik9758789. Došao mail, a pare još uvijek na PayPal-u… Nadati se da će Safet večeras u trećoj smjeni odobriti ulazak novca od PayPal-a u BiH :pray:

Jel se zezas ili stvarno to ima neke veze s drzavom ? Malo mi je cudno da 2 mjeseca zaredom imaju problem s istom stvari.

ništa meni nije stiglo, nema para hahaha

ma zapili se oni u trećoj smjeni, sve naše pare poslali indijcima

čuo sam prije nekad da su neki iz bih imali ovih problema, ovo je sad prvi put meni da se desi

ako nam sipa upadne drago mi je što sam vas poznavao i što sam bio član ovog foruma hahaaha sumnjivo mi ovo u pm hahahaha

1 Like

Ja ih zvao kažu da će popravit i da je do njih. “Just keep checking” kaze mala. :smiley: Stvarno su se srozali ako im 2 mjeseca treba da ovo poprave.

EDIT: Evo jutros išao na manualno povlačenje i nema onog 5$ fee-a ali su mi uveli da PayPal radi konverziju. Tečaj im je dosta nepovoljan u usporedbi s onim što banke koriste. Ali mislim da mi ga dođe na isto jer ovo što rajfajzen banka radi dođe čak i gore. Ljudi hape 1% od iznosa i onda za 2-3 dana knjiže po nekom lošijem tečaju i završim u minusu svaki put. :smiley: Ja mislim da ću ja koristiti ovaj novi fičr od strane PayPal-a. :smiley: Samo se bojim da će ovi iz banke udarit konverziju na već konvertirane pare :smiley:

1 Like

Tacno je da traze izvode na osnovu tog zakona o sprecavanju novca, ali banka ih dalje proslijedi poreskoj znam to iz svog iskustva. 2018 sam poslao email sa pp izvjestajima u sparkasse, i dolazim u poslovnicu trebam nesto da uplatim radnica vec isprintala moje izvjestaje mora da posalje poreskoj lokalnoj. Da banka salje sve izvode sa racuna kako bi bilo i logicno poreska bi znala i za uplate koje direktno dolaze na racun, a ne samo uplate sa paypal-a. Uplate koje direktno primis putem wire transfera poreska uopste ne vidi jer im banka nije poslala izvod. Zbog cega niko od hiljada radnika iz BiH koji su radili u Afghanistan, Iraq i dolazi im novac direktno na racun nije platio porez i nije dobio poziv da plati, i to je sve zarada iz inostranstva, a nasa drzava nema nikakve ugovore sa tim zemljama o dvostrukom oporezivanju tako da nema nijedan razlog da oni ne placaju porez a primaju novac na racune u BiH a mi placamo. Znaci da je neko napravio veliki propust u poreskoj upravi cim je naredjeno da se samo kontrolisu uplate sa paypala, ali posto smo mi rupetina, kriminalna i nikakva drzava sve je moguce. Pa evo ti primjer, ja sam dobio nekoliko vecih uplata u 2018 na racun direktno, nijednu od tih uplata poreska nije obracunala, a sve sto sam primio na paypal i poslao izvjestaje banci na to sam i porez platio. I to je sad gotovo nisam ja kriv sto su propustili da obracunaju i ovo ostalo sto je doslo direktno na racun sami su podnijeli godisnju prijavu za mene.

Postoji nesto sto se zove izaslani radnik. U hr ne moras placati porez, ako boravis182 dana ili manje u hr, a ostalo u inozemstvu.

Tako da izaslani radnik, radnik na radu u inozemstvu i freelancer nisu isto ili onaj tko radi i zivi u maticnoj drzavi.

U hr, porezna ima uvid u sve racune i transakcije.

Drzava dobro zna sto radi, jer valjda kroz neko vrijeme, srbija, bosna i makedonija ce u eu, ok to je proces koji traje, ali polako se pripremaju.

razumijem ja tebe i sve sto si napisao ali ne mora da znači da će banka automatski poslati poreskoj izvode koje je tražila na osnovu tog zakona … banka šalje izvode na službeni zahtjev poreske, u tvom slučaju je vjerovatno poreska službeno tražila od banke pa banka od tebe

ali nije pisano pravilo da banka automatski šalje poreskoj

jeste čudno ako su ti obračunali samo pare od paypala a nisu druge wire uplate … realno sve su to prilivi na račun

a to za strane radnike, ako su ti radnici imali tamo račun na svoje ime pa poslali na svoj račun u bih onda tu nema nikakvog razloga za porez … jedino ako je firma, pravno lice iz te države slala pare na domaći bh. račun tog radnika, onda treba porez platiti … nisam stručan ali mislim da je tako

@korisnik9758789, i meni u Sparu potvrdili da s MasterCardom ne mogu ništa “spuštati” na račun (vidim ti si slično pisao u augustu), a ako želim izdaće mi novu Visu samo radi toga (pošto sam im klijent već gooooooodinama). Nisam htio, jer ne koristim PayPal u te svrhe, ponekad nešto kupim, ali prvi put mi neko tačno kaže s kojom karticom i kakav je problem u vezi s Paypal u nekoj banci.

1 Like

dobro je što hoće da izdaju ikako

meni su rekli sredinom 2017. … tačnije ovi u call centru a teta na šalteru govorila kontra :smiley:

Znamo se godinama, zato su mi čak prvi predložili Visu.

Nego tek ovih dana mi je istekla kartica, pa sam tek sada imao “problema” s PayPal.

1 Like

Sve ovisi…