Na koji način zarađujete od domaćih sajtova

Al vidis, ja ne pravim cijele clanke, nego se clanci prave u dijelovima (pa kombinuju)… i eto opet ovo radi cesto… tipa na svakom 10-om clanku ce sigurno biti malo engleskog negdje… I koliko vidim, tako je na svim modelima

veci je problem sto ne mozes vidjet gdje je engleski ubacen… pa onda to stvara probleme… npr vecina ovih sajtova sto radim je u istoj nichi, pa onda mogu tu kljucnu rijec pretrazit sve clanke i onda rucno uklonit, al opet ostane sigurno negdje skriveno neke rijeci koje nisu prevedene, ili jednostavno neke engleske fraze… Ruzno, al jbg. Izgleda da ce se morati zivjeti s tim

S druge strane, google gura te sajtove kao da problema nema

Pa i ja radim prevode preko python skripte u dijelovima jer gpt 3.5 turbo ne može drugačije nego u dijelovima gpt 4 turbo bi možda mogao kraće cijele članke iz komada prevoditi, ali ima članaka po 2000+ riječi ne može to da se prevodi drugačije nego iz dijelova.

al jebemu, onda bi valjda trebalo da bude manje problema nego kad ide citav clanak…Da prevode sve pa zajebe malo, ok, al da ovako prevodi mic po mic, i da ovakoc esot pravi greske… lose…

Meni je izgleda rjesenje da napravim da ide vise rijeci, pa onda da brisem to gdje ima engleskog… al opet kazem, kod mene ima bas jedna rijec sto se ponavlja stalno, da nema toga- bilo bi bas zeznuto

Koristite gpt4o, on ima poboljsanja i po pitanju neengleskih jezika, a uz to je jeftiniji i brzi od gpt4.

Ima i gpt4o-mini, bolji od 3.5.

Ja nemam problema s tekstom na Hr, doduse nekad na pocetku teksta stavi nesto u stilu ''html.

Ali to cu rijesit s naknadnom obradom teksta.

1 Like

4o radi iste stvari…

Ok, bas sam sad u procesu pripreme, pa cu provjeriti stanje napisanih clanaka.

S tim da ja radim 1 promot za cijeli tekst u komadu, i po dva prompta 2 slike. Cca 600-700 rijeci po clanku.

jbg ja sam se nado da nece radit, al sam gledo neke nove clanke sto je radio- u bukvalno radi u istoj mjeri… doduse mozes ga naterat d anapise vise rijeci, pa onda kad se obrise engleski, clanak ne bude prekratak

zadnja 24 odbise 3, jedan pustise

1 Like

A ima li kakve zarade na ovim sto vec su prosli…

a sta ja znam, francuski ima rpm blizu 3e; bugarski i srpski imaju po 80 centi… madjarski 1+

3 Likeova

Nisam imao onaj consent form… ubacio sam to sinoc, nez dal utice odma, al je skocilo sve za 70-150%… Francski su blizu 5e rpm, bugarski po 2.15e; srpski 1.5e… ovo je ekstra

3 Likeova

Kako biras niche? Jel udaras na velike ili radis sve jednu koju si vidio da prolazi

jel to misliš zbog oglašivača da je skočilo ili? ne vidim drugi razlog

Kad nemas consent form, google ne daje personalized ads za korisnike, nego ubacuje generalne, netargetovane, reklame… sto onda ima logike jelte, dobijaju “napamet”. Ovako kad prihvate ono za koristenje podataka, onda dobijaju personalizovane reklame, a prihvati 95%

3 Likeova

za sad radim samo jednu, al cu na njoj odradit 120-150 sajtova

1 Like

Kako je lijepo ovako zapocet dan :smiley:

1 Like

jel sarkazam ili zaista pošto si stavio i dobar i loš mejl. ili je vamo 5 odbijenih. uglavnom ne kontam. lako moguće da je do mene

Sarkazam jbg… 5 odbijenica, mnogo li je

da li je iko radio merdžovanje AI sajta i sajta đe odobren adsens i redirektovao sve sa AI sajta na adsens sajt? meni to djeluje kao rješenje koje bi moralo proći, pogotovo ako je relevantna tematika. ja sam ranije merdžovao i redirektovao sajt B na A i vazda je posjeta ostala od tog sajta B i A ukupna posjeta bi bila A+B. jel iko radio ovo u kombinaciji sa odobrenim adsensom i neodobrenim AI sajtom?

Kako stojis sa odobrenim posjetom/zaradom

tesko reci jer nisu jos narasli nesto sajtovi… al ima preko 2.5e rpm, i za sad je odobreno sajtova sa oko 5k posjete

1 Like