Ako imaš odobrenih sajtova od strane gugla, pogotovo related, možda redirekciju da odradiš na sajt đe može adsense
A mislim da nije to realno u ovom mom slucaju. nEgo mi malo krivo- kolega uradio slicno, krs tekstovi (nikakva struktura, bukvalno prompt “pisi clanak za xxx”) i proso adsense. Nigdje veze
Jedino sto kontam, posto se radi o organic posjeti, mozda mgid uspije odrazat solidan RPM jer se nece publika zasititi reklama kao FBa (kad ti dolaze jedni te isti ljudi svakodnevno pa oguglaju na reklame)
jel mu atraktivnija wp tema, šarenija, portal stajl, bolji menu, one stranice o nama, kontakt, politika privatnosti… ima li tu nekih razlika u odnosu na tebe?
Bukvalno sam napravio svoje da bude po ugledu na njegovo. Nije 100% isto, al sam uzeo temu, naravno sve te stranice, plus msm da kod njega nema ni “o nama” a kod mene ima. Na drugom sajtu (bugarskom) sam uradio to sve isto, samo sam malkoc izmjenio fontove, obojao meni u drugu boju i sl… Al et.
Vidjecu mozda opet kasnije ako slucajno sajtovi skoce na par hiljada pa se opet probat prijavit. Nez dal igra ulogu, al stvarno nema logike da G gura sajt, a adsense kaze da je low-quality
A nema ni razlike clanci ovaj ai pise neralno dobro. Svasta
Probaj mediavine mozda prodje
Pa nije da nema logike, i to su dvije odvojene oblasti, znaju iz adsensa da su ai članci, a sam gugl, odvojeni department (ne znam zašto, čini mi se da ova riječ treba) nema bolje šta da ponudi od tih članaka i mislim da nema ai filter, pogotovo na manjim jezicima, pa mu je ok taj sadržaj. Inače imam i ja ai sajtove i ima posjete, adsens ne prolazi
Odjel
Ovo gdje radim ima dosta sadrzaja napisanog davno, ljudski pisci, bas bas mnogo sajtova. I eto ja rangiram tu ok, na nekim na terminima bas dobre pozicije. Znaci nije bas situacija da ne postoje alternative mom clanku- npr za ovaj sto mi najbolje rangira, postoji sigurno jedno 20-ak sajtova koji su nastali prije AI ekspanzije koji imaju isti clanak, ili barem posveceni dio u clanku na ovo istu temu.
Zato kazem da mi je poglupo, s jedne strane, u nichi gdje imas bas dosta sajtova, G gura moj sajt (i imam solidan rast, znaci sve bolje i bolje) a u isto vrijeme adsens to vidi kao krs sadrzaj.
Vidio sam da nece sljakati i nesto sto sam planirao neko vrijeme vec- YT videi napravljani originalno na nasem, pa onda prevodjeni, dodavana naracija na drugim jezicima, plus male izmjene u videu gdje je potrebno (znaci dubovanje+ neke izmjene). YT/Adsense to vidi kao reused content
Koji ti je plan s obzirom da imas dosta tih ai sajtova, ne mogu da vjerujem da nece da prodje na adsense.
Treba mozda promjenit taktiku nabacati normalne clanke na pocetku i aplicirati za adsense pa tek onda stancati ai sadrzaj
pa ne mora znacit da ce odbiti sve… sredicu osnovnu i poslacu za sve… pa koliko prodje- tu cu stavit adsense, gdje ne prodje, jbg onda cu vidjeti mgid i tako te… Mislim da nije toliko velika razlika, mozda 30-ak % za domaci traffic
Mislim da ti je najbolja varijanta kao što reče limenka2017 i postu pre tebe. Da prvo napišeš “teškom mukom” 20 ak članaka “ručno” pa kad i ako prođu adsense da dodavaš AI članke
Mada ni tada nije sigurno da će možda nekada… adsense roboti možda prepoznati da su to AI članci pa ukinuti mogu adsense nalog ili oglase na sajtu. Mada…i ne mora da se desi .
Mislim da će u jednom momentu (jel …u nekoj budućnosti verovatno) google dozvoliti da se adsense prikaziva i na AI člancima.
Isti slucaj i kod mene imam na sajtu oko 50 tak tekstova i sa googla dosta dolazi psojeta a i sa drusrvenih mreza ali adsense nema sanse da odobri
Ma meni samo nije jasno u cemu je problem, pa 80% ai clanaka bolje i opsirnije izgleda nego kad platis nekog indijanca da ti napise… Nije mi jasno stvarno
I meni se čini da danas ai članci uz minimalne korekcije izgledaju bolje od mnogih članaka napisanih od strane ljudi.
AI članci nisu bolje napisani od članaka koje piše iskusan pisac. Jeste da su dobro napisani u tehničkom smislu, ali su previše generički, neoreginalni, a kod pisanja je veoma bitna oreginalnost, tj. način na koji pisac piše tekstove.Drugo, oni su bez stvarnog uvida i vrednosti za čitaoce. Google voli korisnički vredan, oreginalan i jedinstven sadržaj koji donosi nešto novo. Pa onda imamo EEAT algoritam (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness - stručnost, autoritativnost, pouzdanost). AI nema ništa od ovoga, nije stručnjak u određenoj oblasti, ne poseduje autoritet, nema kredibilitet ni reputaciju. Pa onda je tu googleov algoritam za otkrivanje spam i automatizovanog sadržaja. Ako ti na sajtu sve članke generiše AI, posebno ako ih postavljaš mnogo i bez kontrole kvaliteta google će taj sajt označiti kao “thin content” odnosno sadržaj niskog kvaliteta. A najgore od svega je što ne znaš kada ti googleom algoritam za spam sajtove označi sajt kao sajt “thin content” jer to nije ručna mera i ne prikazuje se u google search konzolici, samo ti sajt padne na dno i nema ga nigde. Ti postavljaš po 20 članka dnevno, ali organske posete nema, to se odmah briše i ne gubiš ni vreme ni novac. Takođe, AI zastupa samo zvanične stavove, dakle piše ono što već postoji, a tu nema oreginalnosti i nečeg novog.
I još da dodam… mnogi su uništili svoje dobre sajtove koji su imali veliku i redovnu organsku posetu. Kada se pojavio CHAT GPT mnogi su počeli nekontrolisano da trpaju gomilu AI generisanih tekstova. U početku je to i prolazilo, ali su nakon nekoliko meseci svi takvi sajtovi bili označeni kao “thin content” i bukvalno su preko noći od recimo 10k dnevnih poseta dolazili na 1000 dnevnih poseta. O novim sajtovima sa AI člancima neću ni da pričam, oni bukvalno nemaju nikakve šanse da uspeju, a i ako ostvare neki uspeh to nije ništa spektakularno.
kasnis malo s vremenom
ljudski napisan krs tekst nije nista bolji od AI, a takvih je 90% interneta. Svi ovi aff sajtovi su takvi, pisani na isti sablon, pise osoba koja se prakticno prvi put susrece s temom, pisu se recenzije bez da se objekt recenzije ikad koristio/kupio.
@simeon jel koristiš još neke reklame u kombinaciji mgid? Jel koristiš monadplug ili kako se već zove? Šta je sa adnow, adskeeper… I ostalim reklamama? Koristiš li i njih,kombinuješ li i koliko stavljaš čega na npr članak 1000 riječi? Jesi još neke reklame probao? Šta radiš sa stranim sajtovima đe ne može adsens? Treba li za mgid (i za slične mreže) odobrenje za svaki sajt?
Nisam rekla da je EEAT direktan i jedini rangirajući faktor, ali je sasvim sigurno prisutan i on je realnost. I saglasna sam sa tobom da ljudski, loš tekst nije ništa bolji od AI teksta i da je takvih 90% na internetu, ali upravo zbog toga 90% takvih sajtova nikada ne naprave neki veliki uspeh i uvek budu ispod proseka. Konkretno za AI tekstove je mnogo bitniji “thin content” algoritam, koji danas, bukvalno kosi, kao snoplje, nove AI generisane sajtove i označava ih kao spam i sadržaj niskog kvaliteta. What is Thin Content? Google’s Thin Content Penalty + SEO
Saglasan. Imam MA iz oblasti iz koje pišem blogove, i garantujem da već sada na mnoge teme iz te oblasti će AI napisati bolji i korisniji blog, uz možda minimalno usmjeravanja od mnogih mojih kolega. Jednostavno je postao jako dobar.