Korona ko stvorena za njega😷
Evo nesto gledam cashback… Opet u ponudi imaju Amazon, ali samo za ove Amazonove proizvode, znaci idalje im ne treba aff kao inace jer imaju pune ruke posla… Vjerujem da kad se stabilizuju sto se radnika i logistike tice da bi opet mogli malo povecati provizije cisto da napadnu na jos veci udio trzista
Dečki može jedno malo “komplicirano” pitanje.
Ovako, nedavno sam ušao u amazon aff vode, i tako imam registriran acc na Amazon [] com . Nemam dakle Amazon Australija, Kanada, Njemačka …
Ipak, imam jednu stranicu koju dosta posjećuju ljudi iz Njemačke. Naši su to ljudi, ali je posjeta iz Njemačke, i mogu reći jako kvalitetna posjeta što se tiče Adsense.
Sada mene zanima: mogu li ja na toj stranici staviti Amazon native reklame [] com, ili trebam raditi račun Amazon [] de ? Ako trebam raditi Amazon [] de, kako ga povežem sa Amazon [] com?
Moras imati za svaku zemlju posebno otvoren konto, sto nije problem. I onda podesis “onelink”
O tome ovdje:
Dodao bih da ako ima posetu sa iz DE, onda mu nije potreban onelink vec direkt oravi linkove/banere ili sta vec hoce na amazon,de. OneLink jako cesto baguje, ne redirektuje na prave stranice itd.
Još nešto, jeli za svaku zemlju trebam imati i approval? One 3 prodaje u 180 dana?
Thanks
Da, moras inace te brisu.
Mozes dodati konto koji hoces, i automatski ti je aktivan, ne cekas nikakav approval. Samo moras za svaki ponaosob, kad ga dodas, popuniti i one tax form i sve ostalo… Da li te brisu ako bas nista ne prodas za pola godine, ne znam. Sad sam gledala, imala sam za svaki konto otvreni bar neku sicu od po par dolara.
To sto rece Jeronimo, stavis glavni link da ide na zemlju odakle imas najvise posjeta. U tvom slucaju je, koliko sam skontala, Njemacka. Znaci stavljas link na amazon. de. A ako aktiviras onelink, onda ce kupac iz Amerike biti preusmjeren na amazon. com. Samo sto sansa da ga posalje na bas odgovarajuci produkt je mala, to moras sam provjeriti gdje vodi. Ako ti je posjeta samo iz Njemacke, onda mozes staviti i link samo na amazon. de, bez one linka, ali onda ti potencijalni kupci iz ostalih zemalja propadaju i ne mozes uzeti proviziju za njih.
Nije bas za pohvaliti se,ali cisto da podelim sa vama.
Nadam se da ce se situacija promeniti na bolje.
Ovo podvaljujes ljudima da kliknu pa imas ovaj procenat konverzije ili je nesto drugo u pitanju? Jer realno je uzasnk nizak procenat
Kako podvaljujem?
Oni kliknu iz radoznalosti,niko ih ne prisiljava na to.
Inace linkove sam postavio pre vise od dva meseca i od onda nisam nista menjao.
Nemoguca je ovako mala konverzija sem ako nije nesto debelo lose uradjeno. Spam, linkovi u slici, redirekcija neka, popup sa linkovima ili sta ti ja znam itd
Ovako ide kad se ne podvaljuje, kad se sve lepo poslozi.

Da stvarno je konverzija bas slaba, ali ne mora znaciti da podvaljuje. Mozda je masa posjete van usa ili tako neki razlog. Bas kontam sta bi jos moglo bit. Jer bas je puno klikova za tako malu konverziju. Imam par teorija ali tanke su, mozda je vecina posjeta lupam iz Brazila pa stoga ovakva konverzija.
@micos sto ne otkrijes zasto je takva konverzija da ne nagadjamo?
Jako puno klikova a jako malo prodaja. Nesto tu ne valja.
I meni to nije jasno.Verovatno su neki klinci moji posetioci koji vole da vide proizvode,ali su bez kinte.
Možda je odgovor u načinu na koji dovlačiš posjetioce na sajt?
Kolege pregledajte si sajtove i provjerite da li su vam proizvodi unavailable na Amazonu. Kod mene ih je bilo podosta, cca nekih 30 posto, pa sam zamijenio linkove. Neke nisam nikako uspio naći na Amazonu, sreća da ih ima samo nekoliko i to onih koji i nisu bas previše traženi. A ja se čudim kako je tako slaba zarada 
Da li je i kod vas ovaj mjesec ocajna zarada? Kod mene nikad gore. Posjete ima, ima i klikova al nitko nista ne kupuje.
Kod mene je sve standardno kao i do sada.
Pa u cemu je onda stvar, ne kuzim?