Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Koje patnje, a pare stižu :slight_smile: gdje ćeš bolje. Da su ovakve muke svakome bilo bi dobro.

Znači nevjerojatno, ovo se može desiti samo meni:

Falilo mi 1.30$ da dobijem Creator Awards od 180 $. Nevjerojatno!

1 Like

Eee, sad kad nisam napravio api na vrijeme, ponovno sve ažurirati haha

U zadnje vrijeme imam strašno malo prodaja na Amazonu, i cijeli ovaj mjesec nisam shvatio u čemu je problem do danas. Meni prije linkovi generirani od strane amazona nisu redirectali promet na CA i UK, zbog čega sam koristio ovakvu vrstu linkova:
image

No, ta vrsta linkova očito od neki dan otvara 404 error. Pa ako je netko radio slično, popravljajte.

@petarvu nije samo do toga. Evo ja ovaj mjesec zaradio samo 12 dolara a prosli 220 dolara. Mislim da se ljudi stede za crni petak i Bozic.

1 Like

jel vam u oktobru stizao mejl od amazona

URGENT: Your U.S. Tax Information will expire on January 1, 2024

i onda još jedan

a na aff akauntu mi stoji completed
image

trebam li šta činjet šta mislite? jeste vi šta činili?

Ja nisam nista dobila, ali se sjecam da sam isto dobijala nekad neke poruke u vezi tax forme, a status je bio completed. Nista, uloguj se i isto opet posalji i gotova stvar

1 Like

Gotvo isti sam dobio od Udemya

nekad je bio običaj da se dan poslije black friday neko ■■■■■ ko je imao dobru zaradu. ja bi se rado opet kurčio ali neam su čim. @Kosana @Mentolinho @petarvu @drmrgood @Makica @Anteloff @BigTruck @Jeronimo034 tebe ne prozivam no se šalim malo, eo još šale @anja1 ajde i svi ostali ko ima kakav seksi skrinšot zarade od blek frajdeja nek daje malo motivacije.

1 Like

A sta kad je poslednji gugl update urnisao 90% aff sajtova, google je poceo da gleda affiliate sajtove kao parazit sajtove konkretno meni je ovaj helpful content update ubio sve affiliate sajtove tako da sam iz top 3 otisao u top 20-30 u prevodu izgubio sam 90% traffica.

Pricah pre neki dan sa drugarom koji je bio na ovoj SEO konferenciji na Tajlandu i pricao je sa svim ovim jacim sto su govorili i pitao ih je jedno pitanje gde vidite content/aff sajtove u roku od godinu dana, svi su mu odgovorili “nigde”. Google vise nece da daje na znacaju aff sajtovima jer mnogo manje trose na google ads-e od realnih biznisa, zato je poslednji update pogurao dosta woo sajtova, foruma, firmi i brendova.

Generalno ja sam pre godinu ipo dana otvorio jedan shopify sajt za mikro nishu i fala bogu svaki od ovih updejta ga je uzdigao iako ni jedan backlink nisam uradio, dok su mi svi aff sajtovi gde sam ulagao dosta potonuli. Tako da ostavljam sve aff sajtove iza sebe necu vise prstom taci osim sto cu objaviti 4-5 tekstova mesecno i updatovati neke stare clanke povremeno, ako ih neki novi gugl update pogura dobro ako ne nema veze tako da cu se kompletno posvetiti woocommerce sajtovima.

Sve u svemu treba bezati od affiliate sajtova.

Evo i par uputa kako proci helpful content update kod sajtova koji nisu core affiliate.

1 - direct response to the query
Ovo znaci svuda, od introa, do svakog podnaslova - direktan odgovor na query a onda prica i struktura itd.
2 - kraci kontent - seci fluff, ali nemoj da odes prekratko, i da razvodnjavas, nego maksimalan odgovor na query i intent, i ne vise od toga.
3 - EEAT - sve je jasno, mora jaci i unikatniji emphasis na ovo (Off page eat signals) posvetiti se social mrezama al ne samo twitter pinterest i fb, takodje u guest postovima treba spominjati authora npr Petar Peric from tvojsajt.com
4 - Optimizovanje (iliti pre-optimizovanje) - smanjivanje preoptimizacija i rad na tome da content ne zvuci preoptimizovano prosto.
5 - Otvoriti forum na domeni aff sajta forum.tvojsajt.com

Lep pozdrav.

5 Likeova

A ne znam s čim bi se kur… haha… satrali me updatei sve do jednog

Mislim da Google neće skroz otpiliti Aff sajtove, ali da će biti dosta teže biti će, ili je barem sada takav period. Mislim da će dosta korisnika s vremenom shvatiti da sajtovi određenih firmi nikada nisu objektivni i ne daju objektivne informacije (npr. ne može vw.com pisati članak koji su najbolji auti), i također, ovo što sada guraju forume, ja sam se ubio danas dok nisam naišao na članak koji mi je sve lijepo prenio kako spada, a ne da na forumima pročitaš 15 odgovora da bi našao jedan pravi…

kada korisnici to shvate, nekako mislim da će i Google malo ipak ublažiti ovaj svoj stav protiv aff sajtova.

Ubio sam se zadnjih mjesec i nešto s ažuriranjem svih članaka na svom sajtu o car detailingu, i taman kad sam bio pri kraju Amazon odluči povući site stripe, pa sam i AAWP instalirao i evo upravo maloprije završio sa ažuriranjem svega.

Čak sam zbog toga i svoj HARO servis zapustio u zadnje vrijeme pa se ispričavam (znaju koji su), vraćam se u pogon kroz koji dan.

Sada još imam drugu stranicu sa niche challenge ažurirati cijelu… tamo će biti lakše jer ću samo dodavati više slika i brisati fluff da bude to što je @Makica rekao, direct response to the query…

ugl… ovaj mjesec će mi biti vjerojatno najslabiji ove godine, a da je bilo malo sreće trebao je biti među najjačima.

e da, za sajt s niche challenge neću AAWP nego ću direkt preko Amazona vaditi slike, tamo ipak nemam previše linkova. Uputa je ispod kog zanima:

3 Likeova

Evo dva skrinshota, 13 proizvoda jos mora biti shippano, koliko je to seksi ne znam :slight_smile:

2 Likeova

Proveri dostupnost proizvoda, jako je nizak conversion rate.

Meni je inače takav conversion rate. Moze biti da je neki prozvodi nisu dostupni, pogledat cu svakako.

Ja se secam da mi nikad ispod 10% nije bio, tako da pozabavi se time, povecanjem par procenata mozes dosta u plusu da budes.
Jedino sto mi sada pada na pamet je da mozda imas neke “best of” liste pa da po jednom korisniku bude vise klikova?

Nemam best off liste. Vjerujem da je to zato jer je meni skoro svaka slika affiliate link pa se samim time smanjuje ctr.

E pa moguce da imas bas dosta linkova pa da to povecava broj klikova po jednom korisniku.

Pa kazem, meni conversion rate nikad nije preko 3 posto.

Meni su inace konverzije bile ca.12%, sad su 8.5, valjda ce sad bit bolje kad sam aawp implementirao bas cu popratiti.

Ali evo manje su nego inace

Ponekad se volim hvaliti :slight_smile: ne zamjerite:

10 Likeova