Koje domain registre koristite?

Koje domain registre koristite i zasto?

Evo moje:

  1. Network Solutions (www.netsol.com), kod njih drzim jako vazne domene koje moram cuvati kao oci u glavi. Postoje skoro 40 godina i trenutno su najveci domain registar.
  2. GoDaddy (www.godaddy.com), kod njih drzim one 99 cent domene… neke isteknu a neke obnovim, nisu mi obaveza.
  3. Global.ba, tu drzim .ba domene
  4. Plus.rs, tu drzim .rs domene
  5. Infomaniak.ch, tu drzim .ch i .li domene

1and1 - prije koristio jer su nudili 0.99 com domene, registrovao sam sigurno preko 30ak domena jer sam skontao da kada s početne strane naručim domenu ne skontaju da već imam jednu koju sam iskoristio za 0.99 … i tako 30 puta

godaddy - prije imao nekoliko domena, sve istekle

sada koristim

znetlive - bilo je tu nekih popusta, a ni renew nije skup tako da već evo druga godina kod njih imam

namesilo - free whois i normalne cijene

sto se tice .ba domena leftor.com

Izbjegavajte sljedece firme: Netfirms, Domain.com i Dotster.com (sve je to isto). Tehnicka podrska im je podlozna social engineeringu tako da mozete ostati bez domene kao sto sam ja. Dovoljno je samo da neko fejka racun u photoshopu sa vasom adresom i imenom.

Samo Namesilos, cijene normalne, nema marketinskih trikova, free who is.

Kada si kupio domene kod njih, jel prosla godina, odnosno jesi ih obnavljao?

Nisi ti njih preveslao nego oni tebe. Ne želim te plašiti, ali na ovom forumu se godinama priča o načinu na koji oni rade, trebao si malo obratiti pažnju na to. Oni mislim ne daju tebi domenu za 1$, nego je daju na kredit, 1$ mjesečno, s tim da cijelu ratu možeš platiti na kraju godine ali bude 15$ po domeni, ali je moraš platiti, dakle za svaku domenu si im dužan 15ak$, ako ne platiš samo jednu od domena blokirati će ti sve domene i ne možeš ih seliti na drugi registar.

Ako se napraviš blesav i ne platiš ništa, idu ti kamate, prijavi se u svoj sustav tamo vjerojatno već imaš dug od nekih 400-500$, kasnije će te pokušati naplatiti preko ovih agencija koje te zovu na mob, ucjenama i sl. Uglavnom svake godine će ti se taj dug povečavati drastično.




Sretno, ja sam izgubio živaca, vremena i na kraju sve platio.

1 Like

ja sam to sve plaćao preko onih jednokratnih kartica … dakle par banaka u mom gradu je davalo poklon kartice, uzmes karticu, uplatis 100 e kada potrosis tih 100 e karticu možeš baciti, bez ugovora bez ista, to sam radio sa 1and1 prije ravno dvije godine mozda i jace i uzimao sam puno tih kartica … te kartice sam koristio za kupovinu domena i za facebook boost preko fake naloga … ja znam da su oni uzeli 1$ nakon 7 dana od kupovine i sve su domene bile aktivne godinu dana, kada je došlo na renew nakon godinu dana ignorisao sam te mejlove i više ne znam ni koje sam domene registrovao, ne znam ni pristupne šifre za domain panel, ne znam ni na koje mejl adrese sam registrovao ni koju sam karticu koristio za koju domenu … znam samo da nigdje nisam pisao svoje ime već Milorad Dodik, Tomislav Nikolic a poklon kartice sigurno vise nisu aktivne jer ih nisam koristio sigurno dvije godine … tako da me mogu povući za produžetak

Godaddy :slight_smile:

Šteta je Bugi što je završilo tako, :frowning: ali ovo neka bude pouka (i poruka) svim Forumašima:

Stoj’te dalje, nemojte niti otvarati 1and1 web. :frowning:
A tebi Bugi još jednom hvala na postu. :thumbsup:

1 Like

1nad1 bi na forumu trebao biti filtered, kada netko spomene 1and 1 treba se vidjeti **** da slucajno netko nebi otisao ili gogolao ih pa se usosio.

1 Like

Kupio si 30 domena i nijednu nisi produljio, dakle propali svi sajtovi? Jesu sajtovi i dalje online?

Da ti je samo jedan od njih uspio, morao bi platiti 400-500$ samo da spasiš tu jednu domenu, jer nema selidbe od njih dok sav dug ne dođe na nulu, ni ovako nisam siguran što će biti, jer ti si njima dužan, a sad hoće li te oni i kako pronaći to je na njima, ne isplati se igrati, pogotovo što će taj dug, ako je sada 500$ dogodine biti 700$ a za 20 godina par desetaka tisuća $. Jedan dan dođe njihov odvjetnik, zakon EU je takav i takav (oni sigurno znaju sve cake) imaš na sebi nekretninu, ode nekretnina pa se ti zajebavaj sa domenama. Sa rogatima se nije bosti, njihova firma uopće ne postoji radi domena i hostinga nego radi prevare i kamatarenja, njima su domene i hosting samo paravan.

Slična situacija, malo blaža je sa transip.eu, pazite se njih, kod njih ako ne isključiš autoobnovu i prije isteka domene ne zatražite brisanje domene (za što treba dobrih 5 klikova na sitne linkove) oni vam produlje domene bez da ih naplate sa vašeg računa nego vam pošalju mail da su je sami platili iz svog džepa i da ste sada vi njima dužni novac a onda kreče kamatarenje i ucjene.

Od uvijek GoDaddy . Nikad nikakvih problema.

Godaddy i Namecheap, i ne menjam. Samo velike i pouzdane firme.

Ja sam se dobro opekao pa sad isto tako, Godaddy, Namecheap ako ima koja akcija i kao glavni Namesilo - najjeftiniji, sve cijene uvijek fiksne, cijena nove domene ista kao produljenje.

Ove akcije od po 1$ na ostalim registrima obično završe kao domene koje koštaju 20-30$ i to ako imate sreće.

@bugi

to su bile spam domene koje sam koristio za spam scripte preko facebook boosta, sve je to bilo od mjeseca do mjeseca, udariš jedan velik boost, zatražiš isplatu pokupiš pare i gotovo, nisam te domene ni planirao da produžujem … a to za advokate i ovo i ono mislim da pretjeruješ, tamo fino piše da kada dođe vrijeme za renew ako nije uključen auto renew i ako ti manualno ne produžiš domenu dolazi do suspenzije domene … sve te domene su suspendovane, više ne rade a ovi iz 1and1 će me naći na jamajci malo sutra

Samo name.com i namecheap.com

Porkbun
Directnic
Namesilo
Namecheap
Godaddy
Whois.com


vrh.ba
gandi.net

Svi me služe ekstra, bez ikakvih problema. Eh sada, u planu sam prebacivanja svih domena koje posjedujem na registrar koji su kreirali momci iz Srbije, Cactomain. Odličan, simplističan bez ikakvih dodataka, brza transakcija, sve 5 (namecheap reseller su btw).