Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Tvoja je nicha super tako da Mediavine ima odlicno da se uklopi kod tebe. Kod nekih sajtova zaista bude puno bolje sa display mrezama nego sa Amazonom.
Kod mene je na Amazonu skroz ok i prosli i ovaj mesec za sada.
@micos s’obzirom da pretpostavljam sta radis, nije ni cudo sto imas losu konverziju na Amazonu. Po onoj slici sto si postavio davno, se jasno vidi da ne radis kako treba. Ili “poturas” klikove, il promovises nerelevantnim ljudima itd.
Aliexpres ti je stao zato sto je sad jako zategnuto oko slanja za Srbiju. Ranijr je brdo proizvoda imalo free shipping a sad se placa. I ako se ne placa onda regular shipping ide po 2-3 meseca.

1 Like

Mozda,ali ja nisam imao kupce iz Srbije,zato se brinem jos vise.

I kod mene je bilo slicno krajem proslog mjeseca i ovaj mjesec do prekjucer. Međutim prekjucer vidim da ljudi opet kupuju i to skupe proizvode. Samo da se tako i nastavi.

Sad koristim samo Medavine.Trenutni RPM mi je $14.12 a trebalo bi to i porast s vremenom. Nije loše za početak.

A na Amazonu mi u ovih 9 dana 96$ zarada. Uglavnom kako je provizija pala na 1/3 od prije, tako i zarada. :fearful:

1 Like

Taj RPM je super, znam da neki imaju i po 40+.
Mada meni se opet ne bi isplatilo. Na 20k posetitelja ja imam 1k$. A sa ovim bi bilo oko 300$.
Zasto ne probas neke druge mreze i programe? Jer generalnk displej mreze ne mogu da pridju dobro optimizovanom affiliate-u.

Probala sam jedan affiliate za shop koji je specijaliziran baš za moju nišu ali nakraju nisam niš skoro od toga zaradila. Oni su davali 15$ za svakog novog korisnika koji nešto kupi ali je bio puno manji conversion rate nego na Amazonu i još bi pola njih bilo postojeći kupci pa mi se ne isplati. Tako da čini se da i dalje Amazon najbolje prolazi.

Cudo nema vise jer tvoja je komercijalna nicha. A ostali veliki lanci, tipa Wlamart, Target, BestBuy, Costco, Wayfair, itd?
Mozda preprodavanje preko eBay-a ili svog shopa?

Ma vecina proizvoda koje promoviram su bas specificni i nema ih u vecini tih drugih trgovina. Ma ne opterecujem se previse jer ionako sam se okrenula drugim vidovima zarade, ova web stranica mi dobro dođe za extra income ali mi malo vec dosadilo radit na tome. Tako da bi sad s ovim reklamama trebala imat nekih 1000$ mjesecno od stranice sta mi je ok. Ne da mi se ni prebacivat sve aff linkove drugamo, lijena sam za to xD

@Kosana spavas li mirno? Ja ostadoh bez 10%…

Strecnu me
Nema nikakvih pomaka kod mene. Standardno. Cekam taj neki novi apdejt da mi vrato ono sto me olesio u maju . Al nesto mrka kapa

Nije ni čudo da mi je loša zarada ovaj mjesec. Sad sam išla gledat malo i skužila da 90% proizvoda koje promoviram je “Currently unavailable” za kupnju.

1 Like

Ja to pricam odavno:

Mijenjala sam linkove prosli mjesec svako treci dan, hvatala sta ima. A i to cega ima nestane brzo. I bilo je ok. Sad nemam vremena za to, i vidi se da pada pazar.

Aha, nisam to tada doživila ali da definitivno sad vidim tu nestašicu. Ja bi trebala mijenjat i sav sadrzaj na webu ako zelim promovirat druge proizvode tako da bi to bilo previse posla. Nadam se da ce se ubrzo vratit na normalu, valjda nece trajat mjesecima.

Pa i ja se nadam, nada umire posljednja hehe. Ali ako imas mogucnosti, polako radi sadrzaj za proizvode “made in USA”. Ja sam isla u tom pravcu, ali bas malo proizvoda ima da nisu kineski

1 Like

Kod mene je slicno,ali puno manje proizvoda je unavailable. Medjutim isto se osjeti pad zarade a i dugo im treba da isporuce pa ljudi znaju odustat od kupnje.

Ali zašto ne koristite Amazon API sa Content Egg (WP plug in) tehnika UP selling/CROSS selling ili ovo su naprodavaniji artikli iz te i te kategorije ( ovo smo izabrali za Vas ili BestBUY ili Top Selling ili Top Rated) ? Ljudi su ljeni treba im sve servirati a pogotovo ako im se objasni da su ovo najprodavaniji artikli na Amazonu ili imaju najbolju ocjenu /najbolji omjer uloženo/dobiveno

To je ok, ali ako imas 50 review clanaka iz iste kategorije sa istim top rated reklamama po meni to smanjuje mogucnost da ce netko kliknuti jer vidi non stop jedne te iste reklame posvuda.

Btw. danas sam započeo aukciju na Flippi za svoj affiliate sajt. Traje 15 dana pa ćemo vidjet, mislim da ću je prodati za onoliko koliko tražim.

1 Like

Srecno sa prodajom. Jel se moze znat reserve cijena? Malo je flipa utanjila cini mi se, tj nema onoliko kupaca ko ranije. Nadam se da ces prodat za cijenu koju zelis.

O covjece zar ti nije zao? Drzim ti fige za prodaju, i ne daj ispod cijene, radije duze cekaj.
Planiras li pocinjati sa novim affiliate projektom?

Ja sam probala content egg, i prilicno sam razocarana. Mislim da je AAWP dosta bolji, ali je opet ogranicena sam za Amazon.
Jel neko probao https://www.datafeedr.com/ ?

To sto rece @drmrgood, tabele su super kad imas jedan clanak posvecen nekom produktu, pa izlistava sam bestsellere ili po nekom drugom kriterijumu sam od sebe. A u biti j svejedno sta ce izlistati. Npr svjecice za tortu. Ali ako reklamiras kafe aparate iz kategorije od $1000 + ne mozes imati CTR s random tabelama.