Mozes, javim se danas
U Hrvatskoj dodes u bitcoin mjenjacnicu, skeniras QR kod, prebacis crypto i za 15 min dobijes do 2000€ na ruke bez pitanja za bilo kakav dokument. Jednostavnije ne moze. U Zagrebu ima bitcoin mjenjacnica i 10ak njihovih partnerskih mjesta i na svakom mozes podici 2k€ bez dokumenta ~ 20k€ dan. To nebi proslo niti u jednoj banci da te nitko ne pita od kuda ti.
Moguce je, samo uzmes Visu umjesto Mastercard. Sa PP prebacis na Visu i dalje trosis sa fizicke ili virtualne kartice ili dizes na bankomatu.
ne vidim da itko ima visu, u tom i jest stvar… imaš li ti visu ?
da kada ti adsense ,youtube ,facebook,amazon ,i hiljdau drugih sajtova budu placali BTC a sto nijedan ne radi,
i nece skoro raditi jer niko ne moze i nece da se kocka koliko ce biti BTC kada bude placao ,ako pise zarada 233 dolara to je i sledeceg meseca 233 dolara,u dolarima a u BTC niko ne zna,
a drugo da bi imao tu karticu i mogao dizati morao si dati i broj cipela tako da nisi nimalo anoniman,ili racun na nekom servisu ,znaci daleko je to od anonimnosti ,sigurnosti i nezavisnosti, i povoljnosti za siroke mase,
sva prica oko BTC i je i dalje ista neko je dobro oprao lovu ,omastio se ,kupio kada je bilo jeftino ,i sada kao svi pametuju,ali tu posla nema nikakvog za obican svet ako se raspon krece od 3.000 doloara do 15.000 sa tim mogu sa se igraju samo spekulanti ,a obican covek treba kesh sada i odmah,stabilan,
Kakvu karticu ti spominjes? Nema kartice, treba ti btc wallet, mozes ga imati na papiru, racunalu, mobitelu ili u najgorem slucaju na burzi. Za prva 3 ne treba nikakva verifikacija jer netko nema pristup osim tebe.
PS - od sljedece godine tvoj voljeni paypal pocinje primati kripto, a to znaci oko 26 milijuna novih prodajnih mjesta koja primaju crypto.
PPS - da bi netko primao crypto ko sredstvo placanja uopce ne mora primiti crypto na racun. Imas opcija da ja tebi posaljem btc, a ti primis dolare, eure, kune, dinare, kaj got. Znaci, ti trazis za neki proizvod 100 usd, meni izbaci koliko je to u btc, posaljem btc, a ti primis usd i ne brines jel btc vrijedi 5 ili 15k usd.
Nema sta, kes je bas stabilan pogotovo je dobio na stabilnosti i vrijednosti tokom ove pandemije kad se poceo izvlaciti iz stampaca tek tako
Bas bih volio vidjeti kako bi neko tek tako “isprintao” nekoliko miliona bitcoina
…
Ja imam revolut visu, i virtualnu i fizicku. Imao sam i jednokratnu virtualnu visu, ali sam sad dobio mastercard. Koliko vidim, sad mi za besplatnu fizicku nudi mastercard, a za virtualnu i dalje visu. Virtualnu imam povezanu na paypal i normalno povlacim novce, svaki put sjedne u roku od minutu. Probaj dodati u aplikaciju virtualnu karticu pa ces vidjeti jel ti nudi visu ili mastercard. Ako dobis visu i dodas ju na paypal, prije nego prvi put podizes posalji supportu da ti na tu karticu isplacuju u valuti u kojoj ti je paypal (ako je u dolarima ili eurima), da ti nebi uz proviziju i uzimali na konverziji.
Imam fizicku i Visu i Master povezane na isti Revolut racun. Mozes trositi sa bilo koje, skida sa istog racuna. Mozes napraviti i virtualnu Visu, pa podizati sa fizicke Master, ima hrpa kombinacija, ali uglavnom, mozes isplacivati sa PayPala.
Koliko sam procitao ovo nije tocno, bit ce crypto omogucen kao sto je u *Revolutu mozes kupit mozes hodlat ali izvan zatvorenog sistema nikamo s njim.
Koliko sam ja procitao, time ce se moci placati. Zivi bili pa vidjeli.
U nekim drzavama ako poslujes u crypto valutama, misle da nesto muljas.
Mislim da je do 100 k kn god., da ne treba opravdanje odkuda lova, ali treba platiti porez.
Ne razumijem zasto je ljudima problem platiti porez? Jedno kad zaradis jednokratno 5000 kn u dvije godine, a drugo je kad zarađujes 5000 kn mj sa strane.
A neki pak postaju crypto pioniri.
nije izuzetak, nema limita
ponavljam, meni su u poreskoj rekli … 100€ ako ti iz inostranstva legne na račun, moraš 10€ platiti državi … ne interesuje ih zbog čega, kako i zašto … u praksi ne ganjaju manje iznose … ali po zakonu nema limita
na službeni zahtjev poreske banka daje sve tvoje informacije, po zakonu … banka nije poreska, porez ih ne interesuje
ne bih baš rekao da je tako, poreska ne naređuje banci ništa … banka zove na osnovu zakona, poreska zove na osnovu zakona … ne znam za slučaj da je neko išao na razgovor u banku jer je poreska to tražila, ako poreskoj nešto treba, zvaće te
sve si izvuko iz konteksta između redova pa si onda okrenuo tezu. To čega si se uhvatio je riječ o parama koje si skupio u tuzemnim transakcijama pa ih nagomilao. Znači zove banka na razgovor u svoju poslovnicu. Je li to banki naredila država-porezna-bakir-čović-dodik ne znam ali netko jest, jest banke briga što ti imaš na računu 10k e
Vrlo je moguce da je tako, jer se radi o jako velikim uhljiebima.
Medjutim, ako neko iz vana posalje roditeljima neki novac, ne bi li se to trebalo oporezivati po zakonu na nasljedje i poklon ? I posto se radi o prvoj nasljedjoj liniji onda se nista ne bi trebalo platiti.
Nije valjda da su debili deklarasali ovo kao dohodak ?
Nisam stigao ranije. U jednom dijelu BIH, tj Federaciji, godisnje se izdvaja 3 milijarde za zdravstvo. Ja ne vidim ni ništa od toga!
Sto se tice poreza u BIH, za freelancere u ovom trenutku su 12-13%, uz pokušaj retroaktivne naplate.
Neko ce odmah da potrči i da kaze, pa to nije velik %. Nije, ako imaš neka prava, za ovih 12% nemaš ni zdravstveno, ni penziono, banka te gleda ko nekog debila, nema kredita. Evo, sada je bila corona, jesu li freelanceri mogli ostvariti pomoc drzave? Jesu ali u ■■■■■.
Ne razumijem kako ne vidis nista od toga. 3 milijarde na vise od 2m stanovnika nije ni 1500km… to je nesto vise od 100km mjesecno po osobi- jos bih rekao jeftino.
Za BiH (tj federaciju) je bilo krajnje retardirano retroaktivno naplacivanje od trenutka donosenja one forme u 2018 za period kad ta forma nije ni postojala
10% poreza na dobit je neka normalna svjetska stopa
Bitcoin se kupuje putem paypala?
Ne vidim tu opciju nigde na paypalu.