Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ja sam upisivao moj JMBG. Pocni na vreme sa testiranjima, jer dzaba ti odlazi traffic u vetar. Nemad zna proces optimizacije da bude dug i jako frustrirajuc. Zato sto pre krenes, pre ces da ubodes winner-a.

obećah ranije izvještaj no mi se nije nikako dalo. kad se vrnem sa mora treba mi još 10 dana da skupim snage da laptop upalim kamoli šta drugo.

evo da malo razmrdam temu i ja mojim izvještajem koji nije uopšte pozitivan. no ću krenut od početka pa će ovo možda potrajat. neđe na kraj septebra 2018 sam pokrenuo sajt giftlightbulbs.com kao što sam ranije neđe ođe na forumu sugerisao da je niša pokloni dobra ideja jer mi sama niša djeluje skroz bajing (i poprilično jeste i to nije problem) kao i da ima masu tema koje se mogu obrađivat, kao i da ne treba biti ekspert za pisanje takvih članaka i to i jesu zaista sve plusevi veliki pri izboru niše. minusi veliki su jer svaki veliki usa sajt (portal) kao što su ny times, huff i ostali pokrivaju masu tema, tu su pored njih dosta sličnih sajtova kao i etsy, pinterest i donekle amazon koji koji su glavni uzimači trafika sa gugla tj kao konkurenti.

Sajt sam podigao na shared hostingu hawkhost sjedište u dalasu i povezao ga sa free cloudflare, wp temu koju koristim je customizr. ne znam dal je bitno ič od ovoga ali ne mogu ja svoje misli i prste zadržat kad krenu. uzori na koje sam se ugledao su dodoburd.com koji sabija sa posjetom (i ima sve dofollow izlazne linkove, prema svim proizvodima i sajtovima koje linkuje, a to je no no kako kažu svi seo gurui), dalje uzori su giftlab.co (može se vidjeti po uticaju na dizajn mog sajta. dobra posjeta (ne kao dodo al za moj pojam baš dobra), linkova slabo, solidan broj sa njihovog drugog jakog sajta, ali sem toga ništa posebno. solidan broj deskripcije njihovih poklona je ista deskripcija kao na amazonu) i jollygoodgifts.com (ovaj sajt zbog toga što prilično dobro rangira, bez skoro ikakvih linkova i sa kratkim deskripcijam).

što se tiče organizacije homepage i kategorija ja sam tu vazda u nekim dilemama i ne znam šta činjet, šta postavit na homepage, kako kategorije razvrstat i mislim da jednostavno numem normalno organizovati sajt. na ovom sajtu su mi svi članci nekih 120 komada na homepageu, sigurno je moj sajt jedan od rijetkih koji ovo radi, razmišljam da napravim custom homepage da tu kategorije izlistam i da promijenim to. ko što rekoh moraću poradit na organizaciji sajta.

članaka dakle imam nekih 120 čini mi se. prvo sam plaćao 1E za sto riječi neku djevojku iz novog sada i ja sam prilično zadovoljan kako piše (napisala je članak najbolji pokloni za četnaestogodišnje dječake i još neke članke) Onda sam na upworku objavio oglas za posao da plaćam 0,8$ za 100 riječi i poslao 50ak invajta usa piscima bez ijednog posla i masa njih se javila, sa nekim sam bio prilično zadovoljan, neki onako. i kad sam ja vidio da oni oće masovno pisat za 0,8 snizim ja i na 0,6 i na kraju 0,5 za sto riječi. i za te pare se može naći solidan pisac iz usa na slobodniju temu ili temu koja njih zanima. sad ovo su lake teme nema puno razmišljanja i na osnovu slike može se izvuć kratka deskripcija kakve su u mojim člancima. ima tu svega međ tim piscima, od vrlo kreativnim do vrlo duhovitih, onako, loših… ali bila je jedna za 0,6 pisala i piše baš kako ja volim i kako gugl voli i njeni članci mi najbolje rangiraju no napiše par članaka pa nestane, pa par napiše pa nestane (vjerovatno troši one silne pare što je zaradila od mene). ja seljak nikad nisam usavršio engleski toliko da mogu da ga pišem. ponekad koju rečenicu, eventualno paragraf, ali i tu vjerovatno se provuče koja greška, a to me nervira. nije da stvaram neki prezajeban sajt pa da ne bude grešaka no me čisto nervira da znam da ima grešaka.

u suštini ništa vam nisam reko do sad, samo kucam. šta govori iljadu riječi, skrinšotovi, jašta.

do maja mi je sve izgledalo da ide ko što i treba otprilike da ide, pred kraj maja sam izgubio nekoliko featured snipeta i krenuo je solidan pad. ja zadnjih mjesec i po nisam ništa dirao i laptop nisam palio. i po ovoj statistici kao ide malo bolje. u maju sam imao popriličan skok u posjetama i to je uzrokovano krajem školske godine i solidnim brojem članaka koji pokrivaju poklone za graduation i slične teme a ponešta od tih tema solidno je rangiralo pa je moguće maj dao malo nerealniju sliku no što jeste, ne bez obzira na to uočljiv je bio pad po pozicijama za solidan broj keyworda.

eo države odakle mi dolazi posjeta i kako dolazi.

filtrirana organska posjeta gdje je pad još uočljiviji.

što se tiče beklinkova na sajtu sam uglavnom radio “guest postove” to su guest postovi uglavnom sa fivera ali su probrani, od jedno viđenih 10k sajtova probrao sam lupam 30ak koji mi izgledaju relativno normalni (mada nisu, nijedan od njih) i koji imaju posjetu. ima još nekih beklinkova ali to je sve prilično onako.

što se tiče monetizacije koristio sam na početku samo amazon, poslije sam dodao i etsy. oni daju 4% i kukiz 30 dana traje valjda, a imaju solidniji broj personalizovanih i drugačijih poklona od amazona pa malo prošaram listu. mislim da je odnos nekih 80% linkovi ka amazonu 20% ka etsiju.

evo kako je zarada išla kod mene na ovom sjtu.

novembar

decembar

januar

februar

mart

april

maj

jun

jul

na etsiju ukupno do sad

što se tiče monetizacije ovakav sistem listi sa kratkim opisima je odličan čini mi se za konverziju (mada ne toliko za rangiranje bar kod mene). i što se tiče zarade u odnosu na posjetu je odlična jer je prilično bajing niša. solidan problem mi je što imam dosta proizvoda koji su poprilično jeftini koji baš malo donose. gledam npr kad su pokloni za advokate ili policajce ili bilo koga da to budu tematski pokloni, a tu često budu sitnice isvakojake gluposti od 5-10-15 dolara. no nebitno sa zaradom sm zadovoljan sa posjetom nikako jer sam baš baš puno vremena izgubio na sajtu.

što se tiče imena gift light bulbs, želio sam nešta oko pokloni ideje ali naravno sve je zauzeto i varijacije najboljih poklona, i sl a želio sam isključivo com domenu pa mi ovo light bulbs dođe kao neki sinonim za ideje, ali nemam pojma može li ova konstrukcija uopšte proći. Meni je zvučala ok.

Što se tiče putanje sajta ne valja nikako, vidjeću šta ću i kako ću, moraću mjenjat štagođ. Uglavnom radujem se ove godine katoličkom Božiću više no ikad ranije jer vjerujem da će u odnosu na sad skočiti zarada i posjeta od 5-10X.

što se tiče amz zarade

ali nekako mi baš milo radit amz sajtove.

10 Likeova

Ovaj sajt je meni ekstra. Jednostavna ideja. Zanimljiva za istrazivati. Mnogo dugih kljucnih rijeci. Pregledno. Nisu reviewi. Rekao bih da mu samo fali vise jakih linkova. Sad ce svi navaliti praviti gift sajtove pogotovu ako zalomis ovo pred novu godinu :).

Domena mi je nekako preduga i bezlicna.

Tome sam težio da bude što jednostavnije pogotovo za pisce jer je muka naći (i platiti) nekoga da odradi profi review komparaciju proizvoda ili nešta za šta realno treba upućenost neka. Ovako skoro svako može pisati na svaku temu ako iole kreativnosti ima. Neke teme sam se trudio da rade pisci kojima je to profesija npr pokloni za balerine, za nastavnika engleskog, za twich strimere… Vidim čime se bave pisci oni vide koncept i sami izaberu proizvode koje smatraju adekvatnim, inače ja proberem proizvode pa piscima ostaje samo da malo te poklone opišu uz kratki uvod.

neću više raditi nikakve linkove jer do jakih ne mogu ili nemam živaca i para. a ovi što sam ih radio do sad ne vjerujem da su dali neki boost.

Nek je konkurencije ko u gori lista :slight_smile: Ništa se neće izmjenit kad još par ljudi uđe u nišu. Ako ko uđe sa srećom mu.

Ne vjerujem da ću prodavat sajt do 2021 godine, mada to zavisi od mnogo stvari

Ja je zavolih s vremenom. A šta ti znaš :slight_smile: Skroz je kul.

gift.bible :innocent: :muscle: 20 karaktera :slight_smile:

To mi previse vjerski zvuci, mada i ovo moje zvuci kao sijalice za poklon jer nije sijalica toliko ucestao sinonim za ideju, mada i dodo burd mi je onako, burd je valjda na irskom ptica, a ne smeta mu da ima top posjetu. Uglavnom ne dam sebi vise od dva dana da nadjem domenu, sta izaberem izaberem. Na proslom prodatom sajtu mi je domena cini mi se jos gora bila

I zauzeta je ova gore domena sto si je pomenuo. Zauzeto je bas mnogo toga

Svaka tebi cast, meni je trebalo dvije godine za 56 clanaka :smiley:

@anja1 hvala na izvjestaju.

Tvoj sajt sa glavnim pages (iz menua) bez teksta, samo sa ispaljenim slikama mi je super ideja. Gifts- buying words, konkurencija jaka ali i beskrajno opcija o kojim mozes pisati. Lose je da su svi ti pokloncici jeftini, mislim da je bolje ciljati na produkte od ca.300$.

Ono sto mi se ne svidja u vezi tvog sajta (izvini, ali ovo je konstruktivna kritika jer bih voljela da ti sajt bude bas super ;), i mislim da bi definitivno morao da promijenis je banner. I ono dole ispod sto je napisano bijelim slovima.

Farbe su htjele da budu bozicne a ispale kao zastava od Gane. :smiley:
image
image

Kod giftlab je taj mali pokloncic u veselim farbama, i dole ispod ima veselu sliku na homepage

Za tvoj sajt bi ovako nesto mozda bi bilo ok :slight_smile:. To iz mog zenskog ugla:

Sa tamnom pozadinom izgledalo bi ovako, ne vidi se mašna :smirk:

Njih mozes da smrvis. Nisam dublje analizirala ali cisto opticki je krš strana.

Trebao bi ubaciti jos nesto kao “By Recipient” ili “By Age” u menu. Kontam da je to najlakse da uradis preko category. Na ovakvom tipu sajta je bas bitna “search” opcija, jesi podesio to da mozes trekovati u Google Analytics? Ovo ti je bas bitno, bolji izvor za nove keywords ne postoji.
Ja sam proslu stranicu radila samo s pages (nisam koristila postove), i struktura sajta je bila temelj stranice, tako da tu nema onda puno mrdanja (radila sam silo strukturu), ali ovaj put cu kao ti da koristim postove i kategorije, puno je fleksibilnije.

Pitanje:

• kako si sklonio datum i autora iz postova? (neki plugin?)
  • kako si sklonio “category” iz URL? (pise ti giftlightbulbs. com/gifts-by-occupation/ a ne giftlightbulbs .com/categoty/gifts-by-occupation/

:rofl:
Ja sam preko iWritera par puta placala 0,9% 100 riječi i dobila totalno sranje od teksta. Kvalitet nikakav. Ali ja idem nekako s prostom racunicom da native speaker (USA ili UK) ne moze da pise za tako malo novca, jer naprosto mu se ne isplati zbog standarda u tim zemljama.
Sad sam jednu iz Juznoafricke Republike (koju znam preko iWritera i pisac je po zanimanju) kontaktirala licno, i dogovorismo 11000 rijeci za 200 $ (1,8$ za 100 riječi), ja presretna cijenom. Ali kad pogledam neke tvoje tekstove, kontam se, definitivno bih trebala pokusati sa upworkom i ja.

Inace pocinjem poslije odmora sa dvije nove strane (kupila sam domene i narucila neke tekstove) pa cu izvijestiti i ja.

2 Likeova

Obicno je da editujes single.php ako vec nemas to u opcijama teme ili njenom kontrolnom panelu.

Category da sklonis cekiras potrebnu opciju u Yoast pluginu.

1 Like

Nasla. Hvala ti!

anja1,svaka cast! Bice da je moja nisa bas budjava. Evo i moj sajt worldofturntables.com pa mozda neko da nekakvu kritiku ili pohvalu. Kod mene sve slike(ili bar 90%) vode na amazon. I svi aff linkovi su nofollow.

3 Likeova

Nisu svi jeftini al jeste dosta njih. Npr kad nalazim poklone za medicinske sestre tu su ako su predmeti bas za njih vecina istih do 30ak dolara. Pokusavam kombinovat i ubacivat i skuplje. Mada bitno mi je kukiz da nakacim pa nek kupuju sta oce. Ne mogu npr za postara ili bricu ubacit masu nekih relevantnih poklona da su 300$.

Nemas se sta izvinjavat, kritika je vazda dobrodosla. A Gana je zakon :slight_smile:

Stavljao sam i bijelu pozadinu u header i mjenjao logoe. Nisam neki u pravljenju logoa pa je ovakav kakav je. A bijela pozadina u headeru mi ruzno izgleda, pokusavao sam i sa drugim bojama, ali mi crna najljepse izgleda. Nekako mi se najbolje uklapa na thumbnaile raznih boja. A ovaj logo tvoj nije los uopste na bijeloj pozadini, na crnoj mi se ne svidja. Samo bi ja spustio slova da budu od pocetka kutije. Imam nedje i drugu verziju logoa, ali ova za sad stoji, moguce da ce se mjenjat, ali nece to pogurat sajt.

Pokusavam, i meni je prelako izgledalo. Ali gugl daje veliku prednost ovom sajtu u odnosu na mene.

To cu uraditi samo se jos dvoumim izmedju tagova i kategorija. Neke stvari bi ubacio za laksu navigaciju, ali nisam nacisto. Imao sam u planu po godinama kategorije napravit, ali imam samo dva clanka na tu temu. Necu da pravim kategoriju dok nemam bar 5+ clanaka oko neke teme. A da ne bi bilo previse kategorija, mozda tagove for him, for her, for kids… ubacim. Vidjecu

Nisam podesio to i ne znam podesiti. Mozda cu mada ne vjerujem. Imam bar 300 tema za obradit i neke clanke nadogradit, tj dosta njih.

Ima opcija na customizr temi kojom mozes ukloniti te stvari iz clanka.

Uprvork je promijenio pravila nedje pred ljeto. Mozes samo valjda tri invajta slat ako im ne platis neke pare. Ja sam pozivao masovno, stavim filter usa i da ima neki od testova polozen i samo zovem.

Na cemu? :slight_smile: meni je ovaj sajt od oktobra pa do jula ful dzob bio, tako da rezultat nije bas za cestitanje. Sto bi rekao neki lik zaboravih mu nik kad sam postavljao zaradu od proslog sajta, vise bi u konzumu zaradio da si tamo radio :slight_smile: ima tu istine crne, samo ne bih ja bas za druge radio ako bas ne moram. Htjedoh rec da rezultat u odnosu na ulozen trud uopste nije za cestitanje. Imam malo nekih drugih stvari dje je odnos ulozenog i dobijenog mnogo bolji no odje jer je odje za sad taj odnos bas los.

Ja cu sutra malo razgledat pa ti javljam utiske

3 Likeova

Pogledao sam tvoj sajti i prvo sto mi je zasmetalo su necitljiva slova u meni dijelu, probaj malo razmaknit slova. Sto se tice slika kod mene ni jedna ne vodi na amazon, kad sam god stavio linkove na slike dobija san debeli penal. Kod nekih to prolazi kod mene ocigledno ne. Vidin da imas plutajuci sidebar koji nema neke koristi jer su ionako vecina korisnika na mobitelima a to kod mene iznosi 80% i to je jos jedan potencijani penal od strane googla. Kad gledas sto drugi rade i pokusas to kopirat prvo se moras zapitat da li ja imam dovoljan autoritet za takvo nesto. I moram ti reci prije nego poslusas moje savjete da sam devastiran zadnjih mjeseci od strane googla ali to ionako nema veze sa mnom vec preferiranjem vecih sajtova kad je u pitanju health nisa.
Ovo je moja statistika prije medic updateaam

Dragi kolege @anja1 i @drmrgood hvala vam što ste nam prikazali svoje websiteove. :blush: Da ste postavili i link, mislim da biste imali i neke direktne koristi, ali dobro je i ovako. :+1:

Čestitke obojici, :handshake: oba weba su odlični i djeluju profi. :+1: :blush: Anjin mi se baš svidio, a ni Mrgoodov nije lošiji, Mrgoode, vidim da imaš u ponudi i MK2 gramofon (Technics 1210), savjetujem ti da to staviš na index, to je jaki keyword, a i neki na kojemu možeš i konkretno zaraditi (nije jeftin). :blush: :o:

To si definitivno u pravu, al najlakse je kritikovati dizajn, hehe.Tako ja kad pokazem pokazem nekom stranicu uglavnom komentarisu slike. Al kontam, ok, slike su ocito bitnije no sto meni na prvi pogled izgleda. Inace i ja imam crni header, najvise mi se svidio.

E to ti je minut posla, a na tvom sajtu po mojoj procjeni se dosta koristi search.

Odi na svoj Google Analytics i ubaci s i pristisnes save, to je sve.

Imas ovdje video, ali tvoj parametar je s…

Pa cuj, ti ces tek da ubires plodove tog rada, sandbox od godinu dana za novi domen je sasvim normalna stvar, a ti vec imas toliko posjeta. Ja mislim da ti treba strpljenja, sajt ti je super, prodaje isto, ici ce to na gore. Ti si u maju na 300 posjeta dnevno imao cak 5700 prodaja (!!) , konverziju 10%. To je fantasticno.
Jesi li provalio na cemu lezi pad? Da nisi uzeo neki los backlink? Planiras li neke exp domene da redirektujes? I sto ti je ovaj frisky link no follow?

Jedna moja stranica na kojoj sam radila se za godinu dana pomjerila sa organskih 150 na 250 posjeta dnevno. I imam utisak da sam jos uvijek u sandbox za neke keywords i da je potpuno svejedno stavljam li novi content, imam li backlinks…Google drzi filter.

Ovo mi je zarada za ovu godinu

Od mene prvo pohvala prvo za temu :slight_smile: Ne mislim WP theme, nego ono o cemu stranica govori. Cijena produkta je isto u kategoriji taman kako treba. Ploče su romantične, imaju strainsku patinu i jasno mi je sto si izabrao tu Vintage WP temu koju imas, ali ja sam tvoj sajt otvorila na mobilnom i tesko je citljivo. Pri tom kad radis refresh slova su cas manja, cas veca, razmaci izmedju excerpt
na home page se pomijeraju. Predlazem ti da to testiras i da optimiziras sajt za mobilni.
To izmedju ostalog znaci: vise naslova tj. podnaslova, vise paragrafa itd. da tekst bude citljiviji za usera, a i da optimiziras seo za Google.
Npr za ovaj review od preko 2000 rijeci :

worldofturntables. com/pro-ject-rpm-1-carbon-review/

A ovo su ti ovo headings:

2 Likeova

To sto se slova mijenjaju je do neke minification opcije negdje,kad se sajt ucita do kraja sve izgleda ok. Slazem se da izbor fonta nije najsretniji,mozda ga promijenim. Konkretno post koji spominjes se za glavni keyword nalazi na 5. mjestu u googleu. Ispred mene su official pro ject web stranica, i jos 3 jake web stranice. S obzirom da nemam niti jedan jedini backlink, ovo je fantastican rezultat. Za keyword “pro ject rpm 1 carbon test” sam na 3. mjestu.
P. S. Floating sidebar sam stavio jer je kod mene oko 70 % posjeta sa desktop kompjutera, ostalo je mobitel i tablet. A ovo oko slika: cisto sumnjam da korisnik kada klikne na sliku da bi detaljnije vidio proizvod odmah to i zatvori,jer ga klik vodi na amazon gdje odmah ima brdo slika doticnog proizvoda u jako velikoj rezoluciji pa cak ima i ono povecalo gdje moze razgledati sve detalje,s tim se korisnika ne tjera da nesto kupi jer ne kupuje sve dok na amazonu ne klikne buy. Znaci na taj nacin,klikom na sliku, korisniku omogucavamo da pogleda proizvod detaljno, procita user reviews na amazonu i odluci se(ili ne odluci) na kupnju.

Evo promijenio sam fon, čitljivost je sada bolja cca 300 %. Nadam se da će ovo rezultirati i manjim bounce rateom i zadrzavanjem na stranici. Slike zasad necu dirati.

ne znam baš ni oko tog sandboksa ni da li će ići gore. sandboks je tu za neke keyworde, ne ide to sitewide čini mi se, i čini mi se da je to više vezano za popunjenost keyworda… nimalo nisam siguran da će sajt ići gore. ok strpljenja treba vazda u zivotu za sve. oko konverzije kao što rekoh ove liste su odlične za konverziju. što se tiče pada ne znam naravno zašto se desio, mogu nagađat. možda je do beklinkova, organizacije sajta… možda je do maja. moja teorija je kako počne se dizat posjeta da gugl diže i ostali sadržaj i da je maj dao neku nerealnu sliku tj podigao posjetu do neke nerealne tačke pa gugl to vremenom iznivelisao. Što se tiče expired domene i redirekta mislio sam držati čisto, ali sam redirektovao jednu domenu neđe u junu, koja je onako, ima par solidnih linkova, nije zagovnana, ali je poprilično prošlo od isteka domene, u wmt gugl još nije prikazao nijedan link, mislim da nikakvog uticaja za sad nema i da gugl uopšte to nije ni registrovao. vjerovatno ću skloniti tu redirekciju. ukoliko bih našao neku jaku domenu vezanu za poklone možda bih je redirektovao, ali neću kupavati na aukcijama i trošiti neke iole veće pare na to. friski nije nofollow. ne znam đe si provjeravala beklinkove. otiđi na izvor i ručno provjeri. sad naravno ima razlog što ti stoji da je nofollow. i ja sam primjetio bio poslije određenog perioda nakon kupovine linka da su promjenili u nofollow i kontaktirao lika koji mi je prodao link, pa on počeo fala bogu neku priču o pluginima koji su se nešta pokvarili… pa je vrno na dofollow. tako da kad se kupuje ili zbavlja link vazda postoji mogućnost da ga prodavac obriše ili stavi nofollow. i sve to oko linkova je tolika smaračina da ću ja malo ohanut od toga, pa kako ide ide.

ako ko prati na yt josh bachinsky često priča o broju slotova za keyworde. i ako je popunjenost tih slotova ful onda se teško probija ako je user expirience dobar (parafrazirao sam ga, možda ponešta i fulao, ali toeto otprilike). gugl radi i split testing non stop pa pozicije idu gore dole, da bi vidjeli đe koga da uglave. za neke keyworde je su ti slotovi popunjeni do kraja i onda se govori o tom sandboxu. ja sam npr već u novembru rangirao za neke teme i to vrlo dobro, bez beklinkova ili sa par jer ja često pokušavam pokrivat ove male ne toliko tražene keyworde. međutim imam problem što i te male keyworde često ne rangiram.

Ako se nije previše riljalo na sajtu onda je ovo lijepo ili je meni bar lijepo. No reci mi kako selektuješ ovaj period od januara do juče, kod mene nije moguće više od 90 dana. vidio sam još neđe da ljudi to rade, ja ne znam kako.

Meni se iskreno ne sviđa tematika sajta, nekako mi nije toliko komercijalna, nije da svako kupuje gramofone. sa te strane mi izgleda teže monetizovanje i skupljanje posjete (ovo je samo onako moje viđenje bez istraživanja, čisto neka moja logika). Ja bih u ove kategorije best under dodao deskripciju da budu malo unikatnije. Čini mi se da monetizacija reviewsa proizvoda ide lošije jer je dosta njih na 5+ pozicijama i tu je i normalno da ide lošije, a i normalno je da su na tim pozicijama. Možda da uključiš više listi koje nisu previše pokrivene pa ako šta izrangira trebalo bi da se poveća konverzija. Npr

možeš kao ovaj prvi sajt cijelu temu pokušat pokrit best turntable mats ili dio teme for rega (pojma nemam šta je rega) što bi trebalo da je dosta lakše.

meni se ovo ne sviđa, nekako mi baš bode oči i čini se nepotrebmo. i oni side wide linkovi u sidebaru mi se ne sviđaju ni mrvu.

Nemoj šta zamjerit, samo moje mišljenje oko tvog sajta. Ladno sad vidim da nisam ništa pozitivno rekao za sajt. To je biće do čoeka. Evo prije mene ljudi fale, a ja samo mane nalazim. Opet možda će ti koristit i ovakvo viđenje.

I ja sam otvoren sve savjeta i kritika da se uputi na račun mog sajta.

ma sve je to u dva groša i to vizuelno nije baš toliko bitno, eno onaj jolly sajt je baš bejzik ko da ga je napravio na osnovnoj temi na blogspotu pa ima skoro 10x više posjete od mene

Iznad “Custom Date Range”

Eto, i ti @anja1 kažeš da mi je niša budjava, hahaha.
Evo maknuo sam sitewide linkove i onaj subscribe tekst. Jednostavno ne znam šta bi stavio u sidebar, jer ako na single post stavim neki widget u sidebar (naprimjer najčitaniji postovi) s time si onda razbijam silo structure jer mi idu linkovi na sve i svašta a ne samo na određenu kategoriju. Možda da stavim “Related Posts”, mada isto to imam i na dnu članka, jedino ne znam sta je bolje. Ovo na dnu članka je kao da korisnik ima šta čitati kad dođe do kraja posta. Šta onda imati u sidebaru?

Related ili reklamu. Ako je kategorija u pitanju mogu i postovi iz te kategorije.