[quote=“iggysick”]Koliko sam razumio ti si sa sela. Brijem da imaš bar jedan hektar zemlje. 169k kuna i nisu mali novci. Mani se programiranja i prihvati se rajčice.
Šalu na stranu,više vjerujem ljudima koji uzgajaju pšenicu pa na osnovu svoje kalkulacije traže neku otkupnu cijenu. Bilo bi logično da oni friziraju brojke i pa tvrde da rade s gubitkom e ne bi li postigli veću cijenu a ovako im vjerujem kad kažu da i bez poticaja rade u plusu.
Možemo se nabacivati linkovima do preksutra. Kalkulacije su jedno, a stvarnsot drugo. Ali ti si inzistirao na kalkulacijama, pa tih ja dao, a sad ti niti one ne pašu. E pa ■■■■■ ga. Izlazim iz diskusije.[/quote]
Pa ne pašu mi jer su čista glupost. Možda sam se krivo izrazio. Ja sam htio računicu nekoga tko proizvodi,tko stvarno to radi,njegovu kalkulaciju za ovogodišnju žetvu pšenice a ne neku teorijsku računicu koju je složio neki predavač na agro faksu.
Vrlo je izgledno da će obradu zemlje preuzeti Kinezi.
OK, zvuči možda kao šala, ali imam info da se jedna kineska familija doselila na seosko imanje pored Ivanić Grada.
Jedna lasta ne čini proljeće, ali vidjet ćemo razvoj situacije za 10-ak godina.
Kako oni rade kalkulacije? Jel i oni kalkuliraju novu bemburu u roku 5 godina?
[quote=“trnac”]Vrlo je izgledno da će obradu zemlje preuzeti Kinezi.
OK, zvuči možda kao šala, ali imam info da se jedna kineska familija doselila na seosko imanje pored Ivanić Grada.
Jedna lasta ne čini proljeće, ali vidjet ćemo razvoj situacije za 10-ak godina.
Kako oni rade kalkulacije? Jel i oni kalkuliraju novu memburu u roku 5 godina?[/quote]
[ATTACH=CONFIG]2692[/ATTACH]
[quote=“iggysick”]Rollin… :vozac:
[ATTACH=CONFIG]2691[/ATTACH][/quote]
budimo realni, kriza je - veličina nije bitna, a ne treba robovati niti imenima
[quote=“Gigolo”]Koji je to napredak?! U socijalizmu su vozili Tomo Vinković il u najboljem slučaju Zetor.[/quote]Sada hrvatska tvrtka Hittner proizvodi male traktore i motokultivatore slične onima kakve je proizvodio Tomo Vinković:
Zato u Hrvatsko imamo 50k ljudi koji misle da su programeri jer su eto nekim čudom uspjeli instalirati wamp na laptop. Tvoja tvrdnja je toliko besmislena da je uopće nema smisla pokušati obarati bilo kakvim valjanim argumentima.
A ovo gore što si napisao uopće nema smisla komentirati, uz malo programerske logike to se obori u roku 35 sekundi, ali nema smisla.
Jeli gledao tko Milanoviča večeras? Dobro je čovjek rekao, nemože se očekivati svaki put poticaji. Kad ima zarade onda se uzme lova i šuti, kad nema onda napadaju državu. Mamicu im traktorsku!
Nekima su padali s neba. Takvi sad nemaju što raditi pa bi se vozikali do Zagreba. Pravi seljak koji živi od rada nije htio podržati lopove i u pravu je. Obraditi 1m zemlje, a dobiti poticaj za 5m, očito je prošlost
Govorim iz iskustva jer imam rodbinu na selu koja će potvrditi isto.
Hehe, koji mudri poduzetnici pa ti su zakleti na dobitak. Ako ne ide prirodnim putem (tržištem) e onda ide silom, država nadoknadi ono što su oni sebi zacrtali u glavi.
Trebali bi se mi webmajstori osigurat kod vlade od ovih panda i pingvina.
Do ulaska u EU bilo je dosta muljanja oko poljoprivrednih potpora. Danas je toga drastično manje, ali zato komplicirano do bola i dalje izrazito netransparentno.
Pa eto, kad neće nadležni, ovaj seljak pokušava malo dočarati kako to izgleda.
S obzirom da nas je na selu sve manje, možda se i nekom od webmajstora omili poljoprivredna avantura.