Postojanje Isusa

Međutim ako sam dobro shvatio, on za tvoje anđele misli da su zapravo sotone?

Inače ako bacimo pogled na wiki što piše o demonima: Demon – Wikipedija

…bit će to poprilično ono što ja govorim da doživljavam u iskustvu.
Demoni su po Jorgovanu tesko zlo… no ja bi se složio sa wiki da ako su demoni, nisu vragovi. :slight_smile:

Na kraj krajeva… ako ćemo po Bibliji i vragovi su Anđeli.

Tako da postoji siguran presjek onoga što ja doživljavam i onoga što jorgovan tvrdi. Unatoč što meni njegov način prenošenja zvuči dosta nezgrapno zbog iznošenja detalja koji su em nestvarni em ih ne može spoznsti… ali jasno vidim da priča o istome.

S druge strane ako je stekao iz nekog razloga tako cvrsto povjerenje u Bibliju, onda kuzim da on to spoznaje kroz Bibliju. No ona je meni nekako premetaforična da bi se dislovice tumačila…

Da, ja se u puno toga ne slažem sa njime …no ipak mi je očigledno da imamo isti izvor.

Samo u nekoj mjeri i ja i on ne shvaćamo taj zvor i onda dolazi do razlike između naših mišljenja.

Prema ovoj izjavi nisam jos siguran jel @jorgovan katolik ili je sljedbenik neke druge organizacije ili duhovnog vodje.

Imam frenda koji je pripadnik jedne grupe ljude koja slijedi jednog duhovnog vođu, a koji tumaci Bibliju na neki svoj nacin. Vole Isusa i on im je temelj svega, ali smatraju da npr. Gospa ne smije biti velicana i ne podnose crkvu. Dosta su popularni u Hrvatskoj i imaju nekoliko tisuca sljedbenika. Mozda su malo i ekstremni jer smatraju da uskoro dolazi smak svijeta, da imamo jako malo vremena da se zblizimo s Isusom, i slicno… Pripadnici crkve ih cesto nazivaju sektom.

S druge strane imam meni bliske ljude koji redovito idu u Međugorje i tvrde da im se tamo ukazuje Gospa i prenosi im poruke - ne njima direktno nego preko nekih vidjelica - postoje i videa na Youtubeu. Cesto svjedoce i raznim egzorcizmima, izljecenjima i slicno. Cesto posjecuju i Zlatka Sudca na nekom otoku koji navodno pred njima levitira (leti u zraku) i ima stigme (rane na mjestima koje je imao i Isus). Jedno je sigurno - oni mi svakako ne bi lagali jer nikad nisu. Dakle oni stvarno to sve dozivljavaju. Ne drogiraju se, osim ako ih netko prisilno skrivecki tamo ne nadrogira, hipnotizra, ili taj Sudac mozda izvodi mađionicarske trikove. Međutim za njih su podanici sotone svi koji ne idu u crkvu i svi koji tumace Bibliju drugacije nego oni. A koliko sam shvatio crkva se odrekla tog Sudca, a papa nije priznao Međugorje… pa ti sad budi pametan :smiley:

Posto sam i dalje znatizeljan, cak sam i posjetio Međugorje i to brdo ukazanja nekoliko puta prije nekoliko godina, međutim nisam vidio nista paranormalno. Jedino sto mi je bilo lijepo i osjecao sam nekakav mir. Ali to je vrlo vjerojatno bilo samo zbog prirode, dobrih restorana, eventualno mozda nekakve energije ljudi koja to tamo donosi.

Sve što je zemaljsko…sklono je pogrešci. Ja tako ništa ne uzimam zdravo za gotovo.
Ima puno religija… i ako išta postoji od tog duhovnog svijeta, onda one moraju imati isti objekt promatranja.

Sve će se one tako razlikovati zbog te sklonosti ka pogrešci… ali nekog “vraga” imaju zajedničkog. I to što im je svima zajedničko, to bi mogao biti dosta čvrst oslonac za graditi dalje spoznaju.

Vedska znanja mi se tu najviše dopadaju (možda zato jer jsu jedina nešto malo doprla do mene) … no ono što je doprlo, to je jedna kvalitetna samopotvrđujuća filozofija. Primjenjiva za praktično podizanje kvalitete života… a dotiče od matematike, do religije.

I nisam ju stvarno puno proučavao… ono što sam naletio na forumima da se filozofi referiraju na nju mi se izrazito dopalo. Prvenstveno što sam dosta te filozifije otkrio u sebi prije nego sam ju pronašao u Vedama. Pa sam još i tada znao (prije nego su se pojavili Anđeli) da postoji nekakav učitelj koji me putem iskustva može naučiti iste stvari koje je netko tamo napisao u nekakvoj knjizi.

Ta spoznaja me isto tako naučila da niti ne postoji niti jedno znanje na ovom svijetu, koje zapravo nismo primili od tog učitelja putem iskustva. Knjige mogu biti prepisivane i usložavane… ali svi ti fragmenti znanja napisani u tim knjigama moraju prvo nekome doći kroz iskustvo. I više ljudi može primiti ista znanja…i to vrlo specifična.

I kroz puno takvih lekcija mi se taj učitelj otkrivao puno prije nego se predstavio…

Zanimljivo.

Ja sam jednostavno postao toliko otvoren da se više ničem se ne usudim tvrditi da je nemoguće.

Doduše, težim sve vidjeti i potvrditi iskustvom … ali niti ne ignoriram kao da si sad izvalio nesto nemoguće.
Između te dvije faze ovakve informacije puštam da lebde u međuprostoru prihvaćenosti… i onda ih već vrijeme il potvrdi il pregazi. (I to bi preporučio osobama koje čitaju moje iskustvo)

Svakako zsnimljivo ako mozes o tome cuti iz prve ruke. :wink:

Da, navodno kod tog Sudca ne moze doci svatko, nego se dolazi po preporuci pa zato nema snimki na internetu, ali o njemu se dosta pisalo po internetu prije nego ga je crkva poslala na taj otok, mislim da je Krk u pitanju. Sjecam se da su mu jednom javno preko Slobodne Dalmacije, znanstvenici s IRB-a ponudili milijun eura (koje onda moze donirati u humanitarne svrhe) da zalevitira pred njima ali je to odbio jer da se on nema potrebu njima dokazivati. Covjek se i izgledom dosta “fura” na Isusa. Barem onakvog kakvog ga je crkva zamislila jer citao sam negdje znanstveni clanak s teorijom da je Isus zapravo bio crnac :slight_smile:

Sudac je šarlatan isto kao i Braco koij liječi pogledom i ništa drugo. Kad se sjetim kako se sređivao u zadnje vrijeme prije nego što se povukao iz javnosti kao da je uzimao savjete od modnog mačka.

https://www.bolnicarab.hr/hr/shizofrenija/31/105
ovdje ima dosta i mlađe i starije ekipe koja je pretjerala sa alkoholom ili je naletila na “bad trip” i sad se bescijlno šetaju ili ležu na bolničkom krevetu i vide zmajeve, anđele i ostale pizdarije.
Ovdje kod mene na otoku ima jedna starija osoba koja je u mladosti završila fakultet, studirao je medicinu, kemiju… naučio je 4-5 jezika i govoriti i pisati, neko vrijeme je sa mojim rođakom imao popola restoran u Njemačkoj i sve je bilo super.
Onda je nešto puklo, čovijek dobio shizofreniju i sad ga prati UDBA, sestra ga želi ubiti, ako se sretneš slučajno sa njime 3 puta na trgu tokom jutra doći će do tebe i pitati: Jel ti to mene pratiš?
Čovjek je od veoma inteligentnog postao ruševina iznutra i izvana jer isto tvrdi da je zdrav i nije se dao na liječenje.
Ja da vidim anđela ili demona ili čujem neke glasove u glavi koji nebi smjeli tu biti sam bi se na vrijeme prijavio u ovu ustanovu da mi pomognu dok se može.

1 Like

Po čijem sudu nebi smjeli biti?

Po svakom normalnom, jer ako ih samo ja vidim ili čujem nešto nije u redu sa mojim zdravljem. Normalan zdrav čovjek koji se ne ubija u alkoholu i drogi to neće nikad doživjeti.
Zaboravio sam još i jedan primjer kad su došli “osvježivači prostorija” koje si mogao pušiti kao travu ali je bila čista kemija. Isto kao i kad zapališ joint, malo te jače pukne ali kraće traje. Mlađa cura je zapalila 4-5 puta u 2 dana i dogodilo joj se da 3 dana nije mogla ništa čitati, nikakva slova, sve joj je bježalo po papiru. Nakon 3 dana joj se počelo vračati u normalu.
Sad bi tu neki nepametan i neuk izjavio da je cura opsjednuta demonima i da radi toga ne može čitati.

1 Like

Niđe veze u odgovoru.

Što je normalno? Jel nekada bilo normalno smatrati da je zemlja okrugla, pa su svejedno istaknuti pojedinci došli do tog zaključka.
Tako da je evidentno da ono što je većinsko razmišljanje, isto je zrelo za promjenu i sazrijevanje.

Bez toga nebi moglo dolaziti do promjene… nego bi sve uvijek bilo isto.

A za promjene, mora postojati pojedinac ili pojedinci koji ce prvi potegnuti u nekom smjeru otkrivenja. I tako bi kroz čitavu povijest. Tako da ti je logika NULA.

Osim toga daleko od toga da sam jedini. Što je s Teslom? I on je nadrogirana budala? (A nije ni on jedini)

I kakve veze imaju osvježivači prostora i droga općenito. Jel se Tesla drogirao?

No ako cemo i o drogi … supstanca od supstance se razlikuje ko nebo i zemlja. I svaka droga kao i bilo koja druga supstanca ima količinu koja ubija. I voda ubija u prekomjerenoj kolicini…kao i hrana.
Isto tako i odredjene droge imaju mikrodoziranja koja nisu dokazana da štete tijelu. (Doduše, opasnost je da te male doze zavedu pa pocmes uzimati previse)

Kako god, uzeti tako neki random slučaj što je netko odlijepio od droge i to povući kao primjer za sve…je isto kao da kažem netko se trovao od neke hrane pod odredjenim uvjetima i zakljucim da je sva hrana stetna.

Doduse, razlika je velika. Ako nemas pojma koju hranu i kako je unosis, male su sanse da naebes. Dok ako nemas pojma koju drogu i kako unosis… ogromne sanse su da naebes. No to i dalje ne znači da se ne može razumno i sa odedjenim drogama bez posljedica. Igra je svakako visoko rizična i to bi smjeli samo oni koji dobro vladaju svojom podsvijesti, navikama i koji detaljno proučavaju što rade. Mislim smiju i drugi, ali je poprilicno velika sansa da ce naebati. (Pisem ovo kao UPOZORENJE jer nije bas ok da “potičem” na drogiranje. Ne potičem, jer realnost je takva da ce dobra vecina naebati.)

Kako god ti generiziraš… a generaliziranje nema baš nikakvog smisla.

Osim toga objasnio sam da je sasvim nebitno jel bila ili nije bila halucinacija kad su svi dokazi rečenom tek dosli kasnije u trijeznom stanju.

Nigdje veze ni logike u tvojim kobasicama od teksta pa šta sad. Ti ne razumiješ šta sam ja želio pokazati na ta 2 primjera i niti želiš razumjeti nego okrećeš vodu na svoj mlin. Onaj tko želi taj je i razumio.
Evo ja imam prijedlog, idemo ja i još jedna osoba koja vidi ili čuje demone na razgovor za psihijatrom i doktorom, pa poslije vidimo po njihovoj ocjeni tko je normalniji i ne pati od iluzija.

1 Like

Osim toga, to bi rekao jorgovan…i sada opet generiliziras cijelu temu i sva iznesena iskustva po njegovom stavu.

No nebi tu jorgovan bio daleko od istine, pokušat ću to svojim riječima.

Sve na ovom svijetu radimo sa Bogom ili bez Boga.
Kad to ovako kažem onda pod Bog sporazumjevam tu stvaralačku energiju koja uzrokuje red i sklad… a bez Boga se smatra da ideš kontra toka te stvaralačke energije i sudjeluješ destruktivno spram kreacije.

Tako da kada uzmeš drogu uz Boga, to znači da je do tebe doprla ISTINA o nacinu uzimanja da to učiniš na ispravan način i ne naštetiš si. (Znači odradio si to bez pogreške)

No ako ti ta ISTINA nije bila poznata, onda si krenuo u pustolovinu ko slijepac bez vida. (Reći će jorgovan bez Boga, tj. sa Vragom)
…u tom slučaju kako ti Istina nije bila poznata nećeš napraviti sve kako je trebalo nego ćeš pogriješiti negdje u koracima. Ta pogreska je ono što Bilblijski zovemo GRIJEH.

Tako da je iz ovog primjera evidentno zasto je grijeh čin protiv Boga (jer ne sudjeluje na ispravan način u kreaciji, destruktivan je čin)
I tako vidimo zašto se kaže “da se umire u grijehu” … zato jer ono što se čini pogrešno je neodrživo. Jednostavno ne može postojati.
Auto sa pogreškom ne može trajati koliko i auto ispravno načinjen. Tako i ovaj svemir da bi bii održiv, opstaje samo ono što iznikne bez pogreške … ispravno kreirano i dizajnirano.

I tako naša cura iz priče ako na pogrešan način uzme drogu, možemo reći da je sagriješila i da će to destruktivno djelovati na nju.

Sad je nadam se jasnije kako jorgovan metaforično priča … a ja smatram da je ovo pozadina.

Mislim, ljudi vole razmišljati kao ti…evo primjera.
Galileo Galilei je otkrio da se zemlja vrti oko sunca, a ne obratno … pa su ga osudili zbog toga… jer je razmišljao drugačije nego svi.
Još tužnije je što je ostavio niz otkrića čitavog svog života i onda unatoč svemu nisu uspjeli validirati njegovu tvrdnju.

I što je normalno? Po tebi bi znači i dalje bilo normalno da je zemlja ravna ploča … jer čim bi se netko usudio nešto shvatiti i razmišljati drugačije od drugih, po tvom on nije normalan.

Tako da ti teorija pada u vodu, priznao ti to ili ne.
A ta mogućnost da si priznaš pogrešku … to bi značilo izbaviti se iz svog grijeha. (Uklonit svoju pogrešku)

Jer taj čin moraš radi sebe napraviti … i konstantno ga isponova raditi kako bi bio na putu istine i najpovoljnijeg napretka za sebe. Sve drugo je tapkanje u mraku.

Ja mislim pod “normalno danas” a ne šta je bilo prije. U ono doba najvjerojatnije bi i ja vjerovao u te gluposti i vještice jer večina izvora informacija je dolazila od katolibanske ekipe. Danas kad nas religije i maštovita ekipa ne unazaduju kao što su mogli prije znanost je ogromno napredovala i sad možeš vidjeti šta je istina a šta izmišljena laž ali samo ako to stvarno želiš.
Pričati sa i slušati nekakve glasove u glavi pa bile to pozitivne ili negativne ideje nije normalno niti zdravo.

A kako misliš da danas dolaze promjene? Svima odjednom u glavu?

Ili misliš da danas više nema promjena i kakav je svijet sada da će takav ostati zauvijek?

P.S. iznenadit ces se… ali Galileo je umro 1642.g. Barem sam se ja iznenadio koliko je to nedavno bilo… i jos mi nije jasno… prije bi pomislio da je to bilo negdje 1642 pr.Kr.

Evo da kazem imam 60 banki ,nikada nisam pio ,pusio ,drogirao se,od lekova sam mozda celi svoj zivot popio jedno pakovanje KAFETINA ,dakle ako ima 12 tableta svakih 5 godina jednu,

U zivotu nikada nisam ,sreo ,video,cuo,boga ,djavola,svemirce,gustere,

Zivot je jedan jedini danas ,nista juce nista sutra,

Smeh ,sport,sex,svirka ,lek je za glavu i za telo i za dusu :stuck_out_tongue: ko je ima

Kako nisi? A što je sa Titom?

1 Like

dobro je rekao ovaj ti samo teras svoju pricu i okreces tudje reci ajd caos
ti sebi dopustas da kazes sta hoces i sta si video radio doziveo cuo ,a kada neko to drugi uradi za sebe onda okreces njegove reci ,moras stvarno posetiti neke vraceve,

Ne dolazi svima odjednom u glavu ali zato ima nas koji to pokušavaju popraviti. Dobar primjer je Hrvatska, iz godine u godinu nas ■■■■, kradu, lažu u lice i HDZ je opet na vlasti. Pomaka skoro nema.

zato ti se i čini da je to bilo davno

Znači potvrđuješ tezu da biti normalan/ispravan ne znači nužno razmišljati kao većina. To je ok.