MonadPlug.com push/native monetizacija

Nema Payoneer?

Screenshot_2

Screenshot_3

Ili sam nešto propustio?

Pozdrav,

eCheck salje metodom ACH koja je prihvacena na Payoneer, unesite Vase podatke ACH i primit cete sumu na Payoneer racun.

LP

1 Like

Je l echeck moze na devizni racun za BiH? Popunjavao sam a ono account number me buni, da li i tu ide IBAN ili kako?

Da,

eCheck je tzv. Wire ali T+2 zna da potraje do 72h do dospjeca u banku. Account Number je vas tekuci racun, a navodite i IBAN u drugom polju.

LP

1 Like

Pozdrav,

Zao nam je radi invalid traffica, ali vrlo vjerovatno reklame nisu bile dobro pozicionirane i slali ste nam accidental clicks. To se desava kada imate Popup tzv. ili kada ljudi ‘slucajno’ kliknu na Vasu reklamu.

Invalid traffic je standard u. industriji, Advertiseri imaju dosta vecu vrijednost nego publisheri kao neko ko ‘daje’ novac, te im je dozvoljeno da traze chargeback na pozicije(sajtove) koji ne konvertuju nikako.

Znaci Vas sajt sigurno nema kvalitetan traffic i to rezultira Invalidnim.

Takodjer zelim napomenuti da ovo postoji samo a format Display reklama, sto je u ovom slucaju Native. Push reklame jos uvijek nemaju taj standard.

LP

Zanimljivo bas me zanima posluje li Google ili Facebook tako, ili ipak ne… Pa valjda je na advertiseru da sam optimizira kampanju, a ne da uzme lovu natrag ako ne konvergira.

Pozdrav,

Google - Da, posluje s toga ako imate popup, sigurno cete imati umanjenu zaradu, ili na poslijetku kada najvise budete ocekivali isplatu, dobijete ban.

Facebook - > jos uvijek ne, ali siguran sam da ce uvesti.

Poenta: Mnoge advertising kompanije poput Google Adwords, Facebook, PropellerAds, Taboola etc. Odobravaju ‘Credit’ advertiserima, a to bi znacilo da advertiser moze da potrosi 100-200-300k$/mo pa naknadno plati, sto dovodi do nelagodnosti gdje Advertiser trazi chargeback na losim sources, te mreza, mora da odradi chargeback da bi dobila uplatu koja je vec potrosena/kreditirana.

Ako advertiser vrati novac od vaseg traffica, vama bude umanjena isplata tzv. Invalid traffic, na nekim mrezama kao sto je Adsense dobijete i ban ako taj invalid bude iznad normalnog %, jer upadnete u oci Account Managerima iz Adsensea te dobijate exit kartu.

Nemoguce je porediti Monadplug sa Adsense, jer to su skroz 2 razlicita nacina i ad-formata, svaki nosi svoje standarde i pravila, koje nismo odredili mi, nego market.
Neke mreze vam invalid i ne prikazu, vec uzmu average network Invalid traffic, i odmah vam oduzmu od klika, pa onda vi mislite zaradujete 50$ a to je ustvari 100$, cisto da to bude ‘bezbolno’. :slight_smile:

Uzivo!

Ne mozes nekog nazvati tako lahko prevarantima, npr meni je jednom na iznos od:
$245.580 skinulo $0.300 invalid traffica, drugi put na slican iznos oko 20$.
Nisam se nista zalio sta je tu je, vrv sto mi isti korisnici ulaze na sajt svakodnevno.

Pozdrav,

Mnogi znaju da u industriji Adsensea vjerovatno smo mi jedni od najduzih ‘igraca’ sa nasih prostora. Radilo se svasta, pa cak mogu da kazem od kada je Invalid nastao da smo dosta puta na ogromne sume novca, kada kazem ogromne mislim na 100k$+/mo imali <1% Invalid Traffic na Traffic koji je sigurno morao biti Invalid.

Sta se tu desava, desava se da Advertisera jednostavno boli briga, zeli branding kampanju i ne zanimaju ga klikovi, tu prolazite lagano, ali ako se desi da Advertiser zeli performance, pa se zali networku, onda publisheri imaju invalid.

:slight_smile:

Ma koristio je popup vjerovatno http://veca-world.blogspot.com/ …Ne moze se uci na sajt nikako

1 Like

Upravu ste. Invalid system ne laze.

LP

Seconnds… tko zna što bi to trebalo značiti… možda seconds, kao sekunde? No ako je tako sekunde prolaze, a slika odnosno ilegalno postavljeni pop-up adsense oglas se i dalje ne zatvara…

džavolčiču džavolčiču

1 Like

:stuck_out_tongue::smiling_imp:

Eto obrisao je postove na forumu …

Koji je problem sa isplatom? Tamo pise 15. a danas je 16. a nikakve obavjesti nema?

1 Like

Vikend ovo ono? i dvadeset karakteraaaaa

Uvijek ista pitanja tokom uvijek istog razloga (vikend) :slight_smile:

Pa 15. nije spadao vikend.

Jesi ti glup ili sta, kontas ako je 15tog poslata uplata treba 1-2 dana da se uplata procesuira posto je 16neradni kako ce se izprocesuirat???