Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Hvala ti. Tako sam uradio, makar mislim da će verifikacija baš potrajati, vjerovatno ne zbog prodaje koliko mislim da će im trebati minimalno 30 dana od treće prodaje da se sve verificira

Provjerite mejl, mora se odobriti

3 Likeova

Bas sam stavio na svoj projekt isto ovo. Odlicna stvar za shopping maniju krajem godine!

Jest da me update potopio skroz, ali nešto su jučer i naručivali konkretno. Barem mala nada haha

7 Likeova

Koji Amazon affiliate plugin koristite?

Kodovi na sajtu su mi katastrofa, imam sam kod koji radim za svaki link koji stavim radi geo targetinga, i ako nekad odlučim prodat sajt, to će biti katastrofa izmijeniti. Plus, slike sa Amazona su katastrofa kvalitete.

Ovaj kod koristim za svaki tekstni link:

https://assoc-redirect.amazon.com/g/r/PRODUCTPAGEUSLINK&tag=YOURUSAFFILIATEID

Radi toga sam odlučio uzeti nekakav plugin koji će mi preko API-a povući to sve. E sad, gledao sam AAWP i AzonPress, oba se čine okej, s tim što je AzonPress puno jeftiniji što mi je bolje, ali ne znam imate li iskustva s njima?

Ja sam nešto malo radio sa AAWP. Iako nije loš, nije me baš niti očarao.

Ono što ću najviše koristiti su Product Boxevi, tj. prikazivanje samo jednog proizvoda sa velikom slikom i kratkim opisom, pa mi je to najvažnije.

Eto ako ima tko kakvih iskustava, ne mora biti ograničeno samo na ova dva plugina, ako imate još kakav za preporučiti pa da razmislim i o tome.

Najbolji je AAWP. Njemac kad napravi da valja… :grin:

2 Likeova

Evo uzeo sam Azonpress pa ćemo vidjeti, imam 14 dana za povrat novca ako mi se nešto ne svidi, pa ćemo onda na AAWP

Ako ti je publika internacionalna a ne samo US onda Thirsty Affiliates Pro. Inace AAWP.

1 Like

A većina mi je US, ali ima ih iz kanade, UK i australije i šteta mi je ostavljati novce na stolu ako mogu zaraditi, barem za hosting.

2 Likeova

Mislim da za Australiju ne možeš otvoriti račun??

Mozes otvorit racun gdje god oces, ja imam otvoreno sigurno 15 amazona medju njima i Australiju.

1 Like

Otvorio sam ali će mi uzimati 47% poreza ako sam dobro shvatio.

A ja nisam otvarao npr. za njemačku, poljsku, švedsku, itd… nego sam samo preko One Linka stisnio da se aktivira.

Moze Australija, ali ona ne radi preko one linka nego sam moras raditi geo targeting i linkati. Ja sam to radila sa Thirsty Affiliates, a teoretski moze i preko AAWP, samo prakticno malo teze, jer je ponuda produkata drugacija pa je automasko linkovanje besmisleno. Bar je tako bilo prije par godina, kad sam postavila linkove, sa samo jednog sajta. S ostalih nisam jer je puno posla. Ali ko ne prodaje masu sitnisa nego zna tacno sta nudi, moze se isplatiti.

Nisam ni gledala, ali vidim nakupilo se fino, nije ni jedan dolar za bacanje.

Ove godine oko 300 do sad. A nisam mijenjala linkove par godina.

Imaju bolje provizije nego US

EDIT: moguce da u medjuvremenu moze i one link…

Bome uopće nije loše. A ne košta skoro ništa. E jbg Automotive je full mala provizija, a bome i food and drink haha…

Nema one link još uvijek.

Ja bih otisla na search console, vidjela na koje clanke dolazi posjeta iz Australije (ne rangiras za Australiju za iste kw kao za U, ) i na tih par udarnih clanaka stavis fino dodatno dugme “BUY in AU”. Moze i tako, ne mora plugin ni geo targeting. Pa vidi. Realno meni je sasvim ok i par dugmica staviti ako je clanak posvecen jednom produktu. Ako su liste, onda mora preko geo targetinga.

Isto vazi i za ostale zemlje.

2 Likeova

Evo fali mi jos 600 dolara do nagrade, kada shipped revenue bude 4500 $ dobivam dodatnih 180 $:

Kakvo je stanje kod vas?

2 Likeova

kod mene nikakvo stanje pa ne dijelim. a ti ćeš lagano od bonusa dobit koliko i zarade. čini mi se da amazon pokušava dosta sa ovim akcijama da vrne dosta trafika koje su im slali aff sajtovi slali ranije jer se u posljednjih godinu dvije taj trafik sigurno smanjio.

Ja im poslala mejl da pitam, ako budem iznad ove najvise target sto su mi dodijelili, hoce li biti jos rewards ili ne, veli zenska da ne zna, da pitam neki drugi tim. Ti drugi mi nisu odgovorili. Ali ako ne daju vise, onda zakidaju ljude. Stara sema sa prostim povecanjem provizije je bila bolja, ovakako nesto pomocu stapa i kanapa ustvari gledaju da daju al da ne daju…

1 Like

vama buržujima je dosta to, nemojte bit gulozni. možeš ih optužit da su komunjare ako ti ne daju tvoj dio.

kad dođeš do praga za najveći bonus ubaci ubaci id tag od drugog naloga. ako nemaš otvori ga. ako koristiš aawp zera posla