I kod mene danas alkoholne maramice, alkohol i bocice se prodavale 
pa kakve ti to sve sajtove imaš hahahahha
Sutra idem kupiti sadnice za poljuprivredu i prestajem se sekirat haha 
Da ne bi bilo ko u doba Dubrovačke republike:
15. stoljeće kilo zlata = kilo soli
21. stoljeće kilo zlata = kilo krompira

Al je ova zima mnogo toplija u prosjeku nego prosla? S toga i logicno da ce se manje prodavati pelet, nevezano za virus… Ne kazem da nije negativno uticao, ali da corona nije glavni uzrok.
BDP of 20 biliona. Zanemaris kinu i onda narednih 10 drzava sve zajedno nemaju koliko ima USA
Sve ima svoje, ali s koje god strane da pogledaš - događa se ekonomska katastrofa. Toj činjenici ne vidim apsolutno niti jedan izgovor.
Mislim da su današnjim danom ugašene i sve teorije zavjere o kojima smo kroz ovu temu pričali. Nikom, ali baš nikom ne svijetu ovo trenutno stanje globalne pandemije i ekonomske situacije ne može biti profitabilno na duge staze.
Također, da se osvrnem i na BTC. To nam je trenutni prikaz “u malom” što se događa u trenutku kada ljudi prestanu vjerovat u novac… i možemo se samo nadati da se to neće preliti i na ostale valute.
Ovo je možda prvi put od kad postoji BTC (od kad ja znam za njega) da imam prognozu o njegovom budućem kretanju - BTC se kreće prema vrijednosti od 0$. To naravno ne mora biti točno, ali je moje mišljenje.
hahah kakav pad ya 50%
Maloprije mi stigao mail od Cloudflarea u vezi koronavirus situacije:
We know that organizations and individuals around the world depend on Cloudflare and our network. I wanted to send you a personal note to let you know how Cloudflare is dealing with the Coronavirus emergency.
First, the health and safety of our employees and customers is our top priority. We have implemented a number of sensible policies to this end, including encouraging many employees to work from home. This, however, hasn’t slowed our operations. Our network operations center (NOC), security operations center (SOC), and customer support teams will remain fully operational and can do their jobs entirely remote as needed.
Second, we are tracking Internet usage patterns globally. As more people work from home, peak traffic in impacted regions has increased, on average, approximately 10%. In Italy, which has imposed a nationwide quarantine, peak Internet traffic is up 30%. Traffic patterns have also shifted so peak traffic is occurring earlier in the day in impacted regions. None of these traffic changes raise any concern for us. Cloudflare’s network is well provisioned to handle significant spikes in traffic. We have not seen, and do not anticipate, any impact to our network’s performance, reliability, or security globally.
Third, we are monitoring for any changes in cyberthreats. While we have seen more phishing attacks using the Coronavirus as a lure, we have not seen any significant increase in attack traffic or new threats. Again, our SOC remains fully operational and is continuously monitoring for any new security threats that may emerge.
Finally, we recognize that this emergency has put strain on the infrastructure of companies around the world as more employees work from home. On Monday, I wrote about how we are making our Cloudflare for Teams product, which helps support secure and efficient remote work, free for small businesses for at least the next six months:
Cloudflare for Teams Free for Small Businesses During Coronavirus Emergency
As the severity of the emergency has become clearer over the course of this week, we decided to extend this offer to help any business, regardless of size. The healthy functioning of our economy globally depends on work continuing to get done, even as people need to do that work remotely. If Cloudflare can do anything to help ensure that happens, I believe it is our duty to do so.
If you are already a Cloudflare for Teams customer, we have removed the caps on usage during this emergency so you can scale to whatever number of seats you need without additional cost. If you are not yet using Cloudflare for Teams, and if you or your employer are struggling with limits on the capacity of your existing VPN or Firewall, we stand ready to help and have removed the limits on the free trials of our Access and Gateway products for at least the next six months. Cloudflare employees around the world have volunteered to run no-cost onboarding sessions so you can get set up quickly and ensure your business’ continuity.
Details: https://developers.cloudflare.com/access/about/coronavirus-emergency/
Sign up for an onboarding session: Calendly - Cloudflare for Teams OnboardingThank you for being a Cloudflare customer. These are challenging times but I want you to know that we stand ready to help however we can. We understand the critical role we play in the functioning of the Internet and we are continually humbled by the trust you place in us. Together, we can get through this.
–
Matthew Prince
Co-founder & CEO
Cloudflare ( www.cloudflare.com )
Ne bi bilo lose napraviti backupove stranica, tko zna sto se sve moze dogoditi u buducnosti. Web hosting, datacentri, sve to zahtijeva radnike koji moraju odlaziti na posao, a kada bi im vlast s nekakvom strogom karantenom to onemogucila, svasta bi bilo moguce.
svaka njima čast … svaki njihov potez zlata vrijedi
Varaš se, vjerojatno jer gledaš sa proizvodne strane. Danas su izgubljene milijarde, ali neki su i zaradili milijarde. Znači ipak je nekima profitabilno, i to hebeno profitabilno.
Najprofitabilniji način za zaradu novca već neko vrijeme nije proizvodnja niti bavljenje nekim proizvodno prodajnim biznisom nego je to igranje na financijskim tržištima i tržištima kapitala. Oni koji su shortali od posljednjih samo 24-48 sati mogli su zaraditi doslovno milijarde (ili “samo” ozbiljne novce, u slučaju onih koji ne raspolažu s velikim kapitalom), a sigurno nije malo onih koji jesu shortali.
Što se BTC-a tiče, prije cca 24 sata je bio oko $7950, trenutno je oko $5600. To je pad od cca 40% i bilo je prilično očito da će do njega doći (iako nije lako odrediti koliko će točno pasti). Oni hrabriji koji su shortali samo 1 BTC, uz “skromnu” polugu od samo 10x (već neko vrijeme je jako popularno tradeanje BTC-a uz polugu prosječno preko 10x kad), ako su sada prodali zaradili su cca 400%. Rok? Samo 24 sata. Govorim o malima.
Neki su definitivno u posljednjih 24-48h sati hebački zaradili. Investicijske banke i njihovi brokeri nisu sigurno mirovali i sad upravo trljaju ruke i dileri jer su ovi brokeri toliko zaradili danas i sad im je kraj radnog dana pa upravo zovu svoje dilere i naručuju veće količine belog nego inače jer žele pošteno proslaviti današnju zaradu ![]()
Dugoročno isto može biti jako isplativo određenim kategorijama, ali normalno da je ovo jako uzdrmalo neke niše i da će neki to shvatiti tek naknadno. Da je sad već počela turistička sezona, kladio bih se da nakon izbora PDV ide na barem 27% i da se povećavaju porezi i uvode novi (lako moguće da će tako biti i već radi ovog do sada što se desilo). Iznajmljivači bi patili (a vjerojatno i stvarno budu), a pa onda i sve ostalo radi njihove slabije potrošnje nakon berbe eura, a naravno i država radi manje harača u državnu blagajnu.
Ova situacija je definitivno povijesna. U heboteeeeeeeeee, sad pogledam i vidim BTC na $4900. Pao preko novih 10% od kada sam počeo pisati. Uhhhh. Burze i najjači svjetski indeksi danas palo desetak posto, nafta neki dan pala tridesetak posto. Zlato u posljednja 24h palo cca 3-4%. Zlato, koje je po svoj ustaljenoj i povijesno dokazanoj logici trebalo danas porasti najmanje 10%. Ode sve u qurac, i sva naučena pravila i zakonitosti tržišta
Ali da to nije prilika da neki jako dobro zarade, to nije točno.
Ja sam pretpostavio ako si ti bio toliko siguran da ce bitcoin pasti da neces ovdje na forumu govorit ljudima da kupe btc hehe
Sinoć je bilo je očito da će doći do većeg pada, to sam htio reći. Nije bilo sigurno, ali se dalo naslutiti. Ne pametujem, i nisam bio toliko siguran u veliki pad da bih prodao. Nisam niti shortao. Da jesam, sad bih zaradio hebenu lovu.
A što se tiče mog drukanja za bitcoin na forumu, od tada je sa $1000 došao do $20000. Pogledaj najjaču temu na forumu
Ja i dalje vjerujem u Bitcoin. Normalno da možda nisam u pravu i to govorim cijelo vrijeme, ali i dalje vjerujem u njega i vjerujem da će se oporaviti. Nisam u nekom ozbiljnom cashu da bih sad investirao, ali da jesam ovaj tren bih kupio BTC jer možda već u 24h poraste najmanje 10%. Ovakav pad (BTC trenutno cca 65% u samo 24h, glavni indeksi cca 10% u 24h, zlato cca 3-4% u 24h, nafta cca 30% u par dana itd.) nisu nešto što je uobičajeno, najblaže rečeno.
Izgleda da Zagreb sigurno ide u karantenu i da će to objavit vjerojatno u petak popodne ili u subotu. Ne držite me za riječ, ali izgleda da će tako biti.
Potpuno je jasno da će sve nastaviti debelo debelo prema dolje dok god se koronavirus ne povuce ili se ne izumi nakakvo cjepivo. “Malenih” korekcija za day tradere ce uvijek biti ali to je sad cista kocka. Da imam dionice ili coine, prodao bi ih sad odmah bez imalo premisljanja pa kupio kada se pojave neke dobre vijesti jer trenutno je situacija kataklizmicna za bilo kakva ulaganja.
Imao sam dionice 2008. i pratio sam sve na dnevnoj bazi do 2012. kada sam napokon izasao iz toga, i mislim da se ona kriza ne moze mjeriti s onim sto sada slijedi ako sve ovo potraje…
Ja se sad ne bi usudio imati novce niti na Paypalu, Transferwiseu i slicnim servisima, pa cak ni u bankama. Sve to moze propasti preko noci za vrijeme ovakvih kriza.
Naravno uvijek postoji mogucnost i da se sutra probudimo i procitamo vijesti kako je izumljeno cjepivo, pa bi u tom slucaju sve opet krenulo u zeleno. Nadam se tom scenariju.
Ja kad sam vidio jučer pad BTC-a sa $7950 na $7300 mislio sam da sigurno neće ispod $5500, bar ne ovako u jednom danu. Hebiga, prevario sam se. Ovo u posljednja 24 sata je epski pad na svim tržištima, a nije isključeno da će dalje padati, kao niti da će već sutra jaki rast. Riskantna i nepouzdana su vremena 
Kako je krenulo, može se svašta desiti. Mogu sutra zatvorit banke (da se ne širi virus) pa bude navala na bankomate i ograniči se podizanje casha. Po logici, u tom scenariju koji uopće nije nemoguć, BTC bi trebao rasti, ali panika je prevelika i može lako biti suprotno logici.
A to moje drukanje za BTC, pa prije točno godinu dana u ovo vrijeme je bio oko $3900, sad je ipak i nakon ovog epskog pada cca 20% iznad (trenutno
)
Kad sam počeo predlagati BTC na ovom forumu bio je samo $1000 i od tada došao do $20000. Tako da…, molim lijepo 
Evo ja cu sad drukati da BTC ide ispod $4k u roku 48 sati 
Kako je krenulo, sve je moguće 
Evo ja kažem da neće sigurno ispod $3000 u 48h i da ide vjerojatno preko $5000 u tih 48h (barem na kratko) 
P.S. Trenutno je $4628 sa tendencijom pada.
Sad mi je cak opet i zanimljivo pratiti… Evo ja kazem da ce prije ispod $3k nego iznad 5k 

Evo u 10 minuta palo za jos $200…
Evo palo u par minuta na $4516 i ide prema dolje. Hoćemo u pivo? Kad bude prilika, ti plaćaš pivo ako pređe $5000 u idućih 48h, ako u istom vremenu padne ispod $3000 ja plaćam 3 pive ili viskija
Jedno i drugo vrijedi ako i nakratko tako bude. Ako bude oboje, što nije isključeno, možemo stornirat okladu ili svejedno nešto popit. Potvrdi ako može