Korona virus pred vratima

Moze. Bit ce ovo ljeto prilika, valjda ce ga biti :smiley: :smiley:
Sad racunamo na domace turiste iz Zagreba, nema nam druge jbg…

Dogovoreno. Ljeta će biti, samo je pitanje kakvog :slight_smile:

Evo već je $4390. Ovo stvarno nije normalno da ne boli bilo bi smiješno :smiley:

Edit 30 sekundi kasnije, $4302 :smiley:

Edit2 još 30 sekundi kasnije: $4230. O živote :smiley:

Mogao bi ja te tri pive zaraditi vec danas kad se probudim…

Ovo nije pad, ovo je ponor…

Moguće :slight_smile:

Znakovi…

Nakon ovog masakra teško je nešto prognozirati (već $4186 i pada dalje), ali ne mogu vjerovat što gledam i sutra ili u ponedjeljak me ne bi čudio velik skok (barem preko $5000 :smiley: )

Pad je uzrokovan panikom, a za skok isto mora postojati razlog, dakle neka dobra vijest koja ce zaustaviti paniku. Ne znam sto bi to moglo biti, mozda da sutra Talijani objave kako se drasticno smanjio broj zarazenih ili nesto takvo…

Mislim da će možda već sutra morat iz SAD-a doći neke izjave (možda i eventualno mjere) kojima će probat smanjit paniku. Njihova burza je pred najvećim ponorom u povijesti ako nastavi padati. Ako sutra zaustave pad burzi ili ga barem uspore to bi moglo pozitivno utjecati i na BTC cijenu. Nema razloga za ovakav BTC pad. Sa dionicama je drugo jer izolacija utječe na poslovanje kompanija.

Ja sutra ocekujem daljnji pad na americkim burzama zbog toga sto je Trump zabranio sve letove prema i iz Europskih zemalja. To je bas velika stvar… A sto se mjera tice ja stvarno ne znam sto bi se uopce moglo poduzeti u ovakvoj situaciji. Ne zna vjerojatno ni Trump. Ovo je svima nesto novo, do sad nevidjeno.

A ovo je dokaz koliko je zapravo crypto ipak ovisan o svjetskoj ekonomiji, tj. ponasanju trzista kapitala.

1h kasnije…

Screenshot_2020-03-13 Bitstamp – Buy and sell Bitcoin and Ethereum

Zblesairali se i brojači postotka. ETH je pao 102% :smiley:

Ja moram priznat da me iznenađuje ovakav pad BTC-a bez nekog razloga konkretno vezanog za Bitcoin, ali me isto tako iznenađuje i da je zlato palo. Još uvijek stignu BTC i zlato okrenuti smjer i počet rast dok sve drugo pada :slight_smile:

Evo bitcoin na 4900 lol… ovo je sick… vise nista nema veze s vezom…

2 Likeova

Haha, nisam gledao desetak minuta i evo sad vidim. Zato kažem, teško je nešto prognozirati. Nema opravdanog razloga za ovakav pad BTC-a i zato me ne bi čudi nagli oporavak, ali pitaj Boga što će biti i koliko on još može i padati bez razloga :slight_smile:

Edit: Vidim da me $1 dijelio od pive :smiley: Na Bitstampu je prije 5-6 minuta cijena nakratko došla na $4999, a minimalna je bila $3850.

Evo ga. Rekli smo barem nakratko ako cijena dođe na XY. Ja sam svoju pivu zaradio :wink:

Screenshot_2020-03-13 Bitstamp – Buy and sell Bitcoin and Ethereum

Ostalo je još cca 46-47 sati, stigneš još i ti svoje pive zaradit :smiley:

1 Like

Hehe svasta… Odoh leci pa se valjda probudim bogatiji za tri pive.

Kako pada tako i raste. S $3850 na trenutnih $5300+ u manje od pola sata :slight_smile: Ovo su takve prilike da to nije normalno.

Ali ode tema u smjeru BTC-a. Sutra kad objave karantenu će opet dominirat originalna tema :slight_smile:

Super je to, ali ovo je sve čisti ples na rubu hiperinflacije. Ako ti dečki nisu kupili polje krompira na koje mogu osobno doć, dzaba im kokain večeras.

Zašto BTC ovako jako pada?
Jer se izgubilo povjerenje ljudi da će s time moći kupiti bilo šta u slučaju najgoreg scenarija. Ako danas i sutra ne bude pozitivnih vijesti, ide BTC ispod 1000$ (daj mi kvotu 7,56 i okladit ću se na to :sweat_smile:).

Kako će popušiti oni koji se trenutno smiju i zarađuju basnoslovne cifre?
Pogledaj situaciju Italije, ekonomija je potpuno ugašena, ljudima je ograničeno kretanje, panika je ogromna. Javlja mi prijatelj iz žarišta da je sve jako teško za psihu, jer je napetost 0-24.
U takvoj situaciji, sve što se treba dogoditi da bi ovi gore popušili je da jednom pekaru i Italiji ostane 10 kila kruha, a on umjesto 1€ stavi cijenu od 10€.
Produkt toga bi bila hiperinvlacija popraćena histerijom… je*em ga ja ko se na tom scenariju obogati.

Naravno, to je najcrnji scenarij i definitivno se ne mora dogoditi.
Vrlo lako moguće da će tog pekara netko odmah zatvoriti i strpati u zatvor preventivno… i da će šupci s početka priče zaraditi milijarde na ovoj situaciji.

Ne znam šta bi rekao točno, mislim da ćemo večeras biti pametniji.

A mislis da ce u slucaju najgoreg scenarija ljudi imati pristup svom novcu u bankama?

Ja mislim da bi Mitok ovo prihvatio, a evo ima nas dosta na forumu koji bi bili middlemeni :smiley:

Al to nije hiperinflacija. Hiperinflacija je kad novac generalno izgubi na vrijednosti mnogo… u ovoj situaciji novac gubi vrijednost u odnosu na odredjene proizvode i usluge, dok s druge strane negdje dobija na vrijednost- recimo dionice, kad su zadnji put bile jeftinije nego sad? Znaci negdje se izgubi vrijednost, negdje se dobije

Onaj ko ima sad casha, on je na konju. Kriza kad udari ove vece stvari sve pojjeftine… kuce, stanovi, dionice itd… Zamisli kako su se obogatili 2008. oni koji su imali kesa pa pokupovali kuce nakon sto je balon njihov eksplodirao u americi- bukvalno iste kuce kupis za dva puta manju cijenu i kroz deset godina vrijede vise nego sto su vrijedile prije krize (a cijelo vrijeme naplacujes kiriju)

To je pojednostavljen prikaz hiperinflacije. Riječ je o gubljenju povjerenja u novac, odnosno što možeš kupiti za 1€.
U slučaju blage inflacije (3-7%), nema gubljenja povjerenja u novac i tu se ljudi s kešom najviše bogate.
U slučaju jake inflacije (7-20%), najviše se bogate najbogatiji
U slučaju hiperinflacije, a posebno u slučaju da se dogodi nešto kao ono sinoć sa BTC (galopirajuća hiperinflacija), najviše se bogate ljudi koji svijetu mogu ponuditi osnovne životne potrebe, iako su i oni sami u k***… a bogati najviše gube. jednostavno je, imaju novac ali s tim novcem ništa ne mogu kupiti.
Nitko iole normalan u ovom trenutku neće prodati kuću za 100 000€, jer je svjestan da tih 100 000€ za 2 dana u ovako histericnoj situaciji može ne vrijediti “pisljiva boba”.