Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Hvala za kod! Takodjer kod amp verzije je problem u tome sto nema nikakvog menija,a takodjer kod nekih sajtova skrolanjem lijevo/desno korisnik vrlo lako odlazi na prvi slijedeci rezultat u googleu tj. na neki drugi sajt. Vjerujem da ovo znacajno smanjuje vrijeme zadrzavanja na stranici a samim time i sanse za klik na affiliate link.

Kako mislis da nema nikakvog menija?

Pa nema. Iz headera nestane logo i meni,na amp verziji ga nema.

Mike mišljenje je da AMP nije dobar za aff site. Ako i dobiješ lagani boost, opet mnogo izgubiš u konverziji

To i ja mislim i zato cu ga ugasit.

Probao sam staviti redirekciju i ugasiti amp plugin medjutim ne radi. Link je oblika https://www.google.com/amp/s/mojlink.com/amp. Kako redirektati?

Evo i jedan moj motivacijski update :slight_smile:
Stranica je stara oko pola godine, ima svega 3 clanaka, jedan od 4000 i 2 od 500 rijeci.

Nazalost, tu je sve stalo a rezultati to i pokazuju.

Zato samo naprijed, uvijek moze bit i gore :grin:

1 Like

Ja sam imao i logo i meni, imas plugin i sve postavis u njemu.

Upisi u browser mojlink.com/amp i vidi da li ti redirekta na mojlink.com.Ostalo sta si napisa zanemari.

Evo da i ja bacim malo statistike od svog jednog amazon sajta. Napravio sam sveukupno 3 backlinka prema sajtu. Niša u grubo je outdoor.

Jel ima netko iskustva sa Flippom i koliko bi mogo otprilike dobit za ovaj sajt ?

S’o zirom da sajt ima jasan pad mislim da ne bi mogao previse da dobijes. Jako je nezahvalno ovako na slepo davati neku pretpostavku, ali na grubo izmedju 1k i 2k$. Za neku precizniju informaciju bi mi bio potreban sajt.

Meni to izgleda kao potencijal za dizat jos. Dodat jos clanaka, jos linkova i moze biti samo bolje. Sa ovog grafika gore vise mi izgleda kao sezonski pad jer average position mu je slican, a impresije pale.

1 Like

haha, pa kakav pad, 8i mjesec nije jos prosao

pricekaj do 1.10 da imas bar tri mjeseca prihoda, s obzirom da je 6i mizerija.
ako 8i i 9i budu slicni 7om mozes ocekivati $1200- $2000
ovisi kakav je sajt…

Ponovo otvorim Istoka i ponovo krenem čitati članak o affilate zaradi. Ono sto mi je sada zapalo za oko je Instagram profil koji sluzi za affiliate.

Moje pitanje za affiliate “zarađivače” je da li pored osnovnog affiliate sajta imate i pratece instagram profile ili yt kanale koji linkuje ka vasem osnovnom sajtu?

P.S. Link za https://www.istokpavlovic.com/blog/affiliate-marketing-dam-ti-deset-posto-za-svakog-koga-mi-nabacis/ i dio Men with class

Ja imam Pinterest i FB. Planiram napraviti i Twitter i Instagram. Sa pinteresta imam traffic ali ne nesto bitnog. Sa FB nemam dzaba potrosio vrijeme da napravim Page.

Ako imam tipa sajt za slovensko tržište, da li se na njega isplati stavljati Amazon. Odnosno čiji Amazon staviti. Džabe mi staviti .com ako Slovenac naručuje sa .de ili .co.uk Amazona. Da li postoji univerzalni tracking gdje god on odluči kupiti ja sam ga doveo na Amazon stranicu. Ili je Amazon ograničen prema tržištima? .com za usa, .de za njemačku i sl.?

Da, Amazon je ograničen prema tržištima .com za usa, .de za njemačku i sl. i nema univerzalnog :grin:

@EnverOnajMoralni

Izguglaj : “one link amazon associates”. Ili na youtube “…how to set up”.

Nije radio link sto sam postavila, pa pokusaj sam naci, postoji opcija. Ne funkcionise bas najbolje jer nisu isti produkti zastupljeni na .de, .com itd., ali je ok ako linkujes na kategoriju npr.

Malo detaljinije - ja kako sam shvatio pitanje od @EnverOnajMoralni da li on sa prijavom na jedan amzon (npr. USA - .com) može da zaradi ako neko kupi sa amazon . de?
Da bi to ostvario on se mora pijaviti i na amazon . de ili na sve amazone da bi ostvarivao zaradu od prodaje iz neke države. a pod uslovom da ima tamo taj proizvod,
Tada može da koristi plugin za tu svrhu, a samo sa jednog amazon računa to nije moguće.

Da na to mislim. Džabe mi posjetitelja odvesti na .com ako će on za minutu kupiti sa .de a ja mu dao ideju tj. odveo na Amazon.

Ja sam davno napravio račun i sa njim se prijavljujem na sve Amazon affiliate sajtove tako da mi je ovo zanimljivo. Budem istražio.