Eto nek bude bas tako kako velis 40 posjeta mjesecno. Racunacu 5% konverziju. I da je proizvod od 50 dolara sa 4% zaradom od prodaje. Ovako iz glave cu racunat pa mozda gresaka bude. To je 2 prodaje mjesecno. To je po prodaji 2 dolara. To je mjesecno 4 dolara. Ako si recimo platio clanak 30 dolara ti vracas ulozeno za osam mjeseci. I sve preko ti ostaje s tim da sva ta zarada se pri prodaji sajta mnozi sa lupam 25-45. Evo uzecu 36 mjeseci radi racunanja. Dakle tih zaradjeni 48 dolara za godinu pri prodaji sajta vrijede tri puta vise ili 144 dolara. I onda nema logike da se ne isplati. Dakle vracas investiciju za manje od osam mjeseci i sve preko je plus. To rijetko dje ima.
Opet da ponovim da alati ne pokazuju tacne brojke i ako se zaista clanak progura dobro, nema konkurencije onda ga gugl zavoli i daje mnogo related termina (naravno zavisi i od samog keyworda o kome je rijec). Ja sam za jedan clanak kojem glavni termin po svim alatima ne prelazi 40 pretraga mjesecno imao sa gugla preko 2000 posjeta mjesecno. Naravno zavisi koji je keyword u pitanju i koliko je clanak visoko i jak u guglovim ocima, kao i konkurencija, ali ja sam siguran da masu tih termina ispod 100 pretraga daju bas masu vise posjete no sto to alati vele, naravno u slucaju da clanak ispliva visoko.