Pitanja oko Amazon affiliate sajta

jesi li možda pratio koliko je bilo klikova na taj notification bar

Pratio bi,al ne znam kako :slight_smile:

E steta sto to nisi ispratio jer je i mene bas to interesovalo. Ja sam razmisljao sam nekim popup-om to da odradim i na kraju nisam jer me je bilo strah. A ovo je odlicna ideja, e sad pitanje koliko je bila delotvorna…Moracemo da sacekamo do sledece godine :smiley:
A mozda moze za ceo decembar da se tera to i da se navode na Bozicne rasprodaje hm…

ne znam vala ni ja, a baš bi bio interesantan podatak. ja nikad nisam pretjerano po gugl analitici čačko ali vjerovatno ima neka opcija da se to prati. nije mi jasno da nema to ugrađeno. nekad na statcounteru kad sam ga koristio je bila opcija da se vide svi izlazni linkovi koji su kliknuti, pa se tako moglo vidjet koliko je koja adsens reklama klikova imala, koliko baner neki, koliko link itd. ja koliko sam ovu analitiku guglovu gledao ta opcija nema, vjerovatno se mora nešta podešavat

Koristeci Google Analyitics i Events, ili jos bolje koristeci GTM
Na button stavis: onclick="handleOutboundLinkClicks()"

I na stranicu ovaj dio

function handleOutboundLinkClicks() {
  ga('send', 'event', {
  eventCategory: 'Amazon Top Banner',
  eventAction: 'click',
  eventLabel: 'Amazon Top Banner'
 });
}
1 Like

nije mi jasno da se to mora podešavat da nema neđe da klikneš i da vidiš izlazne klikove. sve živo se prati, a jedino ovo nije podešeno automatski, no moraš eto bar malo pročačkat po kodu stranice i znat kodove, glupost. statcounter je imao ovu opciju prije 8 godina, na jedan klik vidiš kliknute exit linkove. evo pogledah i dalje je tu ta opcija

Moze preko tag menagera da posedis da pratis. Ali to je opet zajebancija. Generalno ozbiljan posao se tako radi, e sad sto smo mi lelemudi pa nas sve mrzi to je druga stvar :smiley:
Mada, svremena na vreme nateram sebe da malo cackam po konverziji i razmestanju pozicija, ali uglavnom me mrzi.

pa nebitno jesmo li ti i ja i pero i žika lelemudi, od najbolje analitike je za očekivat da nadmaši u svemu neke kao konkurente i da budu bolji i jednostavniji za korištenje, a ne da moraš znat dodatnih dvaes stvari da bi nešta vidio. ako može statcounter na jedan klik da prikaže kliknute izlazne linkove valjda i guglova analitika bi trebala da može.

Samo da rezimiram:
U 11. mjesecu sveukupno 315 $, a u ovom mjesecu vec u ova dva dana cak 135 dolara, s tim da jos 17 proizvoda nije shippano :slight_smile: . Puno bolje od mojih ocekivanja :smiley:

5 Likeova

Najbolje i jednostavno obicno nikad ne ide skupa. Osim ako si Apple :smiley:

pa kako ne ide, svi najbolji ili preciznije najveći i najpoznatiji sajtovi su jednostavni

Odlicno je to, decembar bi trebalo da bude najjaci mesec. I kod mene je krenulo fino, 70+$ i ima bas dosta proizvoda koji nisu poslati. Sa njima ce da ide do 150$.

1 Like

recite mi za zaradu sa kanadskog amazona jel semože jednostavno isplatit na payoneer ili mora neka podešavanja i zajebancije. Jel neko dobijao ček od britanskog amazona? Ja sam jednu isplatu tražio na ček odavno i nikad nisam dobio ček. Kako ste sve to ispodešavali sve ove isplate? Jel nekom istekla payoneer kartica? Šta se onda radi kad istekne u vezi amazona, samo se promijeni stara stavi nova ili još nekih caka ima?

Povezi samo Payoneer sa Kanadskim i Britanskim Amazonom i tjt. A kartica kad istekne, narucis drugu, ona ti nema nikakve veze sa Payoneerom jer si ti povezao racun a ne karticu.

2 Likeova

Čini mi se monika da je pisala da ne može no da moraš odobremenje tražit za druge valute da možeš primat koje nisu dolari od payoneera. jesi ti dobijao isplatu od ovih drugih amazona na payoneer? ovo za karticu je odlično da se ne moram zajebavat sa amazonom.

@BigTruck slobodno se pohvali :slight_smile:

Možeš pratiti na način da dodaš novi tracking id i onda affiliate link na tom tracking id-u. I na taj način jednostavno pratiš. :slight_smile:

2 Likeova

https://wmforum.geek.hr/c/niche-challenge

smiješ li čelendža? da ti pokažemo kako se prave sajtovi?

Da bre, dobijao sam isplate i sa DE, I CA i UK.

1 Like

A nemam čime da se pohvalim što se tiče affiliate. :smiley: Nedavno smo kupili sajt za koji nam je plan da monetizujemo putem amazon aff barem 50%.

Malo čitam i vidim da nekolicina ima fine rezultate, ali mi je malo nejasna jedna stvar. Kada nešto funkcioniše donekle, zašto ne radite kreiranje novog sadržaja na skali. Šta znam, mi na glavnom projektu, svaki dan produciramo 15K riječi sadržaja. A vidim da neki koji imaju onako fine rezultate, imaju tipa 100 postova po tipa 1500 riječi, i to ne znam su gradili dugo.

Šta znam, ja nekako ovu igru gledam drugačije. I baš sam veliki fan toga da se producira što više contenta. Čak i za ovaj novi sajt što smo kupili imamo 2 posta dnevno sa 2000-2500 riječi, 5 radnih dana u sedmici.

Tako da eto to je neki moj savjet, ako mogu. :smiley:

5 Likeova

@anja1 možeš sa svih Amazona slati na USA Payoneer, samo odaberi bank location United States prilikom unosa podataka za isplatu i popuni kao na Amazon Associates US što si…

2 Likeova