Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ebem li ga. Kod mene zna u naletima tako da bude ponekad. Rupa i nema prodaja par dana, pa onda od jednom brdo prodaja kao da je Black Friday.

Kod mene je katastrofa, ali vecinom jer mi Google zadnje vrijeme stalno ruši pozicije pa imam sve manje klikova. Bas me Google ne voli zadnje vrijeme. Prepolovio mi posjetu u odnosu na pred par mjeseci.

Koliko si aktivna na toj stranici? Jel redovno objavljujes nove clanke?

A da malo staviš backlinkova ali samo kvalitetni ( ne PBN) i par šeranja po socialnim mrežama (a posebno Pintarest) samo da se dobe socialni signali. A kvalitetni linkovi (Guest post) mogu biti i besplatni nešto direkno na money site ali glavninu na Tier 1 ili buffer site ! Naravno ako je sama stranica i malo aktivna.

Zadnje vrijeme sam se malo ulijenila sa dodavanjem clanaka, dodam novi svaka 2 do 4 tjedna. A Pinterest vec koristim, a link building nisam nikad bas jako radila jer mrzim to radit. Al sam razmisljala da mozda angaziram neku legit SEO agenciju tipa za 1k$ mjesecno pa da mi oni rade linkbuilding al me strah da ce mi jos vise zeznut stranicu.

Ma ne zalim se ja sve u svemu, jer i dalje je OK zarada ali da bi moglo puno bolje, moglo bi.

Generalno sa ovakvim tempom je razumljiv lagani pad stranice, ipak G trazi konstantan rad da bi se stranica odrzala na top nivou. Ja mislim da ti je to glavni razlog, uz naravno konkurenciju koja sigurno zapinje ne bi li se probili i sklonili te.

1 Like

Vrlo moguce. Vidim da i konkurencija non stop updatea svoje clanke pa im na rezultatima pretrage pise datum kao da je novi clanak makar nije. Trebala bi malo jace zapet sta je je, makar mi motivacija samo pada sa svim tim novim promjenama haha.

Pa i ti mozes promijenit datum objave, bar je to jednostavno na Wordpressu. Najstariji clanak postavis da bude od danas, i tako redom recimo jednom tjedno dok ne dodjes do najnovijeg,i onda opet ispocetka.

Kako ta promena datuma utiče na SEO, ne znam baš ima li ovo smisla a da se ne uradi nikakav update unutar članka.

Mislim da je čak ovdje na forumu bila tema o tom… Utječe tako da je ban od strane googlea dosta izgledan :sweat_smile:

1 Like

Gugl je reko nekad da ako se datumi tek tako mjenjaju na clanku, da prestaju oni uzimat taj datum kao neku relevantnu stvar. Sta to znaci i dal lazu pojma neam. Ban nigdje nikakav ne spominju, nit ja cuh da je iko ikakav ban dobio zbog mjenjanja datuma. Vidjam milione sajtova koji vrse manipulaciju datumima. I sam radje otvaram sa gugla clanke koji su novijeg datuma. Ja sam sa mojih aff sajtova maknem datum

Jedno pitanje oko google SEO, ovo mi najbliza tema…

Imam jedan mali projekat sto stoji a strane, evo sad sam ga nesto aktivirao, pa bi se i nadao nekoj monetiziaciji kroz 4-5 mjeseci jer ima lijep potencijal. Vec ima nekih posjeta, dolaze ljudi sa FBa, al jos bitnije- relativno dosta ljudi je sacuvalo link pa na sajt ulaze direktno. Ja bih tu vjerovatno i pisao enke clanke posto se razumijem u tematiku pa se nadao da ce nekog hljeba i google dati…

Kad smo kod googla- gledao sam statistika da vidim odakle dolaze ljudi, i iznenadim se- vidim da su neki dolazili preko googla. S obzirom da nemam nikakvu poziciju jer skoro da bukvalno nema sadrzaja, pretostavljam da su to ovi sto vec znaju za sajt i otprilike kako se zove (a specificno ime) pa su tako dosli… Ti isti se ljudi naravno zadrze na sajtu jer im je sajt ekstra… E sad, da li ovo ima velik uticaj na potencijalnu poziciju na googlu, ili se to ne ferma ni 2% sve dok nisu hiljade takvih u pitanju?

Imas kod onih na income school kad su spomenuli neki sajt u klipu, pa dobili u par dana dosta direktnih posjeta i upita za ime sajta preko gugla (lupam 20k). Posljedica toga je bilo da iako je to bila kratkorocna posjeta, da im je organic posjeta porasla za oko 10%. Uglavnom svi hvale taj brend searching, a koliko uticaja ima, pogotovo ako se to mjeri u maloj kolicini, to ce rjetko ko znat.

1 Like

Oj amazonasi kako ide? Imal para? Amo dajte malo skrinsotova za me. @Jeronimo034 @Hellas @Kosana @drmrgood @s.perkovic @Monika.B @komentar @m1l4n @vodenivuk @ostali

@Josie Schinner

Ja nic jos uvijek ne radim, al se vracam brzo sa mora pa krecem za koji dan, al prije pocetka rabote cu vas izvjestit kako kod mene ide.

Ja sam od sutra na odmoru. Izignorisacu sve gugl apejte. Komp necu paliti, al cu baciti oko ovdje na vase skrin sotove.
Kod mene, ukratko, od onog apdejta u majunije islo na bolje. Al eto nije ni na gore.

1 Like

Moz da dobijes od danas do sad prtntscr i tjt. Ostalo na pp :slight_smile:

1 Like

Evo ja prodao sajt, tako da sta sam zaradio,zaradio sam. Ali novi je vec u pripremi, ima nesto sitno prodaja vec. Sada krecem raditi na njemu puno aktivnije tako da se nadam za par mjeseci nekoj ozbiljnijoj zaradi.

1 Like

Ja sam prodao svoj site prije par mjeseci i od tada tražim neki novi za kupiti, al nikako pronać nešto kvalitetno, a da je u budžetu.

Ja ne radim vec 3-4 mjeseca aktivno. Nisam ni gledao statistiku, ali vidim da legne uplata redovno znaci ima nesto.

Mogu jedino da se pohvalim sa ovom mizerijom :smiley: Sva sreća pa sam zaradu od Amazona zamijenila sa zaradom od oglasa preko Mediavine. Pomalo skrećem ća sa affiliate zarade i fokusiram se na zaradu od oglasa.

2 Likeova