Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Da, znam da mogu prebacit s Paypala u svoju banku ali onda se mora platit i porez :smiley: Platila bi ja i porez ali 25% je stvarno previse.

Ako sam dobro skuzila Jeronimo zeli rec da mogu drzat pare na Paypalu da izbjegnem poreznu.

Bojim se da to više ne ide. :roll_eyes: :o:

Ja tako radim, i svakog meseca onoliko koliko mi treba prebacim.

otvorio sam račun na ženino ime devizni račun i kod nje su pare, ako poreska se javi nju nek vode u zatvor :slight_smile: nisam želio da ide na moj račun da me zbog ranijih zarada ne zezaju. Do sad ni zenu ni mene nisu kontaktirali, nadam se da će tako ostati.

Nema inkognito preko pejpala da ja znam, bar kod nas u Bosni, a kad je tako u Bosni svuđe je tako. Samo je pitanje koliko je poreska ažurna i koliko su strogi zakoni po državama.

Ovako moj ti je predlog da ako imaš koga od povjerenja u Bosni nek otvori devizni račun i nek primi uplatu a tih 10 posto poreza ako želiš sve da bude čisto plati opet ti je bolje nego 25%. Mada vjerujem da bi mnogi primili novac i rizikovali sa poreskom za sto maraka nadoknade.

U bosni se ne mogu držati pare na balansu na pejpalu ide svakog prvog automatsko povlačenje na karticu, ne znam kakva je procedura za srbiju i hrvatsku

2 Likeova

Sta ti ne dođe na isto? Samo umjesto da npr odjednom povuces 1000$ povuces 10 puta 100$ ali opet pare sjednu na racun i porezna moze vidjet.

Nazalost nemam nikog u Bosni, ali to ne bi bilo lose. 10% je svakako puno bolje nego 25%.

Budem razmislila jos sta cu i kako cu :slight_smile:

Ako povuces veci iznos upadas u oci, ako povlacis manje i ne.

1 Like

Payoneer molže da se poveže sa PP :blush:. Nisam ja to uradio, ali ima ko jeste. Jedino što nisam skontao da li se morati imati firma ili može i kao fizičko lice. To su uradili iz SR i BiH, što znam. Kako da se to odradi imate na Fb grupi “Payoneer Serbia”.

Pare uvijek mogu biti na balansu PP accounta (tako je barem u hr), a povalcenje na payoneer mastercard je nemoguce. Tako je barem bilo prije kojih 3-4mj kada sam kontaktirao paypal support.

u bosni ne mogu već se automatski povlače pare na karticu prvog u mjesecu. čini mi se da to da li je moguće pare na pp balansu da leže ide od države do države

to je bas sr**** :confused:

@Monika.B jedini nacin ti je da prodas novce sa paypal racuna (ono sto sam ja pokusao napravit) ali problem je taj sta se ti vecina reci da pokusavas scammat ljude (barem ovdje na forumu), tako da ti se ni to ne isplati ovdje prodavat…nadji bliske ljude koji zele paypal cash u zamjenu za fiat ili kupuj stvarii, kao sto Gary Vee kaze “fliping game” kupi-prodaj. Zzaradi na tome malo, sta fali a?

1 Like

Ja sam upravo dodao Payoneer MasterCard na PayPal iz BiH, pokusajte mozda vam prodje.

Na Fb grupi dosta toga je rečeno oko transfera između PP i Payoneera, iskustva u povezivanju i transferu.


  1. kod prve slike vidimo da je unesena payoneer mastercard
  2. slici kada vrsim “withdraw funds” uopce ne mogu oznacit payoneer mastercard kao opciju za povlacenje novaca na payoneer karticu.

Evo to su neka osobna iskustva od prije i sada… ja ne znam sta pricaju po fejsbuk grupama…

pročitaj šta pričaju i kako su odradili, a ako hoćeš razmeni i mišljenje. Da li ćeš šta izgubiti? Ne znam?

Evo komentara iz grupe Payoneer Serbia:

Ja ovdje ne vidim nista drugacije nego sto sam dobio odgovor od paypala… nije problem dodat karticu na PP, vec je probal povuci novac na acc payoneera.

Evo i pokusaja dodavanja Payoneer US bankovnog racuna na PP… :smiley:

Evo jos jednog komentara od prije 3god iz grupe…mislim da je ovo i vise nego dovoljno informacija koje sam uspio pohvatat u 5 minuta…dakle, da ne gumo vrijeme na ovo vise… linkanje payoneer i PP accounta vise nije moguce… nakon sto sam uspio razbit mit o povezivanju PP i payoneera mozemo se lagano vratit na moj post GORE i vidjet opcije kako izvuci pare iz paypal accounta. :smiley:

nema to veze sa payoneerom već sa mastercard karticama i politikom paypala u bih

u bih se preko paypala novac NE MOŽE povlačiti na MASTERCARD kartice … može samo na visa kartice

plaćati sa mastercard karticom preko paypala može ali povlačenje novca na nju ne

1 Like

Tako je… Mene su čak zvali iz PayPal podrške, i objasnili mi da neće ići osim sa Visa karticom.

1 Like

meni su to potvrdili i iz paypala i iz sparkasse info centra i iz raiffeisen info centra

i opet napominjem sve vas da ne bi upali u zamku, recimo u mojoj lokalnoj filijali sparkasse banke žene tvrde da se može povlačiti na mastercard karticu, što je djelimično tačno jer se preko drugih servisa može povlačiti na mastercard kartice, ali paypal ne dozvoljava withdraw na mastercard kartice … a ja njoj kad kažem da sa paypala na mastercard ne može ona me gleda blijedo ko da sam budala :smiley:

1 Like

Ajde da se vratimo na temu…10 postova o Payoneer i Paypal-u.

Kako stojite sa prodajama zadnjih 4-5 dana?
Kod mene je nesto totalno palo, na oko 2% sam samo zadnjih 4-5 dana a bio sam na 10%+. I to nisam bio 5 dana pa kao slucajka vec 3 meseca sam iznad 10%.