Pričali smo na ovu temu, svakako ima i do specifičnosti KWa, ali isto tako je i do neporkivenosti. Vecina KWa koje sam odradio ima na prvoj strani jako šture tekstove, cak nisu ni svi rezultati sa prve strane tekst fokusirali na taj KW vec su u tekstu kroz jedan h2 - h3 pomenuli pa ih je zbog toga rangiralo jer nema sta drugo.
Mislim da ima mnogo do onoga sto smo pricali pre neki dan, da li Google voli ili ne voli tvoj sajt. X puta mi se desilo da jedan sajt rangira za neki KW odmah a drugi sajt rangira ali npr na poz. 50+ a prvi sajt u top3, a tekstovi jednako dobri.
Takodje sam radio ono sto npr @anon75380651 ne voli da radi, a to je pokrivanje KWa koji imaju 10m/s npr.
@Amazonac nista slozeno nije, trazenje kao trazenje. Ja npr nadjem sajt koji ima rang po Ahrefsu 100mil+ i onda pokupim KWe za koje takav sajt rangira. Odradim bolji tekst u svakom pogledu i relativno brzo ih preteknem.
Naravno ne treba sve KWe pokupiti i misliti da ces sve da.preteknes i rangiras. Proveris i rucno, ko je na.prvoj strani, ako ima foruma, reddit, quora onda moze da se radi tekst. A ako ima drugih aff sajtova, amazon, ebay itd uglavnom bude teze. Takodje kombinujem i sa onom KGR metodom sve ovo.
Ima KWa mnogo, svakog dana se pojavljuju novi, samo treba naci. Ja sam imao srece jer sam nasao 3 sajta koji jako lepo rangiraju sa slabim domenima i slabim sadrzajem.
@Kosana jel se dešava šta sa onim zombi stranicama koje si redirektovala, sjedinjavala, mjenjala… ima li kakvih pozitivnih pomaka?
Sad sam bacila pogled na neke pojedinacne stranice, rucno. Moracu poslije napraviti neki plan za redovnu statistiku na tromjesecnom nivou. Ali evo par skrinsotova:
-
Ovo je dobar primjer. Optimizovano 15.10. Malo tagovi sredjeni, slike, editovan tekst. Dodala 1000 rijeci.

-
Ovo loš. Samo malo s Yoast nesto ispremjestala, sminkala. Ispade jos gore. Najgore od svega sto ova stranica sadrzi linkove ka jos dvije strane koje su bitne ( i za razliku od ove dobro posjecene). Odkako sam ovdje cackala i one otisle na dole. Zakljucak- dodati 1000 rijeci teksta, formatirati sa bullets, quotes, slike i tako to…

- Ovdje sam review produkta koji ne postoji vise, a ionako je strana bila mrtva, prepravila tekst , napravila novi post sa drugom KW i redirektovala:

- Isto to sa ovom stranom:

Buduci da je ovo potpuno nova strana, mozda i ima sanse, vec ima duplo vise impressions. Ova stara je bila totalno mrtva
- U ovu sam stranu polagala nade. Ovako je bilo stanje prije. Na nju dodala tekst sa jedne skroz mrtve stranice i malo jos optimizirala:

….i sad izgleda ovako:

- Ovu sam optimizirala tacno prije mjesec dana:
Kad izvucem statistiku, ubacim u excel, javicu sveukupno sta ispade. Sve je to nesto bas sitno, ali mislim da je rano jos i da sudim o uspjehu tj. neuspjehu
- Da dodam jos ovu stranu. Ovdje sam 10.10. optimizirala tekst za KW za koju page vec rangira (za ovu metodu sam gledala neki video od ahrefs ali sad ne mogu da ga nadjem na zalost). U principu, vidis u Search Console za koju rijec clanak vec dobro rangira, i optimiziras za tu rijec, ako to vec nije uradjeno. Iako je sveukupno skok mali, za tu KW rangira strana dosta bolje, i ja se nadam da Guglu treba vremena i da ce mozda nesto i biti od cijele price. Stavila sam tu KW u H1 (prije nije bila tu), jedan sinonim u h2, i u posljednji i prvi paragraf. Inace ta kw je prije toga je bila na ovoj strani u samo u alt jedne slike. Ja sam targetirala drugu KW ali me Google skroz izignorisao.
Lepo je kada se veliki trud isplati. Bravo!
Hvala! Zbilja sam se polomio oko ovog sajta, kad skupim sve sajtove koje sam imao i zbrojim sav trud to je mozda trecina od ukupnog truda oko ovog sajta.
Isplatilo se. Kakav fin uspon, milina, i zbilja bi bilo steta da ga sad prodas.
Meni je ekstra ova 10% konverzija.
Ko je se ono žalio oko siće i jeftinih itema?
Krenula prodaja svaki dan, ali slaba vajda kad to ovako izgleda.
bar si popravio konverziju 
kad god neko pomisli kako narod ko njega kupuje samo siću nek se sjeti mene
ti @Hellas bar nemaš ove ispod deset dolara proizvode, meni je svaki drugi kupljeni proizvod ispod 10 dolara. i nemoj da vas zbune ove prve četiri jake cifre, nisu to skuplji proizvodi, no su naručeni više puta
pjesak u pustinji bi prodo ![]()
Takva mi je klijentela, nece neki goljo da trazi nesto od 200-300$ vec onaj sa dubokim dzepom ![]()
Ono je pohvala samo da se zna, stvarno je dobro optimizovan sajt za konverziju, i izgleda nestvarna. Ajde jeste decembar i veća je svuđe konverzija ali ti si i ranije imao konverziju čini mi se 16% ili tako nešta, što djeluje nestvarno
Znas i sam koliko se ja nerviram kad mi pada konverzija. Odmah nesto prckam, menjam izgled itd. I ovde nisam na svim tekstovima sve izmenio jer me mrzi da se mlatim sad kad znam da cu da ga prodam, ali svakako cu to da kazem novom vlasniku da poradi na tome.
Na nivou cele godine je 12%, sto mi je skroz ok. Generalno sve preko 10% mi je dobro.
Meni je 8,3% ove godine konverzija i ja presrećan sa tom konverzijom. 12% je poezija
Meni je ta konverzija Ordered Items/ Clicks je potpuno irelevantna.
Vise me interesuje Total Earnings / Ordered Items i Total Earnings /Clicks .
A na samoj stranici me zanima Users/Affiliate Clicks za pojedine pages
Sve to na stranu, ja kad pogledam statistiku mog sajta za godinu dana, zaprepastena sam koliko stranica je mrtvo, ne rangira ni za sta… cini mi se da sam mogla imati i stranu sa 10 clanaka i zaradjivati isto. 
Biće da je na delu pravilo 20/80.