Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ajmo svi, dva minuta posla

Da skupis 30 miliona potpisa nece se nista promjeniti. Kako bude rastao njihov market share tako ce se provizije smanjivati svidjalo se to nama ili ne…

Kao sto sam rekao najaci su, mogu staviti sve 1% i briga ih…

Evo ih danas, amazon dionice ath… http://prntscr.com/s1qt46

1 Like

Pozicije su tu negdje, a trendovi u mojoj niche sigurno nisu skocili,evo bas gledam to.

Proveri u WMTu impresije da li su skocile.

Evo sta kaze webmaster tools, skocilo sve,impresije,klikovi,pozicije

1 Like

Eto onda odgovora. Ja npr stavim veci opseg, 6+ meseci, bolji pregled se dobije.

Jedno glupo pitanje,a ocekujem pametan odgovor.
Sto bi ljudi kupovali preko vasih sajtova,kada mogu da odu direktno na Amazon,eBay ili Aliexpress pretragu i kupiti sto im je volja.

Zato jer su na nasim sajtovima najbolji reviewovi :slight_smile:

1 Like

Ok,ima smisla.
Verovatno puno vremena odvajate za taj posao.
Treba izgraditi kvalitetan sadrzaj,a to nije bas jednostavno.
Na primer ja ne gubim mnogo vremena,ali zato je to ovako skromno i jadno.
http://extraminishop.club/index.php?route=product/product&product_id=172

Evo ja sam tek nakon 3 godine dosao do nekakve pristojne posjete i zarade sa svojim sajtom.
S ovim tvojim sajtom cisto sumnjam da ista prodas jer nema nikakvog teksta ni niceg. Osim ako nisi ulupao masu para u reklamu pa tako doveo posjetu.

Na Amazonu slabo,ali na Aliexpressu je bolje,ali to nije ovdasnja tema.
Inace do sada sam se prevario i bacio 5$ na reklamu i to na facebook-u.

Ovo je lifetime zarada ili :slight_smile: ?

To je izvod za 2020 god.
Ovo je trenutna situacija.

Zato sto ljudi ne znaju da je tamo jeftinije, mrzi ih da traze i to je otprilike to
Ja sam u Decembru trebao (nisam bio daleko al sam morao napravit pauzu) prodati oko 50,000$… a svi proizvodi su zapravo proizvodi sa Amazona na koje sam ja nabacio 25-30% marzu… i opet ide ko ludo a i nisam napisao 2 day shipping nego je bio standard na ebayu

Jos malo i punimo 6 meseci (prvog maja), steta sto ce malo da uspori zaradu ova promena…Ali kompenzovacu to sa vise tekstova (mada i ovako je trebalo da ide vise, al jbg vise volim ladovinu…) Idalje odolevam gradjenju linkova!

5 Likeova

Svaka cast!
Mislim da sam te vec pitao kako ti je koncipiran clanak i da si rekao da ne stavljas linkove na slike. Ja sa otprilike istom posjetom (cca 800-900 uv na dan) imam duplo manji zaradu,a konverzija mi je oko 7-8 %. Skidam kapu!

1 Like

Imam button u prvoj trecini i na pocetku trece trecine clanka (ako je clanak veci 1500 reci, onda i na sredini) i na kraju native 2*4 proizvoda, naravno sve srodni proizvodi. Inace ne stavljam linkove u slike.
Mislim da konverzija zavisi dosta i od proizvoda koji se obradjuju, jer ako radis proizvode siroke potrosnje vise ce da se prodaju. Drugo npr ako radis “home” proizvode npr imaces vise prodaja jer za takve proizvode pretrage vrse ostvareni ljudi koji imaju porodice, primanja veca itd pa jako cesto kupuju i jos nesto na Amazonu. Dok npr kod tebe gramofone pretrazuju entuzijasti, mladi ljudi koji bi da budu DJejevi itd. Drugacija klijentela, tako da mislim da je to razlog.

1 Like

Evo nesto gledam Amazon- idalje vecina proizvoda se ne salje kao inace- ceka se po 20 dana za proizvode gdje se prije cekao jedan ili dva dana. Posotji workaround ali to prosjecni korisnik ne zna.
Druga stvar, citam da je Amazon gotovo posve ukinuo reklamiranje preko googla. Ne znam kako to provjeravaju, ali ima posve smisla ako je istina. U procesu su zaposljavanja 100k ljudi, ne vjerujem da su zavrsili (a placaju jako dobro, sad ovaj obicni sto radi u skladistu ima satnicu oko 20$, zavisno od drzave, nema nigdje ispod 19$, negdje i do 25$). Imaju bas previse narduzbi i ne trebate im vi sa svojim aff sajtovima gdje im samo pravite dodatni posao koji sad ne mogu da ispune na vrijeme a jos vam moraju i platit proviziju…

Tako da mislim da postoji sansa da se provizije povecaju kroz koji mjesec, pgotovo ako walmart i drugi takodje vrate na staro ili barem priblizno

Ja imam 130 proizvoda na cekanju za slanje od marta do sad. Citam u jednoj grupi jedan lik ima 6k proizvoda koji cekaju da se posalju…