I ja sam razmisljao u tom pravcu. Definitvno tako treba raditi kad imas proverene ljude. Oni kad zavrse clanak, ti ga samo prekontrolises, dodas slike i linkove i tjt. Ja danas najzad objavio celendz sajt, sutra cu apdejt da napisem.
Znas da sam mislila i to da izostavim. Da sami dodaju slike ili da probam taj AAWP, da se rijesim i tih slika. To guta vrijeme bas. I da vidim jos moze li se dati neki limited access za Amazon Associates, pa i linkove da tura sama. A ja kad stignem pregledam…Jer realno alternativa je da sajt tako stoji i ceka kad budem imala vremena. A ako cu poceti sa challenge, nemam ga.
(Znas onaj vic: nemam, a i da imam, odakle mi )
Ps.Edit: dva clanka sedmicno, ne mjesecno da pise
Mene je ovaj penal od Google unazadio jer sam planirao da prodam sajt i te pare ulozim u 3-4 sajta. I plan mi je bas to bio, da ja samo KWe trazim a pisci budu i editori. Slike ipak vise volim ja da kacim zbog alt tagova jer smatram da je to jako bitno za SEO. Sto se tice pristupa Amazonu to nije moguce tj limited koliko ja znam nema. Mozes samo full da das ali preko tvog maila. Ali nisam 100% siguran.
Tako da sad i dalje moram sam sve da riljam, zato i kasnim sa sajtom…
Znas kako, riljaces full time kako god da okrenes, tako da casa je do pola puna
Potpuno se slazem. Meni pola posjeta dolazi sa slika.
Ipak, ako mislim da delegiram, moram i to preboliti. Da napravim pravilo sta da pise tacno. Kontam da H1, H2 i alt tagove vec odredim kad narucim clanak. A ona nek se uklapa…
@Kosana Kad koristis aawp plugin jednom podesis svoj tag i onda samo dodajes shortcode, sve sto treba za shortcode je uglavnom onaj kod proizvoda npr B01A0NB55A
Ne mogu se sjetit kako to izgleda bas kod mene jer sam na tel, ovako otprilike [amazon code “B01A0NB55A” title “custom title” description “custom description”] i sa ovim kodom dobijes nesta slicno ko na onom sajtu mom sa poklonima, sliku vuce sa amazona, custom titl i custom deskripciju, sutra cu islikat ako treba. Ja koristim custom titl i deskripciju jer volim da je unikatan sadrzaj. No nije ovo ono sto htjedoh rec. Htjedoh rec da piscu ne treba pristup amz aff da bi dodavao aff linkove, tabele itd. ukoliko koristis aawp plugin
Sjajno! Rijesio si me dileme.
Ma ne bunim se ja, svakako bih nesto drugo radio. Nego ne volim bas to editovanje tekstova. Najvise volim da smisljam metode za zaradu. Fale fale mi “fizikalci”, sad imam 3-4 metode al me vreme zeza…
Naleteh na ovaj plugin pre par dana, mozda ce koristiti nekom. Vrlo jednostavan za tabele, responsive sto je najbitnije i free.
A sto sami ne napravite responzivne html tabele, bas je lako. Cak je i zanimljivo to naucit bilo, bar meni. Daju se lako napravit lijepe tabele brzo i onda samo koristite par tabela templejta koji ste napravili, samo mjenjate podatke u njima. Npr tabela uporedjivanja 2 il 3 proizvoda, top 5/10 templejt i to su otprilike templejti koji vam trebaju. I toeto, samo mjenjate podatke kasnije
Vjerovatno znas da u WP conrol panelu / Users, dajes im samo role/privilegije kao “author” ili “editor” a nikako kao “administrator”.
tako da ne mogu vidjeti postavke za Security plugine (Wordfence, Sucuri Security…) ako ih imas, niti ostala podesavnja sajta, niti editovanje koda u wp fajlovima.
Probao i fina je. Ima jedan sitan problem: ako se u nekoj od ćelija napravi textualni link, plugin za nofollow externih linkova ne ubaci taj rel u link, a nema opcije za nofollow prilikom izrade takvog linka. Ima za sliku i za button, ali za text ne.
Pozz Ziko, nemam puno vremena ali nemoj da brines, tu sam.
Nazalost 2000$ u danu nisam dostigao ove godine ali imao sam vise ovakvih dana.
Dodao bih jos da me je pogodio poslednji update sa 20% na jacim sajtovima ali radim trenutno na saniranju to jest izgradnji novih linkova posto sam se ulenjio
Taman kad padnem u depresiju, pojavi se nešto poput ovoga.
EDIT: Da li je to sa jednog sajta ili sa više?
luzeru ni 2k dolara dnevno ne zarađuješ. kako pretekneš, imaš li za platit struju?
piše ti na slici tracking id all, tako da je vjerovatno više sajtova
Zavozala me cifra, pomutio mi se vid.
Evo ti tačno kako to izgleda kod mene i kakav je kod. Ja inače svaki članak uređujem u klasik editoru i text verziji, ne na visual. Ovako to izgleda
[amazon box=“B00SUEEFOK” title=“Custom Title” description="Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. "]
[amazon box=“B07M9VKB7L” title=“Custom Title” description="There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary. "]
a ovo je rezultat. ti možeš baton i cijenu da skloniš, ovu liniju sam ja uglavio u kod plugina da ima border između proizvoda i dasu mi razdvojeni proizvodi, još sam ponešta modifikovao, ne mogu se sjetit šta, čini mi se da sam titl proizvoda promijenio iz h3 u h2, odredio veličinu deskripcije, povećao sliku sa 200 na 250 px … no to je nebitno
uglavnom možeš modifikovat ovaj šortkod na razne načine, da vuče titl i deskripciju sa amazona, ja to ne volem pa stavljam custom, nofollow i open in new tab je automatski tu.
ne znam da li si ranije koristila neki amazon plugin, uglavnom trebaće ti secret key i access key da bi se plugin povezao na amazonov api. imaš na netu kako to učinjet, nije neki golem problem. dodaš još svoj tag i toeto. kad god se preko plugina neki proizvod prikaže imaće tvoj kod i u slici i u titlu i u batonu.
i onda možeš preko šortkoda praviti ove produkt boksove. pa i tvoj pisac, samo mu treba da onaj kod proizvoda (B07M9VKB7L) na amazonu. ja ne pravim preko ovog plugina tabele tako da ne znam sistem kako ide.
što se tiče slika ove slike su hotlinkovane i povučene su sa amazona, tako da slike nisu na serveru, što možda jeste sa seo strane mana, ali kontam da mi je svejedno dal je na serveru ili ne, dal ima alt i titl kad je linkovana ka amazonu, pa to po mojoj logici dođe na isto, a čini mi se da to i nije toliko bitno. Dobra strana imanja ovakvih slika je jer se sajt ubrza jer slike nisu na serveru. Ja ipak imam jednu sliku u člancima čisto da ne bude da nemam ni jednu svoju sliku i eto malo zbog seoa. I nju sam optimizovao i stanjio je da sve bude brzo, https://tinyjpg.com/ ili ođe kompresujem slike Free Online Image Compressor, WebP/AVIF Converter and background removal tool | ShortPixel eto nek ima i to, ako koga zanima
Da li misliš na stripe kod ili “copy image location”? Ja sam radio ovo drugo, jer me je stripe nešto zezao, ali cenim da su slike malo prevelike. A mislim i da sam u međuvremenu provalio i gde je bio za*eb sa stripe fotkom.
Ne mislim na stripe kod ni na copy image location. Ovo su slike koje se vuku preko amazonovog apija. pored slika mogu se povući još neke stvari kao titl, opis, neke specifikacije kao boja, težina, visina, širina, proizvođač, model i sl. ukoliko nisi imao prodaja u zadnjih čini mi se 90 dana na amz aff ne možeš koristit amazon api.
ukoliko imaš opciju da koristiš amz api možeš probati plugin content egg, u fri verziji ima dostupan amazon modul pa da se malo poigraš sa tim da vidiš kako ferceraju te opcije. inače i taj plugin nije loš, ali je awwp po meni bolji. na tom content egg pluginu imaš opciju da downloaduješ sliku da bude na tvom serveru i da ne vodi na amazon.
OK: Hvala na info. Nisam ja još stasao za API.
A to nije u suprotnosti sa Amazon pravilima?
Vječno pitanje. Ne znam, znam da masovno ljudi drže na svojim serverima slike proizvoda.