Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Tako je i kod mene, 10 stranica od 150 donosi 90% zarade.
I sad mi je zao sta san prosiriva sajt i razvodnija autoritet.

Pa moguce bez tih 90% support clanaka, ne bi ni ovih 10% rangiralo…Ali definitivno treba tu nesto optimirati. Ili se opet svodi na ono sto bas mrzim - trebaju backlinks

Nisam cula za to pravilo? Ko to veli?

1 Like

Evo jos malo skrinsota za one koji to vole:

5 Likeova

Utrostrucilo se za samo tri mjeseca, a sajt pri tom nije nov. Loodnica.
Sta je osim Google updates jos razlog? Na update se ne moze uticati, ali ima li jos nesto sto je dovelo do skoka na cemu moze da se radi? Jesi postavljao nove tekstove? Radio neke promjene? Kad si dobio te neke dobre beklinkove koje si pominjao?

Fejk screenshot he he

Ja konstantno postavljam nove tekstove. Na dnu svakog posta imam related posts i to plugin sam odredjuje koji ce postovi biti tamo. U sidebaru na homepage je new posts widget a u svakom postu u sidebaru je widget “Unpopular Posts” gdje su postovi sa najmanje posjete.
Backlinkove sam dobio zahvaljujuci dobrom i kvalitetnom sadrzaju, nisu kupljeni.

Koliko se sjecam prije koji mjesec si imao i usability issue tipa svijetao font na svijetloj pozadini i probleme sa nekim fontovima. I to si promijenio i rijesio nekako taman prije ovih skokova.

1 Like

Ova tema koja je sada (bijela pozadina s crnim slovima) je postavljena prekjucer. Stara tema koja je po nekima imala presvijetla slova na svijetloj pozadini je bila na sajtu do prekjucer. Nije postojao problem s fontovima nego je to bilo do nekih minify postavki u nekom pluginu (ne znam vise kojem). Tako da promjena teme definitivno nije razlog ovog skoka.
Po meni je Google konacno prepoznao kvalitetu i to nagradio - sada sam stabilan. Primjer, napisem review post za neki proizvod koji ima mjesecno cca 1500-2000 pretraga. Iduci dan sam vec na drugoj strani Googlea, a sa malo truda i ponekim backlinkom (nekada ne treba cak ni backlink - potrebno je samo cekati) dodjem na prvu stranu.
Ispred mene budu obicno veliki jaki sajtovi tipa techradar, tomsguide, whathifi, cnet itd.
Recimo za pojam best bluetooth record player sam na 5 mjestu.

1 Like

Nisam mislio na novu temu što si sada postavio.

Mislio sam da si prije na staroj temi imao jako loš usability koji ti je kvario dobar sadržaj.

Prije ti je bilo ovako:
http://web.archive.org/web/20181220193946/http://worldofturntables.com/nagaoka-mp-110-cartridge-review-test-and-final-verdict/

Doslovno nečitljivi naslovi i podnaslovi. Zamorno bilo čitati sam tekst sadržaja jer je svijetao.

Kasnije si staru temu popravio i izmjenio na ovako:
http://web.archive.org/web/20190917160929/https://worldofturntables.com/teac-tn-300-review/

Gdje je drastično bolji readibility skor teksta i usability cijelog sajta, bolji fontovi i tamniji tekst sadržaja.

edit:
Koji ti je ovo stars rating plugin, pošto vidim da prikazuje review stars u SERP-u. Meni svi odavno prestali funkcionisati?

Plugin je kk stars (20 karaktera)

Al se zajebavate svi, kakav font i boja i UE. Coek je dobio nekoliko beklinkova iz klase najboljih mogucih, sto ga je izdiglo u odnosu na druge sajtove i toeto. Ovakvi skokovi se ne desevaju zbog mjenjanja sidrbara, fonta i kkstars plugina i slicnih stvari. Jos jednom svaka cast na dobijenim linkovima jer takvi sajtovi ne linkuju svakoga.

2 Likeova

Baš bi dobio linkove da je ostalo onako. Otvoriš i zatvoriš sajt.

To je vec drugi par opanaka, slazem se da vjerovatno ne bi dobio beklinkove, ali da je sve ostalo onako i da ih je dobio, opet bi isti skok imao.

I ja se slazem sa tim. Circlejerk complete.

1 Like

Znaci linkovi su sa insider.com, businessinsider.com, whathifi.com, undertheradarmag.com .

4 Likeova

i da dopunim ako mogu, biznis insajder ima dosta nacionalnih verzija sajta kao što su businessinsider.in businessinsider.sg itd i sa svih njih čoek ima beklink

Iako meni izgledaju nevjerovatne cifre koje se daju za beklinkove sa ovakvih sajtova, čak i za domene koje na su na aukcijama a koje imaju linkove sa ovakvih sajtova, uglavnom sve na kraju ispada prosta matematika.

S tim da je ovdje u pitanju dobijeni beklinkovi, freški beklinkovi, na temama koje se ozbiljnije bave baš tematikom sajta, pa samim tim mnogo povećavaju vrijednost samih beklinkova.

A ti @anon75380651 prije nekih 20 dana spominješ 6-7K vrijednost sajta. Sram te bre bilo tako da pričaš za svoj sajt

1 Like

Zbilja me sramota, necu trazit ispod 15k onda :slight_smile:

2 Likeova

A zasto uopste prodati sajt? S obzirom da ima ovako dobre linkove, tesko da ce sajt ici na dole, ili mozda gresim.

1 Like

Pa vidjet cu, nista nije konacno. Planiram dio mjesecne zarade ulagati u svoj drugi aff sajt.