Ja ipak nisam baš toliko stručan, tj ne pratim ni blizu dovoljno situaciju da bi tako nešto mogao prognozirati… mislim da bi tu @mitok mogao reći štogod pametno ako ima volje 
Nemam previše volje ulazit u veliku raspravu, ali zna se. Bitcoin i crypto
Zlato je uvijek u krizama bilo poželjno, a vjerojatno će tako biti još neko vrijeme. Netko je dobro napisao da ne bi bilo loše imati i komadiće zlata
Još smo pretupi da shvatimo crypto pa dok se većina ne opameti može dobro doći imati zlato u manjim komadićima. Čisto onako za slučaj da sve eskalira u stvarno neku pravu katastrofu.
Općenito što se zlata tiče, vjerojatno će opet biti jedna od glavnih sigurnih luka, ali ne bih se sa svime što imam kladio na to jer mi ne djeluje pouzdano kao nekad.
Jučer je nafta pala 30%, burze skoro najveći pad u povijesti, a zlato plesalo između dnevog minusa i plusa. Reko ok, zanima me danas jer ih puno još živi u pećini i kapital prebacuju načinom koji traje barem jedan radni dan. Evo zlato danas palo. Treba uložit u sebe i pod sebe. To je najsigurnije u današnja vremena jer ćeš jedino tako biti 100% siguran da investicija nije propala ![]()
I neko ovde prica o “prehladi kao grip”. Ja jos nisam video da na ovako malom broju ljudi koji su “prehladjeni” bili od gripa, ovoliko odapne…
dollar uzvraca udarac… danas nlb daje 1,68km za $:D
Citam upravo clanak o stanju u Italiji. Upravnik bolnice u Milanu veli, ko misli da se s virusom korona pretjeruje, trebao bi doci na njihovo odjenjenje u Milanu. Udarilo ih je kao cunami. Sestre rade po 18 sati. I to je pocetak. Jos ce najbolje proci oni koji su se odmah zarazili kad ima dovoljno aparata i osoblja.
Stvarno ne znam kakve sve konstrukcije treba da ima neko u glavi da misli da se drzave zatvaraju za bezveze, sve kolapsira al ko bajagi, svi doktori lazu.
Kakva more gripa…
I ti brojevi na osnovu kojih se pise o koroni su iz Kine. Nepovjerljivi.
Evo ja primjerice radim u bolnici i svaku noć netko dođe sa sumnjom na korona virus. Nazalos nesmijem govoriti o točnim podacima zarazenih u RH ali mogu reci da ih ima skoro duplo vise od onoga sto se priča po novinama i TV-u.
Sramotno je to da mi kao zdravstveni radnici nismo nista zasticeni. Primjerice sinoč smo imali dva pacijenta na koje se sumnja da imaju korona virus i zalosno je to da ću ja znati danas popodne da li su zaraženi ili ne a naravno dodes kuci, imao sam blizak kontakt s njima. Doma ima dvoje male dijece.
Meni nije jasno za koji qrac ljudi odmah trce doktorima kada imaju temperaturu. Ljudi su kompletni idioti. Ide se doktoru tek ako nakon 5-6 dana ne skines temperaturu. Ja u svom zivotu nikad nisam otisao doktoru radi temperature i gripe. Zatvorim se u sobu, izoliram se spavam ko međed, tucem po medu caju i limunu i prođe mi. Sad clanak na indexu o ljudima koji su preboljeli koronu svi jedva da su je mogli razlikovat od obicne prehlade.
Pa mozda zato sto im treba bolovanje. Neki od tih idiota rade po firmama, skolama, bolnicama, gradskoj cistoci i tako to ![]()
neki dan bas gledma na Tv Mija Aleksic stara emisija, kaze komsiji pa jel te izlecila
TRAVARA ,kaze komsija , ma jeste al xebes travaru, kada ne moze ISPISATI BOLOVANJE …
Ja mislim da u BiH ništa se nije bolje desilo u zadnji 20 godina. Taman da korona povede ove ukruhe što taru nas i zdravstvo 20 godina. Nek im nacionalizam sad pomogne i propaganda 
To nije nista, radio sam ja s jednim, covjek u 50im, a radilo se od 1.3 do 15.11, covjek je svake godine radio niti 2 mjeseca (vjerojatno pretjerujem) i zalio se na bolove u ledima kako ne moze izdrzati itd, a piturava po kucama svaki dan.
Onda je bila jedna zenska sefica koju su smijenili tj poslali je na drugi posao, ona uzela bolovanje, znam da je bila preko godinu ipo na bolovanju, sto je iza toga bilo ne znam…
Stvar je da tu ne mozes nista jer cim ti lijecnik nesto napise gotovo je, ne moze ti nitko nista pogotovo ako si prije imao nesto recimo bolove u misicima i svake godine se pozalis lijecniku na nesto, pogleda povijest bolesti i sve prepisuje bolesti misica i eto bolovanja…
…odradis ugovor do kraja iliti bolovanje do kraja ugovora, vise te nece tamo zaposliti, ali ta osoba ce otici negdje drugo radit i opet uzeti bolovanje. Recimo zene preko sezone, uzmu bolovanje, dobivat ce svaki mjesec manju platu, ali ce je dobivati, a svaki dan ce cistiti apartmane i imati mjesecno preko 9000kn, a i tih 9000 je malo jer ako uzmes da uzima 75-100kn po satu za ciscenje apartmana ode to lako i preko 10 000 + sto se ubraja i ta manja plata gdje je uzela bolovanje.
Tko i kako vam brani?
fino je godina počela, virus će satrati, nakon toga ekonomska kriza kao posljedica virusa a onda bi se moglo komotno i zaratiti … reset
Nema potrebe, na jesen ce mutiran virus da dodje tako da ce da nastavi tamo gde je stao samo jos jace.
Ovaj virus ne postoji.
To je gripa.
Sve ostalo su lažne vijesti i strašenje naroda.
Lp
Koga briga, sto god da bilo radi
Ljeti cu se normalno moci vozati bez puno taksija, autobusa, guzve opcenito, otici na plazu na miru bez 10000 stranaca oko mene, a klubovi (iako ih nema puno^^), picerije, fast foodovi ce davati “popust” kao za domace^^ uglavnom taj “popust” ce se produziti sa zime u ljeto 
stvarno? jesi sam došao do tog saznanja ili ti je neko rekao?
Bolnica svi smo morali o tome potpisati.
U jednu ruku država