Pitanja oko Amazon affiliate sajta

odlično. da nema dodatnih zajebancija

ja mislim da govorim u ime većine je da smo lijeni, da ne možemo pisce uganjat sa našim budžetima, da nam treba puno vremena da editujemo i objavimo dobijeno i da puno gubimo vremena na neke nebitne stvari. inače čak i najgore rangiranim sajtovima bar kod mene je zarada u odnosu na uloženo u tekstove x5 to je dakle u najgorem slučaju, u boljim slučajevima se množi sa daleko većim brojem. i jasna je matematika. no sam ja prije svega lijen, neorganizovan, spor, nefokusiran…

1 Like

Ma tacno je to sto ti kazes, ali ne uzimas jednu bitnu stvar da ti imas tim ljudi a vecina nas ovde radi sama. Znaci i istrazivanje, editovanje, linkovi itd itd. Mnogo to trosi, ne vremenski koliko zamara psihicki.
U svakom trenutku imam po 20 tekstova koji cekaju na dodavanje…Jednostavno se nestize, a ne vrti se velika lova da bi mogao da finansiram radnike koji bi to radili. Tezi se ka tome svakako.

haha iako često imam poriv i želju da napravim neke tutorijale for free (čisto zato što vjerujem u karmu), da prenesem neka naša iskustva i znanja, ali iskreno u ovom trenutku ne želim takve stvari.

Oni koji su duže na forumu znaju da sam kreirao najaktivniji tutorial na ovom forumu, da sam učestvovao u milion rasprava, bukvalno davao nesebično najbolje što sam u tom trenutku imao, ali sam skontao da ne vrijedi da se trudim pomoći onome ko ne želi pomoć. :smiley: Poslije tog tutoriala i gomilu nekih negativnih reakcija ili čega već, sam odlučio da sam out, barem što se tiče domaćeg komjunitija.

Iz tog razloga, više ne učestvujem na ovom forumu, nego eto nekada kada vidim neki post od nekih finih ljudih po sjećanju od prije kao što si ti @anja1 onda uletim na kratko.

Mada svakako podržavam challenge, nadam se da će mnogim ljudima to pomoći, da će dosta vas steći odlične rezultate. :smiley:

2 Likeova

Mozes ti raditi novi content ali prije ili kasnije ces doci do granice kada vise nema smisla dodavati nove postove. Jer ako imas uzak niche i recimo sa 100 postova si sve pokrio, i tih 100 postova ti donosi finu zaradu, cemu dodavati jos 10 postova da bi povecao posjetu za 5 visitora na dan? Gubljenje vremena…

Pusti te sto ne zele pomoc, sto su ti oni u fokusu uopste? Pazi na karmu :wink:

2 Likeova

Ma nema sanse sve da pokriješ pa da pišeš o ne znam kako uskoj niši. Neđe čuh svaki dan se novih 3 miliona pretraga ukuca na guglu. Svaka niša ima bezbroj tema. Koje su trazene u manjem ili većem obimu. Naravno da neke fraze donose mnogo više jer su češće tražene, ali ja imam primjer na sajtu će je broj pretraga za jedan jejvord na alatima svim mizeran max do 40 pretraga mjesečno, a kod mene taj post dobija lupam skoro dvije iljade posjeta mjesečno sa gugla. Još ukoliko je ta tema slabo obrađena onda te gugl forsira na relevantne pretrage. A što manja fraza lakše otić u featured snipet i lakše dobit posjetu. Pošto numem sa beklinkovima meni je isplatljivije kopat za tim frazama. Jesu rijetke ovakve fraze ali mogu se naći. Ali čak i da nisu tražene kao ovaj spomenuti termin kod mene da je 4-5 puta manje, samo na osnovu članka uzet 400-500 posjeta je vrh. Pa nek se profula i svaki peti članak uspije, opet vrh. Ali fraza ima. Na pretek. Uzmi https://keywordsheeter.com/ i ukucaj par riječi vezano za tvoju nišu garantujem da će ti nove ideje se javiti. Ili otiđi na proizvode o kojima pišeš i pitanja na amazonu, od večine pitanja možeš članak napravit. Na ahrefsu pogledaj keyworde za koje rangiraju sajtovi i članci iste tematike. Ima milion načina da nađeš nove teme i mora ih biti i nikad ih ne možeš sve obradit. I to teme koje će donijeti posjetu.

Bio je na nekom yt kanalu intervju sa nekom ženom što piše o glinenim posudama za cvijeće. Ima 200k posjete mjesečno. Godinu dana je svaki dan pisala po jedan članak. Možda sam permutovao temu sajta, ali jednako je meni nezanimljiva kao te glinene posude. Ako može o glinenim posudama svaki dan da se piše članak onda može vala o bilo kojoj temi

1 Like

Ok, ali evo konkretno na mom sajtu ja sam ajmo reci iscrpio sve iole trazenije fraze. Zasto da se zamlacujem sa pisanjem clanka od 2000 rijeci a znam pouzdano da ce mi isti donijeti 3 posjete dnevno? Meni to nema smisla.
Mislim ja uvijek mogu prosiriti niche pa tako recimo sada posto sam iscrpio sve iole trazenije modele gramofona presao sam na bluetooth zvucnike, pojacala, slusalice itd. Ali to onda vise nije World Of Turntables nego World Of Everything :slight_smile:

3 dnevno, mesecno je to 90, takvih 30 to je 2700. Ako uzmemo u obzir da je prosek 100$ na 1k US posetilaca, to je 270$ mesecne zarade. Za sajtove ovakvih velicina svakako nije zanemarivo.

1 Like

zašto misliš da će ti donijeti 3 posjete dnevno, zašto ne bi moglo više? gore sam ti naveo moj članak đe bi po računanjima svih alata ja trebao dnevno dobijati jednu dvije posjete sa svim related keywordima i to ako uzmem da sam na prvoj poziciji, a ja dobijam 60ak.

čak je bolje i tri posjete dobijat no bit na drugoj strani gula za neke veće termine.

A proširivanje niše bi bilo vjerovatno pogubno za sajt

Upravo to zelim reci - nisa se ne moze prosirivati, a kad-tad ce se iscrpsti sve teme iz nise.

@drmrgood baš gledam malo na ahrefsu tvoj sajt i divan je ovaj uspon u posjeti. šteta što nije zarada još veća na ovu posjetu. ne znam da li si ti vidio i primjetio da si dobio beklink sa biznis insajdera i to sa glavnog sajta kao i sa ostalih nacionalnih kao i da imaš beklink sa insider com i vjerovatno su oni u najvećoj mjeri pogurali sajt. Uglavnom ukoliko ga budeš prodavao nemoj za 6-7k no traži više. traži bar 10k i obavezno pomeni ove beklinkove jer sami oni vrijede solidne pare. upakuj lijepo kad ga budeš prodavao, imaš šta upakovati.

a ovo se ne slažem :slight_smile:

Da,zaista je diiiivan taj uspon u posjeti :smiley: . Ja doduse nemam ahrefs nego samo free semrush, ali koristim neke druge alate.
Znam za te backlinkove i bas sam ih dobio(nisu kupljeni) ocito zbog dobrog i kvalitetnog sadrzaja. Lijepo je cuti pohvalu,a svakako onda kad budem prodavao necu traziti manje od 10k :slight_smile: .
P. S. Vratio sam rich snippete sa kkstars pluginom. Takodjer sam podesio da mi se vrate i izgubljeni featured snippeti i to tako sto sam isao na rich snippet tool sa linkom iz featured snippeta od konkurencije da bih shvatio da meni fali logo, mislim da sam to podesio u All In One SEO pluginu. Vratili su se neki snippeti za par dana :slight_smile: .

3 Likeova

Evo moj novembar.

Kod mene posjeta je nastavila blagi oktobarski rast. Sad se vrtim oko 250 posjeta na dan. Zarada $182 sa desetak neisporučenih predmeta, što je skoro duplo bolje nego prethodna dva mjeseca.

Crni petak meni nije bio ništa posebno, što se poklapa sa mojom nišom da ključne riječi nisu prodajne i da nije review sajt.

Ipak novembar je donio skok i ako linija ostane u decembru i januaru biću zadovoljan.

Dodao sam 6 članaka i sad ukupno imam 76. Skratio sam članke samo da mi ispadnu iz ruku i sad imaju jedva 150 riječi, kontam nema konkurencije i gdje ima imaju jedva 100-200 riječi.

Evo i zarade:

3 Likeova

Evo i mog novembra.

Posjeta u blagom porastu, ali da i dalje ide ovako po malo, ne bih se zalila.

Zarada na Amazonu losija no sto sam ocekivala, na CJ bolja nego sto sam ocekivala. Ispod crte sve ok.

Edit: da dodam da sam se ovaj mjesec bavila sa onpage SEO. Za sve zombi pages (kojih ima dosta na moje iznenadjenje) sam radila rewrite. Neke sam spajala, pravila vece clanke od njih i uradila redirekciju…Vidjecu za mjesec dana da li je to dalo ikakvog ploda

2 Likeova

Za ovo javi obavezno, jer i mene to zanima.

jel imaš ti pored toga još nešta u članku sem to teksta i slika, neke tabele grafikone?

pa ako ti nisu komplikovani članci i donose bar nešta posjete, ne kontam da nisi više sadržaja dodao. ti sam pišeš i ako nisu dugi i ne uzimaju previše vremena stvarno je greota da nemaš više sadržaja. ti si našao nekom da vičeš više da treba više da radi, muči ne prdi. sram te bilo.

lijepo ide sajt, baš lijepo.

ovakvi usponi su meni najslađi, onako kad skoči odjednom samo čekam dan kad će krenut na dolje

evo mog novembra

ova prva gore kolona je čisto da vas štrecnem, preko inspect element promjenjena, ovaj grafikon ne znam promijenit, a ove dole cifre je već previše posla i gube smisao da se mjenjaju kad grafikon prikazuje tačne svote

2 Likeova

Nemam nikakvih dodatnih grafikona i tabela u samim postovima. Imam 10 pageva sa tabelama koje vode na ostale postove. Ti pagevi su kako bih rekao click bait, s vremena na vrijeme ljudi ih linkuju i onda oni šire “juice” ka postovima koji su linkovani na njima.

Članci su umjereno komplikovani, probao sam 4 osobe do sad da ih dodaju, ali ne ide to baš dobro, svi to doživljavaju kao posao koji treba odraditi. Možda bih trebao više platiti šta znam. Što jest jest lijen sam da im se posvetim 100% mada vjerovatno bi se isplatilo.

Čovjek bi očekivao sa 750 isporučenih itema da će zarada biti dosta veća.

1 Like

ja skupljam socijalu na mojim sajtovima i to onu nekreativnu što me slušaju pa kupuju one tematske gnjile poklone od par dolara

Evo da se malo pohvalim: ovaj mjesec,znaci u ovih 7 dana, zarada je 292 $ na US i 15 £ na UK :smiley: . Fantasticno!

4 Likeova

Pozdrav, imam pitanje jedno pa da ne otvaram novu temu zbog toga. Navodim za primjer, imam amazon af site paprike123.com, zelim pokrenut novi amazon site koji nema veze s tim, dodam ga kao novu addon domenu da ne placam novi hosting, domena je npr naziva slike123.com. Zanima me kada netko pretrazuje po googleu o toj addon domeni slike123.com, da li ce mu otvarat i prikazivat link u googleu kao sto i zelim, a to su slike123.com ili ce mu link biti paprike123.com/slike123com.