Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Covek ne zna al ce posle NG da proda sajt za 20k, a drugi koji iz zajebancjje stajao ce da udomi za 5k…Ovo moze da ti bude dobar podstrek da mrdnes dupe malo, zato ja prijavljujem @anja1, a naravno da ce i @Makica da ucestvuje jer ni on nema izbora kao ni @anja1 :smiley: Pa da i nas drug “novitet” nesto nauci za dzabe posto mu je to jedina boljka.

3 Likeova

Ako @anja1 ne zna, sta mi obicni smrtnici onda da kazemo? :slight_smile:

Da se vratimo temi, evo jednog “photoshop-a” situacije kod mene posle mog novog druga B.E.R.T. -a Jako sam mu zahvalan, u pravo vreme dodje boost <3 Ovaj pad nije od septembarskog apdejta vec sam izgubio 2-3 snippeta.

1 Like

Kako Google gleda na prevod nekog bloga sa engleskog na drugi jezik. Tipa da moj blog koji je radjen za englesko govorno područje prevedem na nemacki, uz naravno korekciju kljucne reci za to trziste. Da li se ovo gleda kao duplicate content?

Ima li neko slicnog iskustva?

Imam ja iskustva i znam da mozes da zapadnes u ozbiljne probleme ako to uradis bez dozvole onog od koga si uzeo tekst i preveo,ako je tudji tekst.
Ali posto je tvoj tekst google ce ga indeksirati kao novi sadrzaj.Ali ce se ponekad prikazivati i na engleskom,mada ce taj drugi jezik imati prednost kada se pretrazuje na tom jeziku.Tako je bilo kod mene.

1 Like

Dugo me nije bilo,imam jedno pitanje za ove malo iskusnije. Da li se isplati angazovat nekoga ili neku agenciju kao sto je kod anteloffa bio slucaj za “rankusnow” , da li ste to radili i koga bi ste preporucili ako jeste?

Šta je najbolje odabrati kao payment method na amazon aff programu za BiH ? Tek sam se registrirao pa mi je sve nepoznato. Šta je najbolje po nekom iskusnom korisniku amazona aff programa?

Imam tri opcije:

• Pay me by direct deposit
  • Amazon gift card
  • Pay me by check

Direct depozit, ali prvo izvadi payoneer karticu pa kad ti dodje doma kartica, onda tek povezuj. Ima nedje i na forumu kako povezati. Nece pare uteci sa amazona

1 Like

ovo je u biti dosta zeznuta stvar, jer IMO jako je tesko odrediti tko je zbilja kvalitetan. eventualno na neku preporuku, ali i to treba biti od znalca preporuka i da znas da te nece zahebat. Ako se dobro sjecam Anteloff je u pocetku imao pozitivna iskustva s tom nekom agencijom, ali je kasnije skuzio da nije sve tako sjajno/bjno. no mozda se i ne sjecam najbolje… ugl. novce je lako potrositi na krivu stvar koja ti na kraju moze donesti i vise stete nego koristi, s druge strane ako si krenuo s ozbiljnijim budžetom i profi, ovo može biti dobra stvar ali da si bas siiguran da ce se odratiti kako treba.

Da bi bio bas siguran, i sam moras jako dobro razumjeti tematiku

edit - ja sam svojevremeno narucivao par puta neke usluge tog tipa od ljudi s ovih prostora i uglavnom nisam bio zadovoljan izvedbom

1 Like

Sta vi mislite kako ce se odraziti na affilate web stranice (za US publiku) ova nova California Consumer Privacy Act (CCPA) direktiva :

The California Consumer Privacy Act (CCPA) is a new data privacy law that applies to certain businesses which collect personal information from California residents. The new law goes into effect on January 1, 2020.

Pa kad sam uložio cca 200€ dosad u novi sajt, ne znači mi trenutno ništa uložit dodatno jer trenutno imam neke akumulacije za ulaganja za koja se nadam da će se dugoročno isplatiti. Hvala ti na odgovoru, ali mislim da u ovom poslu ne postoji riječ “sigurno” bar što se SEO dijela tiče nekad mi trash linkovi donesu bolje pozicije nego 2 pbna koja sam platio 5x više od linkova…

Zatisje pred buru :money_mouth_face:

Kakva vam je konverzija zadnja 3-4 dana?

Losa. Nikad manja. Iako ta konverzija je broj produkata u odnosu na klikove. Sto se mene tice moze jedan produkt od 1000$, ne mora 1000 po 10$

Sa svima sa koima sam pricao ista situacija, valjda ce sutra da se promeni situacija…

Meni je za cijeli mjesec do sad mala konverzija. Ali moguce da se to relativira, jer sam postavila vise linkova na stranici, pa je veci broj klikova…Ali sve u svemu, meni ovaj novembar bezveze, losiji od aprila ove godine za duplo

Meni je standardno los pocetak meseca, ali od negde 10. uvek krenu prodaje fino. Ovo moguce da je zbog BF, ja generalno imam vecinu proizvoda od 100$+. Zato kad se nesto vrati ne bude mi dobro :smiley: Pre dva dana -21$ bio…

Ja prekjuce imao 250 posjeta a 303 klika na linkove. Rekordnih 8 prodaja od cega fotoaparat od $650 i to je rekao bih najskuplja stvar koju je do sad neko kupio preko sajta.

Imam povecan broj pregleda iako mi je prosjecna pozicija ista. Google kao da je skontao o cemu mi je sajt i sad ne rangiram dobro vise za korijen kljucne fraze nego za korijen + modifier.

Nadam se da ovo nije sad ovako dobro samo radi novembra i ludila kupovanja koje slijedi.

3 Likeova

Ma smor. Ja se satrala oko affilate sajta, kao neki online SEO presipam iz supljeg u prazno, ni makac da se pomjeri. A prestice ga ovaj mjesec laganice domaci AdSense sajt, na kojem ne radim skoro pa nista. Prije neki dan imala navalu na sajt, 100% ubijedjena napali me botovi. Prijavila Guglu, brzo skript za blokiranje svih IP sto dolaze na te kljucne rijeci…Ugasila AdSense da me ne banuju.Ludnica. Kad ono Jelena Karleusa mi napravila reklamu za sajt, saznala sutradan :rofl:

3 Likeova

sve da vas razočaram koji mislite da vam sajt raste zbog sajta, raste zbog novembra, moguć nastavak i u decembru pa onda pad. eto čisto da se pripremite.

ovaj moj sajt je u blagom padu i nema teoretske da raste i zbog čega drugog do zbog ovog mjeseca