MonadPlug.com push/native monetizacija

Nekako ne mogu da se ne umijesam u ovu vasu raspravu sa korisnikom koji je navodno koristio te prevare. Jeste li vi svjesni da svaki drugi sajt koristi skripte, provjerite li ponekad. Zasto mislite da ce vam bilo ko te sajtove i njohova krsenja odati. Ljudi sve vise koriste Native Media jer su daleko odgovorniji, to prije svega mislim na podrsku korisnicima.Licno sam imao negativnih iskustava s vasom podrskom za nas publishere. Native media daje fiksno 0.02 cpc sto nije uopste loše za sajtove koji imaju veliku posjetu. Zaostajete mnogo po tom pitanju kao i po pitanju rjesavanja nekih tehnickih problema koji i nisu rijetkost.Da ne spominjemo šrpbleme sa vasim hostingom i ko zna s cime jos. Ko ce nadoknadit tu stetu koju trpimo mi kao publisheri. Imam mnogo prijatelja koji su vasu mrezu uklonili upravo iz razloga koje sam naveo. Zelim vam sve najbolje, ali sigurno je da bi trebali poraditi na izboljsavanju odredjenih stvari.

Lp

Pozdrav,

hvala vam na sugestijama i komparacijama, ubrzo izlazi Monadplug V2 sa dosta naprednijim featuresima i opcijama te dosta bugova ce da bude fixano. Takodjer CPC i ostale stvari su dosta relativne stvari i fiksni CPC bi rekao da je tabu tema iz razloga sto o tome ovisi pozicija widgeta, websajt, audience, programatic system, kampanje, advertiseri i jos dosta drugih elemenata. Ipak hvala na sugestiji, trudimo se da sve popravimo maksimalno, te pokusajte testirati V2 uskoro te nove ad-formate poput in-page push, floating native etc.

Lp

2 Likeova

Koliko su legalne takve reklame za sajtove koji primaju organsku posjetu ?

Ajdin Imperija, kakv nativemediaaaa MonadPlug je sistemčina potvrdjeno :slight_smile: živ bio RCG :wink:

tek ce da bude releasana sistemcina :stuck_out_tongue:
Hvala na podrsci!

Pozdrav!

Pozdrav,

To vec ne mogu da odgovorim, inace izgledaju poput native, samo su na drugi nacin prikazane, nisu agresivne, tako da ne bi trebalo da bude problema tu.

Zdenga, ako imas organsku posjetu a niša ti je dobra onda mozes iskorisiti neki bolji affilate i napravit to mnogo bolje i lepše a da nije agresivno kako i Ajdin ti kaže.

Zavisi koja publika itd mogo bi ti to dobro razvit na pametniji nacin ali affilate svakako.

In-text svakako affiliate, ako ima smisla. Svakako na kraju svakog monetizacijskog kanala, widgeta, stoji neki affiliater :slight_smile:

1 Like

GoSLim offer po meni najaci a Ajdin moze da ponudi i po leadu nadam se za ove portale koji imaju jaci traffic i tome sl.

Velika vecina offera iz Nutra i Pin submits na regionu su ispod krova nase firme, odvojen department, s toga mozemo sigurno i direct deals praviti tu. Izmedju ostalog i GoSlim je jedan od njih za diet.

Pozdrav

Skinete ono sto kod advertajzera prolazi pa onda vi to radite :slight_smile: Jako zanimljiv pristup.

1 Like

Jako je tesko skinuti, jer dosta kampanja je neprofitabilno, te mnogo se budgeta uopste ispuca na researcg sta zapravo radi, tako da, nije tek tako lahko ‘skinuti’ sto neko drugi radi :slight_smile:
Zato postoje widgeti i programatic solucije koje treba da u momentu ponude vam maksimalan cpc koji mozete dobiti, koji mozda, i ne zaradi nista na kraju advertiseru ali mora kupiti ‘dio’ vaseg sajta da uopste testira prije nego blacklistuje.

1 Like

Pa o ovome i pricam, advertajzer ispuca budzet da nadje sta radi, a kad nadje sta radi eto mreze da preuzme i nastavi da radi dalje tu kampanju :slight_smile:

Ocigledno pricamo o razlicitim stvarima. Mi imamo departmente koji imaju in-house offere, sto znaci fizicki proizvode. Imati proizvod znaci imati: proizvodnju, distribuciju, call centre, dizajnere, copywrittere, developere ( citaj ovo 50tak uposlenih cca. ), i sve to za jedan niche, i da, ako radis nekoliko zemalja to je u jednom momentu vrijednosti supplya 7 cifara, pricamo o tome.

Eh, ako ti mislis da je to kopiranje, onda mozemo da kazemo da je jednostavno kopirati i LIDL, McDonalds itd, jer ipak, vidis sta drugi rade, istestirali su, i vidi se da radi sistem taj :slight_smile:

1 Like

Rekoh ja sistemčina :slight_smile: mnogo tu $$$ treba.
Ja sam koristio jednu HR mrezu Native puko sam preko 3k€ kao u oglašavanju zarada 2 prodaje a preko 50k klikova na 5 kampanji koje su bile live…

Ali to je test test test nekome radi nekome ne ali moras se oglašavat.

Zato postoje widgeti, gdje publisher uvijek pobjeđuje i ne zanima ga da li je neko iza u plusu ili u minusu. Advertising je daleko veća i teža strana igre, zato je adveritser vazda ( nažalost ) cjenjeniji od publishera. I da, na sve to, zamisli, dođe ‘pametni’ publisher sa par fazona, popupa da te ‘pokrade’, a ni sam nije svjestan da u backgroundu niz provjera, tracking systema i šta sve ne nema da kampanje ne bi bile u minusu. Te onda X advertisera otkine neki sajt/widget i traži refund mreži, mreža traži refund publisheru kroz invalid, i onda se publisher još i žali, naprosto komedija :slight_smile:

2 Likeova

Kapiram i potvrudjujem 100% al “Balkan je mala rupa puna krokodila” čast izuzecima koji prosto rade poso kako treba i trude da da pomognu mnogima ali ne mozes pomoci nekome ko hoce da je pametniji, al dobro živ bio Ajdine svijet je mali :wink:

1 Like

Svijet je jako mali, vidimo to ovih dana zar ne :stuck_out_tongue:

1 Like

Ljudi, moze mala pomoć. Imam 70k impresija dns, nekih 0.4$. Jel se moze zarada poboljšat boljim postavljanjem reklama ili šta je u pitanju. Hvala unaprijed

Na 70k impresija si zaradio samo 0.4$?