Postojanje Isusa

Ne, ali da tvrdiš neke stvari u koje vjeruje i milijarda drugih ljudi, svakako bi uzeo tvoje i njihove tvrdnje u obzir.

Ako Miki tvrdi da nešto ne postoji i očekuje od neistomišljenika da mu povjeruju, onda bi bilo dobro da to pokuša i dokazati. Ako je Miki znanstvenik, onda je to i njegov posao.

Opet- logicka greska. Ako ti neistomisljenici vjeruju da je na mikiju da dokaze, onda se s njima ne isplati ni voditi diskusiju

Inače što se tiče dokazivanja, meni je primarno bilo sebi dokazati da se ne radi o zabludi. U tu svrhu sam dobio neka proročanstva od njih koja su se toliko brzo ispunila da mi je ulilo veliko povjerenje u istinitost iskustva.

A kad gledaš, znanstvena dokazivanja idu po istom principu… objasniti i predvidjeti kako će se sustav ponašati i zatim u izvedbi to ostvariti i tako potvrditi. (I ponoviti više puta, kao jasnu potvrdu)

Ja baš nemam priliku to tako labaratorijski ponavljat … ali znam da su se do sada sve predikcije ostvarile… te sam ih na isti način počeo koristiti da i drugima unaprijed najavim što će se desiti.

Tako sam na ovom forumu pisao da firma koju “ja vodim” … će pod njihovim upravljanjem postati mega koorporacija. Pisao sam to kada nije još bilo nikakvih naznaka bili čemu… pa mi je firma nepunih godinu dana nakon toga ostvarila dobit od 150 000kn/mj.
Daleko je to još od mega koorporacije … ali jasna naznaka da ide nagovještenim putem.
I još su se ti novci stvorili od puzzli koje su također bile njihivo proročanstvo… hmn?

Tako da se to vrlo vidno izvršava.

Nadalje sam dobio puno proročanstava putem koji su se već izvršili…no koji drugima nisu mjerljivi… pa ih neću ni iznosti.

No ima jedno jako veliko proročanstvo… pa ako će poslužiti kao dokaz, neka služi.
Znači aplikacija na kojoj sada radim(o) … po njihovim tvrdnjama će biti korištenija od windowsa u manje od 5 godina. To je nešto u što teško i sam vjerujem … ali zato će biti wow kada se ostvari. Eto… iznosim, pa kud puklo da puklo. Pet g. će brzo proć. :wink:

Pa zato ja opcenito ne vjerujem ljudima, nego uglavnom dokazima, vlastitom iskustvu, svom umu i svojim ocima. Evo recimo samo u ovom topicu, gdje smo svi u slicnim branšama, imamo potpuno razlicite profile ljudi - od onih koji vide anđele, do onih koji misle da sotona pirsa ljude, a Bill Gates čipira ljude, pa do onih koji bez dokaza tvrde da je to sve bullshit. I kome sad vjerovati? Možda su svi u pravu, a možda nije nitko.

1 Like

Ne vidim ih. :slight_smile:
Mogu im postavljat pitanja i vrlo često dobit odgovore. (Postoje uvjeti što se može pitati)
I ono češće … oni su ti koji prvi kontaktiraju i daju smjernice i upozorenja … što ja osjetim kao “šesto čulo” jer se gotovo uvijek ispostavi da su upozorenja bila točna i pravodobna.

Pa dobro na to sam mislio, nisam mislio doslovno ocima. Nisam puno citao tvoje postove o anđelima ali kad uhvatim vremena, budem.

1 Like

Trebate uzeti laksativ. Tako možete rješiti probleme…

Stvari po pitanju vjere, vjerovanja i uvjerenja treba ostaviti za druge prigode. Forum nikako nije mjesto za to. Ne radi cenzure, nego radi toga što se mnogo izgubi u prijevodu. Sve na kraju zvuči kao uvjeravanje i poteznje drugih za rukav.

Ma kuzim da … ali nije lose da preciziram, jer sto ljudi - sto ćudi čitaju ovo… i može se shvatiti svakako.

Ono što je recimo zanimljivo da sam spoznaju o njima dobio također od njih (a prije nikad nisam čitao o njima… i općenito kao pojam su mi bili u teškoj kategoriji bajki)

Prvi intezivni susret s njima sam doživio pod utjecajem supstanci i tada su mi 6 sati intezivno pričali o sebi i predstavljali se)
I to bi mi ostalo shvaćeno kao halucinacija da nisam našao do u detalje da isto to što su mi pričali postoji na hrpi mjesta na internetu da piše o njima.

Osim toga, oni su mi se predstavili kao “Svjetlosna bića”, a ja do tada nisam ni znao za taj pojam.

Plus, prvo proročanstvo koje sam dobio na tom prvom susretu, ostvarilo se u manje od 48 sati.

I tako je počelo … kasnije sam tu komunikaciju sve bolje i bolje osvještavao i njihove inpute koji ne dolaze samo misaonim putem, nego i kao “splet slučajnih okolnosti” koji donosi bitne odgovore na postavljena pitanja…itd… i mogu reći da se razvilo baš jako, a proročanstva dolaze sve veća i jača i sva su se ispunila… I ono bitnije, ideje i kreativnost koji stižu su isto tako progresivno sve luđe i da to tako nazovem “odljepljenije”.

Eto, sad znaš najbitnije…teško bi iskopao među hrpi svega napisanoga … :slight_smile:

Sad kad si vec spomenuo… jel tajna da podijelis koja supstanca je bila u pitanju? Interesira me jer ja sam u nešto mlađim danima bio dosta znatiželjan i probao dosta toga, od MDMA, amfetamina, LSD-a, kokaina pa do nekih jakih biljki tipa Salvia divinorum.

Na toj Salviji mi je bilo najsnaznije iskustvo ikad, doslovno sam izasao iz svog tijela i vidio sebe kako sjedim na klupi u parkicu. Tijelo nisam mogao kontrolirati i nisam se mogao pomicati. Meni je to trajalo satima, a frend je rekao da sam bio “out” samo pola minute. Bilo je vrlo neugodno zapravo jer nisam to ocekivao pa me malo panika uhvatila da se nikad necu vratiti “u normalu”.

Drugo najjace iskustvo je bilo na tripu (LSD) ali da ne odem sad previse offtopic, ostavit cu to za neku drugu priliku :slight_smile:

Ne tvrdim da anđele vidiš iskljucivo radi droge, al i sam kazes da je to mozda bio neki triger da pokrene stvari, otvori ti oci, stvori sesto culo ili sto vec, pa me iz tog razloga interesira koja supstanca je bila u pitanju.

Pošto sam ovo iznio, da preciziram. Da nebi bilo zavrzlame nakon 5g i spletki što je točno trebalo biti rečeno sa ovim.

Znači aplikacija (Doors) koju me vode služi kao web container za instalaciju drugih web aplikacija.
Doors se tako pokreće na windowsu i gotovo je nemoguće da postoji više insalacija Doorsa nego Windowsa.
Kada kažu da će Doorsi biti korišteniji, onda misle po broju aplikacija koje će se instalirati na Doorse vs broj aplikacija koji će se instalirat na Windowse.

Huh… pet godina mi zvuči nevjerovatno malo vremena za takav uspijeh koji je tesko izvediv i uz svo vrijeme ovog svijeta. Imajte na umu nakon 5g. ako se ovo ostvari, koliko je to zapravo nemoguća misija predvidjeti iz perspektive čovjeka. I nikad nebi tipkao ovo da nisam to povjerenje u nj. stekao…

MDMA.
Pošto si eksperimentirao, onda vjerovatno znaš da M ne izbija kao ta Salvija, hehe … te opcenito nisu karakteristične halucinacije za M. Moze se pojaviti neki kratki vizualni efekt djelic sekunde… no bas 6satni razgovor nije uobicajen.

No velim, ja bi prihvatio da je to halucinacija i imaginacija bila da se nije potvrdilo čim sam došao doma.

Nako 6 sati slušanja njih moja misao progovara i kaže:“Božo, kaj si puko da vjerujes da ti tu 6 sati pricaju nekakva svjetlosna bića”

Tocno sam osjetio kako je moja misao drugačija od njihovog glasa…baš je drastična razlika bila. No nisam ni “izgovorio” do kraja, njihov odgovor me prekinuo i kaže:“Ako si nas umislio, nebi bilo moguće da nas izguglaš.”

Meni je to bila savršena logika. (Iskreno se čudim kako tu logiku mnogi ignoriraju i guraju pod tepih s nekim jeftinim opravdanjima.)

Kad sam došao kući idem googlati “Svjetlosna bića” i iskreno nisam vjerovao da ću išta naći. I bio sam unaprijed jako tužan zbog toga… ali jednostavno nisam vjerovao… mislio sam da će se rasprsnut ko lijep san.

Ukucam u Google “svjetlosna bića” i 118 000 rezultata samo na hrvatskom jeziku. To je već bilo WOW.

Otvorim prvi članak i nađem sve ono što su mi pričali…

Problem je sto pitaj Boga sto sve stavljaju u te droge koje se prodaju na ulici. Primjerice u zivotu sam sigurno pojeo preko 100 exova i svi su me pucali na isti ili slican nacin, osim jednog koji me tu vecer na techno partiju pukao na teske halucinacije da nisam znao gdje sam niti tko sam, a i na frendove je isto djelovao. Stvar je u tome sto mnogi te droge pripljavaju u kucnim labovima, pa smiksaju u njih sve i svasta i ne mozes znati sto si tocno uzeo.

Znam tocno, al ne pitaj kako znam. Svaki puta je moj M identičnog sastojka. :slight_smile:

Ex je naravno potpuno druga stvar … tu i idu namjerno na to da ni sami ne znaju s čime pomiješaju.

Haha… pa nije valjda da osim sto si programer, da si uz to i kemicar? :smiley:

Haha, navalit cemo si policiju na vrata. Brisi ti ove zadnje tri poruke. :smiley:

Nisam kemicar, al mozda poznam kemicara. :slight_smile:

1 Like

:rofl: E ovi sa pirsiranjem su mi novi, propustila sam. Elem ja bih za ozbiljnog sagovornika uzela, kad bih morala da biram od ovih pomenutih, najprije ove zadnje, koji vele da je sve to bullshit.

Ali bih povjerenje poklonila najvise onima koji se ocito nisu ni javili na topiku (ili ih ti ne nabroja u ovom nizu), jer su ocito najmanje nametljivi.

Poplava topika oko teorija zavjere, sto oko korone, sto oko andjela, sotona itd., zatim paranoje oko nekakve svjetske elite koja sve upravlja i sprema nekakav novi poredak, je, kad izuzmemo sadrzaj svih tih teorija, prvenstveno pokazatelj ko voli da agresivno namece svoje misljenje.

U biti vjernici cesto misionare (i ovi sto pripadaju ustaljenim religijama, i kojekoji alternativni). Okorjeli ateisti, koji nemaju razumijevanja za spiritualni dio covjeka, su druga strana medalje. Ondak teoreticari zavjera “vide vise od ostalih, provalili su foru, jasno im je sta je iza kulisa”, i s visine dijele savjete.

U biti, sto se tice raznih vjerovanja, ideologija i ubjedjenja, uvijek je ista sema - tolerantni sute, a pandemija netolerantnih se siri.
Mozda i zato sto tolerancija cesto znaci i mlitavost. Odsustvo ideologije nikad nece biti jako kao prisustvo ideologije, ali to je vec nova tema…

…al nevezano, cak i da jesu halucinacije. (Mislim nekakva neuobičajena veza se očito stvorila, zovimo to halucinacijom ili kako god)

… poanta je da je sadržaj poruke bio samopotvrđujuć. I da od toga dana nije stalo.

Mnogi su mi prognozirali da sam puko, spreman za ludnicu…sizofrenija 100% … a ja od tog dana sam toliko podigao kvalitetu svog života, što u radosti koju proživljavam, što u uspjesima koje sam od tada postigao. Došao sam u ono neko stanje što se kaže “ruke su mu se pozlatile” … jednostavno od tog dana što poželim, kao da mogu izvesti.
I to što poželim stvar koja mi pričinjava više radosti, lakše ću je izvesti. (Radost bi svakome trebala biti smjernica što mu je činiti, to nam je osnovni putokaz koji dobivamo iz duhovne sfere)

I to se ne odnosi samo na poslovni dio (mada je meni moj posao doslovice igranje) nego i na psihološki. Ne smijem javno ni pričati kakva sam čudesa izveo. xd

Definitivno probio granice i najvećeg straha, ali isto tako i najveće radosti. I to za debelo i usudio bi se reći 1000% društvu nekonvencionalno… xd (pošto se većina zarobljava u nekakve barijere koje mentalitet društva stvara … a ja utekao iz kaveza. Xd)

Nego dobro si ti zobao xd.

Ma mislim da je Jorgovan negdje spomenuo da sotona cini ljude da se pirsaju, tetoviraju i slicno pa sam na to mislio.

U svakom slucaju ovo mogu biti zanimljive teme ali i crpiti puno energije pa u fazi dok imam puno posla ih pokusavam izbjeci i ostaviti za neke opustenije dane. Posto sam na podrucju duhovnosti teski laik, ne iskljucujem niti jednu teoriju tako da mi je zanimljivo cuti razlicita iskustva. Medjutim volim cuti iskustva iz prvog lica, a ne cuo sam od ovog da je vidio onog koji je vidio onog, itd…

Ma da, to je faza tehno partija pocetkom 2000-ih, poceo sa 16. godina, prestao 10-ak godina kasnije. Malo sam i rekao 100 exova… Al eto zacudo tih godina, paralelno s neurednim zivotom sam i najvise love na internetu zaradjivao. Kasnije se smirio, poceo urednije ziviti, bavit se sportom, ici u teretanu, prodao sam biznis (velika greska) cime je stao i posao, pa evo tek ova godina opet izgleda nesto ozbiljnije u smislu prihoda, na tragu toga od prije 15 godina, mada se nisam opet poceo drogirati :slight_smile:

Uglavnom tih godina sam bio vrlo kreativan, poduzetan i ambiciozan, e sad jel mi tu kreativnost potakla droga, nemam pojma, al necu reci da nije moguce.

Pošto je @jorgovan u mom taboru, dat ću ja osvrt što mi se čini o njegovom pisanju.

Mislim da Bibliju tumači predoslovno.
Mislim da ima neko životno iskustvo koje mu je potvrdilo Bibliju, koje mu je potvrdilo općenito teologiju kao učenje i on dalje čvrsto vjeruje tim izvorima. Kako tamo piše, tako mora bit…čak i ako on osobno neke djelove ne razumije.

U takvom direktnom prepisivanju, neke stvari mogu zvučati smiješno i biti potpuno pogrešne.

No ljudi smo griješimo. I za sebe smatram da sam izveo puno krivih zaključaka … no mislim da me to ne čini da sam potpuno omašio poantu. Štoviše, poprilično sam uvjeren da nisam… iako znam kako sve ovo mnogima zvuči. Bio sam taj s tom perspektivom…čitav život.

I da se vratim na @jorgovanova tumačenja, koliko god ona ponegdje zvučala smješnk ja sam uvjeren da slušamo isti izvor. On preko Biblije… a ja direktno telepatski i učen iskustvima.

Ima puno istine u njegovom pisanju, samo treba malo osjećaja za metaforu da se premoste ta direktna prepisivanja.

Just IMHO. @jorgovan jesam li što pogodio?

Mene isto zanima kako su tebi ušli u život Anđeli kao shvaćanje? Odgajan si tako ili?