Kripto Mining - investicija u posao 2017

Pozdrav,
Planiram sa drugom da ulozimo oko 2500$ u mining equipment. Dosta smo predvidjali, racunali itd… i odlucili smo da uzmemo Antminer s9. S tim da je cena struje u Srbiji oko 0.07$, dosli bi na neku solidnu mesecnu zaradu. Naravno, uzmimo u obzir da BTC skoro svakodnevno skace, kroz neko vreme bi se isplatilo.
Naravno, koliko je to sada pametno u 2017oj godini. Jebi ga, kada nismo poceli pre nekoliko godina i sad sta je tu je.
Vremenom bi nadogradjivali i uzimali novu oremu.

Temu sam otvorio cisto da vidim koliko jos ljudi ima kod nas (Srb, Hrv, Bih )koji se ovim bave. Neke vase procene, sugestije… A naravno, i da se ostvari kontakt sa ljudima gde bi mogli zajedno da razgovaramo na tu temu.

Svako dobro.

1 Like

Dobit ces dva odgovora jedni ce tvrdit da je isplativo drugi ce tvrdit da nije i tako ce se prepirat do dugo dugo u noc :slight_smile: A zapravo nitko kolko sam skuzio nije ozbiljno usao u to nego je to sve na foru cuo sam od ovog, procito sam ovdje…
Tako da mislim da ces kroz neko vrijeme sam shvatiti jel isplatljivo i nadam se javiti svima nadam da znamo iz prve ruke :smiley:

Ako ti se da procitaj ovu temu Bitcoin, pogledajte cijenu

3 Likes

Savjet: ako već ulazite u tu vrstu posla, nikako ne možete s tako malim sredstvima. Ako želite zaraditi (i to brzo, jer brzina je ovdje ključna s obzirom da će sav taj “projekt” vrlo brzo otići k vragu) trebate bar $15k za start. LP.

1 Like

Evo ja sam to radio, jos dakle 2014 i mogu vam reci - uzmite $2500 odite nekud na more placajte curama cugu i dobro se provedite.

Nije da je to ful kao problem cistog marketa kao takvog tamo, nego sto je sve puno cigana i abnormalno se krade i namjesta. Imate realno zaista male sanse za zaradit “veliki novac” i cim pises npr “uzmimo u obzir da BTC price stalno skace” - nije dobro. Istina je ta da ce sad uskoro kad se namlate love ovi gore debili koji ih kradu vec godinama kojekud i spekuliraju - OPET nasilno spustit cijenu, da resetiraju krug.

Stalno se kao prica kako ce crypto biti ovo ono, iskreno - bunch of bullshit. Koja ce to banka i drzava dozvolit? hehe, price za djecu zapravo.
Ima daleko pametnijih nacina za zaradit ozbiljan novac. Zao mi je uopce da sam potrosio i to vremena tamo proucavajuci, jer je cista dakle prevara na jednom nivou - banda mafijaska kontrolira to tamo i uglavnom ako niste unutra ste vani… Ja sam na 0 izvukao sam van za tu opremu i bok, ali stvarno bunch of bulshit. Naravno ako pricamo o prinosima vecim od 50 usd na mjesec :slight_smile: Mozda je to nekom lova.

Tako da, oprezno predlazem.

4 Likes

@nosf , u pravu si. Ja sam gledao za mesec dana sa s9 od 13.5 Th/s, moze da se iskopa oko 9$ dnevno sto je oko 270$ mesecno i kada se oduzme struja, neka se dobije cisto 150$ (minimum). E sada, to hocu da kazem da je toliko za TRENUTNU CENU BTC koja je oko 1030/1040$. A sta ako , kao sto prognoziraju, za godinu dana skoci duplo ili troduplo onda se isplati itekako. Znaci da bas i nije “bullshit”.

Ja eto, radim na kruzeru i imam neku lepu platu. Recimo da bih s njom mogao da kupim Antminer S9 svakog meseca. Tako da bi mi to rudarenje, cisto kao dodatni profit doslo.

2 su problema opcenito u zivotu s konceptom AKO, a vezana za kripto:

(no bez zamjerke pls, nije ovo od mene na tebe nego nekako generalno)

  1. Te prognoze su mehanizam onih koji su se, bez sale, nakrali BTC-a po kojekud, s trojancima, hakanjima ili simply drze ih odavno pa sad kao imaju, da dovucu friske ovce koje ce pojacat njihove pare. TO je samo i jedino to. Prognozu nemozes dati ni za vrijeme unapred od 3 dana, a BTC ako cemo realno ima kolko i mogucnosti da ode gore, tolko i posve jednako da ode dole. Prognoze su shit.

  2. AKO bi onda stavio lovu tamo i AKO ona mozda nece dati prinos koji ocekujes, onda si dao puuuuno novaca u nesto a u tih “par” godina si mozda mogao kupit npr stan ili stabilne dionice ili ulozit u neki dot com friski (nowdays: startup za wiki profesionalce) ili nesto trece ali ce ti sredstva biti vezana tamo.

Uglavnom ja sam kazem oprezno, ostalo ionako je sve spekulacija.
Ja svakako u BTC neidem vise nikad pa taman jedini ostao “siromasan” na planetu :slight_smile:

Pozz i sretno.

2 Likes

Apsolutno točno… drugim riječima dok god bude love kod ekipe koja ulaže u BTC može se očekivati rast cijene… ali jednom će i taj balon doći svome kraju hoće to biti na 1,2k ili na 2,2k…teško je reći, ali procjene su uvijek kada se tiče IT sektor i informatika bile pogrešne, zar ne? Ja isto recimo da imam tako neke bijesne cifre nebi ulagao u BTC nego bi našao nešto drugo, sigurnije i malo manje rizično… a i ne čini mi se sada ovdje neka velika zarada s obzirom da je rizik dosta velik…a to bi trebale biti obrnuto recipročne vrijednosti

Svakako. Medjutim kao sto je gore receno, uvek ce biti ono : Da li je pametno uloziti ili ne? - Kako god, nije ni bitno jer ce biti uvek oni ZA i PROTIV.
Sta to danas nije rizik? Otvoriti trgovinu, butik, firmu… Uloziti u poljoprivredu, neki zanat? Pa sve je rizik! I mora da postoji sa cime god da se bavite.
Tacno je da postoji “veci i manji” rizik. Mada, investicija je takva da je veci rizik sto se vise ulozi u nju. I to je fakt.
Kako god, to i nisu neke pare za ozbiljan biznis. 2000€, 3000€ je danas nista. Ako poredimo sa nekom vecom investicijom gde bi brze zaradili i povratili novac.

2 Likes

Slazemo se mi. Ja sam se nesto iskustva u tome kazem - stavi nekud drugdje.
No, sretno bilo kako god, kamo srece da izvuces dobar profit.
Pozz

bolje ulozi u bilo kakav sex sajt ,nagledacete se koka,zajebavati ,uzivati i jos uzeti neku lovu,sex dating,sex chat,sex hotline,

Samo sam te cekao :laughing:

2 Likes

pa da skrenem deci paznju da je bitcoin samo malo veci MLM,valjda ce razumeti,a SEX je posao jos od RAJA,kada je Eva dala, jabuku :stuck_out_tongue:

1 Like

And so it begins…

2 Likes

predviđaju da će porasti zato što kim dotcom kaže da će napraviti servis preko kojeg će se sve plaćati u bitcoinima

trebao je objaviti servis u januaru pa ga je nešto zeznulo

mega.co.nz je on napravio pa mu preoteo neki kinez

nemojte se hvatat za sve što vidite

Isto kada je bila finasijska kriza na Kipru. Spasli su drzavu uz pomoc Bitkoina :slight_smile:

u principu, ako si uvjeren da ce rasti 200-300 ili koliko posto, sta nije jednostavnije kupiti i pricekati, puno manje komplikacija nego mining koji je zbilja upitno isplativ…

Mene cisto zanima kako se to “namjesta” u blockchainu kojem je svaka transakcija javna i povijest svih transakcija ikad dostupna u potpunosti? Manipulacija cijenom u smislu pumpanja novaca u sustav ili izvlacenja kroz prodaju je skroz normalna stvar kojoj je podlozno bilo koje trziste; sto vise ukupnog novaca u sistemu to je sistem otporniji na takve stvari. Omjer BTCa i fiat valute u nekom momentu je bitan jedino ako je BTC jedina “valuta” koju mislis koristit za dnevno placanje (sta je danas ionako vise manje nemoguce).
Ako pricamo o hacku/trojancima, to je razina ostavljanja otkljucanog stana, i nakon provale lajanje na kunu/dolar/euro koji je pokraden iz stana.

Sto se tice uplita drzava u BitCoin, dosta je provrtit samo naslove clanaka: http://www.coindesk.com/category/regulation/
Ili Wall Street Journal ako je problem sourcea: https://www.wsj.com/search/term.html?KEYWORDS=bitcoin
Ili bilo kojeg drugog reputable sourcea.
Nije 2014. i BTC nije samo tema prica geek neckbearda iz podruma bez uporista u stvarnom svijetu.
Blockchain je nesto sta ce definitivno ostat tu. Hoce li prezivit bas Bitcoin ili neki drugi coin (ili vise njih u paraleli) je zapravo jedino pravo pitanje.

Sto se tice ulaganja u mining, sumnjam da se isplati s manjim ciframa krenit u to. Kao sta je vec receno, lakse je jednostavno kupit coinove ako vec virujes da ce cijena rast.
Prije kupovine bi mozda moga proucit trenutni problem u BTC svijetu (googleaj segwit vs bitcoin unlimited), posto se najvise tice minera. Postoji ozbiljna sansa da se ova dva tabora ne dogovore i da se BTC splita u dva dijela, efektivno (barem privremeno) katastrofalno ruseci cijenu. Tako da te price kako ce “sigurno” rast 200-300% kroz 2017. su teska spekulacija.

Što se tiče minanja, valjda ti je jasno da se tu neradi samo o kretanju cijene btc-a. Ajmo pretpostaviti da će cijena ostati ista… Opet ti oprema može otići u “zastaru” i prije nego je isplatiš.
Znaš li da sva ta oprema koja se proizvodi za rudarenje je prvo rudarila svojim vlasnicima? Treba se zapitati zašto netko prodaje nešto što mu donosi takoreći čistu lovu? Pa zato što su svjesni da im ta oprema u budućnosti može donesti otprilike za koliko je sada mogu prodati.+/- … Ali ti ne znaš 100% dali je plus ili minus za tebe. Svakako ako je plus, nije debeli plus.

Da bi bolje znao u što se upuštaš moraš dobro proučiti kakvi trend ima jednadžba težine rudarenja…i što se od nje može očekivati u budućnosti. Paralelno vidi kakva je oprema kako zastarijevala u prošlosti… Tek kada budeš imao dovoljno saznanja i puno sreće, možda ćeš znati tko prodaje opremu ispred roka njene isplativosti…pa da se stigne s njom još posla obaviti.

Ja osobno kada bi ulagao u rudarenje, prvo bi ulozio i u neki sistem proizvodnje struje… Tada bi se možda dalo naći prostora da se iskoristiti neka oprema koja je nekome za otpis.

2 Likes

Samo ako je siguran s čime izlazi u plusu, onda veći ulog znači i veću zaradu. Ali ako nije siguran, džabe onda veći ulog… Samo može bolje bubnut o pod.
A rudarenje je također, ajmo treći kocka, zbog jako varijabilnih parametara…

1 Like

Small hint: evo vec tokom dana vam je ciklus o kojem sam pricao poceo.
Sad je vec lijepih 100 usd ispod. Iskipavaju se deckici.
A tamo kolko vidim na BTC-e, ima svega par bitcoina sve do 800.

Ne kazem da ce past ili rast nego evo gledajte sad svi lijepo u real time igrokaz pa sami izvucite zakljucke.
Banda koja ceka ovce je to tamo, nis drugo :slight_smile: Nemaju regulative, nemaju vlasti nemaju nista, pa rade kaj hoce. Pricekajmo par dana bas me zanima oce li samo malo se istovarit pa pricekat jos da nakupuju opet ili ce skroz srokat nize.

S time da ako pratite na coinmarketcap imajte na umu da koriste ko zna kakve cudne sorse da bi uvijek ispala cijena BTC visa oko 10-30 usd nego sto je. Nadalje, zgodno je gledat kako s 0.1 usd dokupuju kad treba dizat i drze umjetno da sporije pada. A kad rokne, rokne s tisucama dolara. Isto se apply-a ona fora s aktivnim kapitalom, pa vrijednostima nekim i tak neke teorije ekonomije koje u biti kazu - iako pise cijena XXXX i maket cap XXXXXXXXX, dovoljno je obicno samo XXXXXX da sroka taj market cap i cijenu daleko nize. No, nisam ekonom pa neznam izraze, mozda ko moze objasnit bolje.

Fun fun ce sad pak biti.Ovako ili onako.

3 Likes

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey